O’Ostah

Автозасмага: як правильно використовувати та скільки тримається

Вже декілька летніх сезонів я надаю перевагу безпечному варіанту засмаги - у форматі пінки та крапель. Звісно, підібрати ідеальну автозасмагу з першого разу не вийшло: я була і леопардом, і рудою лисичкою, і зеброю. Але сьогодні у моєму арсеналі є дві пляшечки, які сміливо можу рекомендувати вам, мої красуні. Та для початку хочу переконати усіх лякливих, що цей вид засмаги - безпечний та легкий (якщо знати маленькі хитрощі).

Якщо порівнювати з відкритим сонцем або солярієм - вона є найбезпечнішим варіантом. Але варто пам’ятати, що штучно засмагла шкіра не позбавляє необхідності користуватись санскріном. Автозасмага ніяк не впливає на синтез мелатоніну у шкірі, тож вона може обгоріти. Також не варто зменшувати фактор захисту до мінімального - вибираємо SPF з максимальною дією, відповідно до сезону. І не забуваємо про якісне зволоження шкіри - як до нанесення засобу, так і після нього.

1. Найголовніше - правильно підібрати тон. Я завжди починаю з відтінку light, щоб не було шокуючої різниці між до та після.
  2. Ретельно проскрабуйтесь. Особливу увагу приділіть ліктям та колінам.
  3. Я наношу перевірений зволожувальний засіб за 8-12 годин до автозасмаги. Кремовий, а не олійний, той, який не скочується.
  4. Шкіра має бути сухою, щоб не лишилось плям.
  • Якщо виробник пропонує придбати спеціальну рукавичку - обов’язково зробіть це. Наприклад, вона незамінна для моєї улюбленої пінки St.Moriz. Майже усі хейтери цього дива просто неправильно наносили засіб!
  • Епіляцію та гоління зробіть щонайменше за добу до “засмагання”.
  • Не обливайтесь автозасмагою. Краще почати з мінімальної кількості, ніж потім тертись губкою.
  • Лікті, коліна, згини рук та ніг піддаються “фарбуванню” найлегше, тож на ці зони варто наносити мінімальну кількість автозасмаги.
  • Слідкуйте за тим, щоб вода не потрапила на щойнонаесену автозасмагу. Якщо виробник пропонує змивати автозасмагу через певний час - тримайтесь подалі від ванної. Якщо це лосьон або молочко для поступової засмаги - уникайте крапель принаймні перші декілька годин. Але обов’язково помийте долоньки після маніпуляцій!
  • Я помітила, що олійні засоби швидше стирають автозасмагу. Тому для якісно зволоження обираю легке молочко або зволожувальний лосьйон.

Якщо ви сумніваєтесь у своїх силах - придбайте одразу пінку для зняття автозасмаги. Коли я тестувала спрей від Lirene, то дуже пошкодувала, що його не опинилось під рукою. Про мій не дуже вдалий досвід ви можете прочитати тут: https://club.makeup.com.ua/post/14193/.

Детальний відгук на St.Moriz Tanning Mousse у відтінку Medium є за посиланням https://club.makeup.com.ua/post/8003/

Це моя третя пляшечка і я вважаю цю засмагу ідеальною для дівчат зі світлою, як у мене, шкірою.

🤎По-перше, вона має адекватний відтінок. Не рудий, не червоний, а саме натуральний.

🤎По-друге, інтенсивність можна регулювати. Хочете прокинутись шоколадкою? Лягайте спати і змийте засіб зранку. Бажаєте легкого ефекту? Прийміть душ через 3-4 години після нанесення.

🤎По-третє, Tanning Mousse дуже економічний і гарно тримається - до 10 днів, якщо не тертись губками та не робити пілінг.

Я не купувала окремо краплі для обличчя, а наносила залишки з рукавички на фейс та шию) Результат задовільнив - ефект тижневого відпочинку на морі.

Це найкраща автозасмага для початківців, які бояться разючих змін. Її переваги:

1. Можна використовувати для шкіри обличчя та тіла.
  2. Можна комбінувати з улюбленими доглядовими засобами - краплі створені для змішування з кремами для обличчя та/або тіла, сироватками, лосьонами, також дропси можна додавати до автозасмаги для ще більшої глибини відтінку.
  3. Можна регулювати інтенсивність.
  4. Не потрібно змивати.
  5. Не сушить шкіру.
  6. Має нейтральний аромат.

✅Для обличчя: змішую 2 краплі зі своїм зволожувальним доглядом і ретельно розтираю, не забуваючи про шию та вушка. У моїй рутині присутні кислоти, тож процедуру повторюю через день.

✅Для тіла: міксую краплі з улюбленим літнім парфумованим лосьоном Elizabeth Arden Green Tea. Для ніжок додаю 5-6 крапель, на ручки та інші частини - 3-4. Повторюю кожні 5 днів. Перехід взагалі непомітний, “засмага” накопичується поступово, шкіра не пересихає… Краса!

Фото 1. Світлина зроблена через 8 годин після першого нанесення.

Фото 2. Повторне нанесення через 3 дні.

Фото 3. Ретельне скрабування і нанесення крапель ще через 5 днів.

Залишились питання про автозасмагу? Пишіть, із задоволенням поділюся своїм досвідом❤️

25 червня, 2024
O’Ostah
25 червня, 2024