Автозасмага: як правильно використовувати та скільки тримається
Огляд на хіти St.Moriz та B.tan + фото результатів
Вже декілька летніх сезонів я надаю перевагу безпечному варіанту засмаги - у форматі пінки та крапель. Звісно, підібрати ідеальну автозасмагу з першого разу не вийшло: я була і леопардом, і рудою лисичкою, і зеброю. Але сьогодні у моєму арсеналі є дві пляшечки, які сміливо можу рекомендувати вам, мої красуні. Та для початку хочу переконати усіх лякливих, що цей вид засмаги - безпечний та л егкий (якщо знати маленькі хитрощі).
Чи шкідлива автозасмага?
Якщо порівнювати з відкритим сонцем або солярієм - вона є найбезпечнішим варіантом. Але варто пам’ятати, що штучно засмагла шкіра не позбавляє необхідності користуватись санскріном. Автозасмага ніяк не впливає на синтез мелатоніну у шкірі, тож вона може обгоріти. Також не варто зменшувати фактор захисту до мінімального - вибираємо SPF з максимальною дією, відповідно до сезону. І не забуваємо про якісне зволоження шкіри - як до нанесення засобу, так і після нього.
Як підготувати шкіру до автозасмаги?
- Найголовніше - правильно підібрати тон. Я завжди починаю з відтінку light, щоб не було шокуючої різниці між до та після.
- Ретельно проскрабуйтесь. Особливу увагу приділіть ліктям та колінам.
- Я наношу перевірений зволожувальний засіб за 8-12 годин до автозасмаги. Кремовий, а не олійний, той, який не скочується.
- Шкіра має бути сухою, щоб не лишилось плям.
Як правильно наносити автозасмагу
- Якщо виробник пропонує придбати спеціальну рукавичку - обов’язково зробіть це. Наприклад, вона незамінна для моєї улюбленої пінки St.Moriz. Майже усі хейтери цього дива просто неправильно наносили засіб!
- Епіляцію та гоління зробіть щонайменше за добу до “засмагання”.
- Не обливайтесь автозасмагою. Краще почати з мінімальної кількості, ніж потім тертись губкою.
- Лікті, коліна, згини рук та ніг піддаються “фарбуванню” найлегше, тож на ці зони варто наносити мінімальну кількість автозасмаги.
- Слідкуйте за тим, щоб вода не потрапила на щойнонаесену автозасмагу. Якщо виробник пропонує змивати автозасмагу через певний час - тримайтесь подалі від ванної. Якщо це лосьон або молочко для поступової засмаги - уникайте крапель принаймні перші декілька годин. Але обов’язково помийте долоньки після маніпуляцій!
- Я помітила, що олійні засоби швидше стирають автозасмагу. Тому для якісно зволоження обираю легке молочко або зволожувальний лосьйон.
Якщо ви сумніваєтесь у своїх силах - придбайте одразу пінку для зняття автозасмаги. Коли я тестувала спрей від Lirene, то дуже пошкодувала, що його не опинилось під рукою. Про мій не дуже вдалий досвід ви можете прочитати тут: https://club.makeup.com.ua/post/14193/.
І, нарешті, перейдемо до найкращих
Детальний відгук на St.Moriz Tanning Mousse у відтінку Medium є за посиланням https://club.makeup.com.ua/post/8003/
Це моя третя пляшечка і я вважаю цю засмагу ідеальною для дівчат зі світлою, як у мене, шкірою.
🤎По-перше, вона має адекватний відтінок. Не рудий, не червоний, а саме натуральний.
🤎По-друге, інтенсивність можна регулювати. Хочете прокинутись шоколадкою? Лягайте спати і змийте засіб зранку. Бажаєте легкого ефекту? Прийміть душ через 3-4 години після нанесення.
🤎По-третє, Tanning Mousse дуже економічний і гарно тримається - до 10 днів, якщо не тертись губками та не робити пілінг.
Я не купувала окремо краплі для обличчя, а наносила залишки з рукавички на фейс та шию) Результат задовільнив - ефект тижневого відпочинку на морі.
На другому місці у мене крапельки від B.tan
Це найкраща автозасмага для початківців, які бояться разючих змін. Її переваги:
- Можна використовувати для шкіри обличчя та тіла.
- Можна комбінувати з улюбленими доглядовими засобами - краплі створені для змішування з кремами для обличчя та/або тіла, сироватками, лосьонами, також дропси можна додавати до автозасмаги для ще більшої глибини відтінку.
- Можна регулювати інтенсивність.
- Не потрібно змивати.
- Не сушить шкіру.
- Має нейтральний аромат.
Як використовувати?
✅Для обличчя: змі шую 2 краплі зі своїм зволожувальним доглядом і ретельно розтираю, не забуваючи про шию та вушка. У моїй рутині присутні кислоти, тож процедуру повторюю через день.
✅Для тіла: міксую краплі з улюбленим літнім парфумованим лосьоном Elizabeth Arden Green Tea. Для ніжок додаю 5-6 крапель, на ручки та інші частини - 3-4. Повторюю кожні 5 днів. Перехід взагалі непомітний, “засмага” накопичується поступово, шкіра не пересихає… Краса!
Гортайте карусель щоб побачити поступову дію крапель:
Фото 1. Світлина зроблена через 8 годин після першого нанесення.
Фото 2. Повторне нанесення через 3 дні.
Фото 3. Ретельне скрабування і нанесення крапель ще через 5 днів.
Залишились питання про автозасмагу? Пишіть, із задоволенням поділюся своїм досвідом❤️
Коментарі (0)