#sportlifemakeupclub
Одкровення колишнього хейтера спорту
Всім привіт, застрибую в останній вагон розіграшу, і якщо хтось подумав, то заголовок вірний і я справді ненавиділа спорт 😄
Я належала до тої категорії людей які їдять і не поправляються, і організм в цілому почував себе добре. І я цією можливістю користувалась по повній) І це дивно, бо це не спадково, але родичі завжди казали, що так довго не буде)
Я дуже опиралась 😂 Я старалась вести здоровий спосіб життя, багато ходила, старалась добре харчуватись, але ніколи не включала спорт. Проте в один день я подумала, якщо я себе хочу почувати краще ментально і фізично, я хіба чимось іншим зможу це замінити? Звичайно ні, тому спробувала біг і кроссфіт, і зрозуміла що я здохляк 🫣 Мені було настільки важко це робити фізично, що я зневірилась в собі і закинула це діло.
Проте проблема вилізла звідти, звідки не очікувала. А саме психологічний стан дав збій.
Багато хто з нас опинився у вимушених обставинах під час війни, і цей стан дуже давить на голову, що може викликати апатію, і навіть депресію. Тим більше коли всіх твоїх друзів і родичів порозкидало повсюди, а ти сам лишається наодинці з собою.
Знайомство з танцями - Jazz-funk
В зал я соромилась йти, бо фізично я була дуже слабка та і почувалась би не по собі. Тому я обрала такий вид спорту, який включить все - покращення фізичного і психологічного стану, плюс дасть нові знайомства і вихід із зону комфорту. І я обрала танці 🙌 Я ніколи ними не займалась, але завжди залипала на відео з сучасними танцями ще зі школи.
Колись я їх пробувала з подругою, мені дуже сподобалось, але чесно соромилась йти сама. Але, якщо тебе до цього тягне, потрібно відкидати всі сумніви і пробувати!
Я обрала напрямок Jazz-funk, оскільки люблю жанр музики, під який переважно танцюють - це хіп-хоп, поп, соул (Beyonce, Doja cat, Rihanna..). Прикладу кусочок відео з тренування, я ще взагалі нікуди це не викладала, бо не дуже веду соцмережі, тому це теж вихід з зони комфорту для мене 🫣
Спочатку звичайно було складно, проте я знайшла вид фізичної активності, який приносить мені задоволення! Я полюбила танці всією душею, покращила стан свого тіла і ментальне здоровʼя, знайшла нових друзів.
Fit&Stretch
Тепер я ще й доповнила свій режим іншим видом спорту - фітнес (напрямок Fit&Stretch, який включає в себе елементи з функціоналу та розтяжки). Така активність допомагає тримати тіло в тонусі, покращити загальне самопочуття, розтягнути та зміцнити мʼязи тіла. Я ним займаюсь чотири місяці, і уже бачу результат - стала більш гнучка, сильніша та витриваліша. Навіть зовнішньо почала замічати рельєфність мʼязів.
Зараз ще й наступає літо, тому хочу включити ще бадмінтон, волейбол, катання на велосипедах, і, можливо, я доросту і до тренажерного залу 😄 Також я вдома додатково роблю зарядку, масаж спини та ніг ролером, та м'ячиком стоп.
Підсумки
Тому мій допис більше не про покращення фізичного вигляду тіла, а для ментального здоров’я. Спорт допомагає впорядкувати думки, зменшити тривожність, покращити сон (в моєму випадку, я стабільно просиналась до 5 разів за ніч, а зараз я сплю міцно, і безсоння мене перестало турбувати), виробити дисципліну.
Якщо вам важко дається, важливо починати з малого (багато ходьби, легкий біг, розтяжка, зарядка 5-10 хв кожного дня, танці), а якщо нудно - тоді спорт у вигляді гри (волейбол, баскетбол, футбол, теніс, сквош, цікаві види фітнесу).
Бажаю кожній людині знайти вид спорту, до якого лежить душа 🙌
Коментарі (0)