☕️ Karina ☕️

Щітка для сухого масажу тіла

Щітка для сухого масажу тіла

Драйбрашингмасаж тіла сухою щіткою. У грецькій і японській культурах такий масаж був однією з головних б’юті-процедур, а в аюрведичній медицині драйбрашинг або гаршана вважається оздоровчою практикою, що допомагає підвищити життєвий тонус і надати енергію.

Які має переваги?

  • не вимагає спеціальних знань;
  • надає легкий пілінг, завдяки чому шкіра стає набагато м'якшою, поліпшується регенерація клітин шкіри, колір шкіри стає рівним і здоровим, зменшується ризик вростання волосся;
  • покращує контури тіла;
  • знімає набряки;
  • зменшує прояви целюліту;
  • підсилює ефект від подальших етапів догляду за тілом;
  • доступна вартість — ви купуєте щітку один раз і користуєтеся нею тривалий час.

Які має протипоказання?

  • ушкодження шкіри: порізи, ранки, синці;
  • запальні захворювання і висипання;
  • дерматит і псоріаз;
  • варикоз;
  • велика кількість родимок, папілом;
  • підвищена температура тіла;
  • обережно при вагітності;
  • індивідуальна реакція;
  • гостра стадія інфекційного захворювання.

Техніка виконання


Як і інші види масажу, драйбрашинг потрібно проводити, дотримуючись певної техніки. Шкіра повинна бути сухою. Починайте з 3–6 хвилин масажу в день. Поступово, коли шкіра звикне, збільшіть тривалість сеансу до 10–15 хвилин. Всі масажні рухи повинні бути спрямовані в бік серця і знизу догори (саме так і рухається лімфа). Тому масаж починається з підошви стоп, далі пальці та ступні, щиколотки і гомілки, стегна, спина, живіт. Живіт і сідниці краще масажувати круговими рухами. Зону грудей радять не зачіпати, адже шкіра шиї і декольте занадто чутлива (або ворс щітки жорсткий). Після масажу рекомендується прийняти душ — змити відлущені клітини епідермісу. Останній етап драйбрашинга — зволоження шкіри живильним кремом для запобігання сухості і лущення.

Драйбрашінг приємно проводити вранці — він бадьорить не гірше чашки кави і допомагає налаштуватися на продуктивний день. Якщо ви займаєтеся спортом, робіть процедуру після тренувань, щоб підсилити ефект. Дренажна щітка зніме стрес, розслабить м’язи і прискорить відновлювальні процеси.

Головне правило сухого масажу — ніякого дискомфорту! Якщо після сухого масажу тіло палає вогнем, а колір шкіри нагадує вареного рака — значить у вас занадто жорстка щітка, або ви сильно натискали на щітку в процесі масажу. Після правильного масажу шкіра повинна злегка зарум’яниться. Також не намагайтеся прискорити результат, сильніше давлячи або довше розтираючи шкіру.

Не забувайте мити щітку милом або гелем для душу хоча б раз на місяць. І не захоплюйтеся сухим масажем влітку: драйбрашінг робить шкіру особливо вразливою для УФ-променів, так що не виходьте з дому без сонцезахисного крему.

Який результат можна отримати?

  1. поліпшення кровообігу та роботи лімфосистеми;
  2. інтенсифікація регенеративних процесів;
  3. зниження обсягу підшкірного жиру;
  4. очищення пор;
  5. усунення шару відмерлих клітин;
  6. природна детоксикація;
  7. нормалізація кисневого живлення;
  8. протистояння набряклості;
  9. підвищення м’язового тонусу;
  10. вирівнювання текстури шкіри;
  11. сприяння здоровому кольору;
  12. реалізація превентивних заходів від вростання волосся;
  13. допомога в досягненні пружності та підтягнутості шкіри;
  14. омолоджувальний вплив;
  15. забезпечення заряду бадьорості, життєвого тонусу та енергії;
  16. загальне покращення самопочуття;
  17. підвищення імунітету.

Важливим є комплексний підхід! Ідеально буде доповнити процедуру регулярними фізичними навантаженнями та активностями на свіжому повітрі, збалансованим раціоном, здоровим режимом дня та іншими принципами, що характеризують ЗСЖ (здоровий спосіб життя).

Як правильно обрати щітку?

Щітка для тіла має бути натуральною. Ручка повинна бути виготовлена з дерева, а щетина має бути натуральною. Але навіть якщо ти обрала щітку зі штучною щетиною, товщина щетинних пучків має бути не меншою ніж 4 мм, а довжина ворсу — від 2 см. Щетина повинна бути середньої жорсткісті. М'яка не дасть ефекту, а занадто жорстка може травмувати шкіру. Щітка не повинна колоти та дряпати шкіру, а от приплив крові до шкіри повинен відбутися вже через 5-7 масажних рухів.

Щітка має бути якісно зроблена. Не погоджуйся на покупку, якщо бачиш нерівні шви або клей, який розтікся. Важливо, щоб щітка прослужила довго та витримувала навантаження, для яких призначена.

Є щітки, які закріплюються на долоні гумовою стрічкою, є з невеликою ручкою, а є моделі з довгою ручкою, яка знімається, щоб діставати навіть до найбільш важкодоступних місць (наприклад, низ спини).

Щітка для сухого масажу тіла

Ця щітка від бренду Uterra. Їй вже декілька років і ворс га місці, все тримається.

Матеріали - дерево, гума, натуральний ворс.

Довжина - 30 см.

Її перевага - бюджетна ціна. Зі своїми функціями чудово справляється. Комусь може здаватися жорсткою, але з часом звикаєш і ми самі регулюємо інтенсивність та силу натискання.

Шкіра після неї гладенька та м'яка.

Користуюся 2 - 3 рази на тиждень. Може заміняти процес скрабування.

Дуже її полюбляю 🫶