LunarDemetria

Як правильно підібрати тональний крем: мій топ порад

Як правильно підібрати тональний крем: мій топ порад

Привіт!

Я продовжую свій невеличкий, можна сказати, цикл на тему тону. Довгий час це було моєю основною проблемою в макіяжі, з якою я поняття не мала, що робити. Я не розуміла, чому у мене не виходить досягнути ідеального вигляду шкіри, колір не підходить, а текстура пливе, роблячи навіть найбільш красивий та складний мейк очей не надто привабливим. А проблема полягала в тому, що я просто не знала, як підібрати тональний крем, кожен із попередніх засобів не підходив мені за якимись параметрами. І саме розібравшись з цим я змогла кожного разу, навіть на своїй проблемній шкірі, отримувати бажаний результат. Тож сьогодні я поділюся своїм топом лайфхаків, що використовую сама і раджу іншим!

Я не втомлююся говорити всім і всюди: у підборі будь-яких засобів потрібно знати свою температуру та тональність. Адже найчастіше ми стикаємося саме з тим, що тональний засіб нам не підходить не за світлотою, а саме за цими характеристиками. Кожна шкіра індивідуальна, а кожне поєднання відтінків додає своєї родзинки. Так, це істина. Але правда ще й в тому, що умовно всіх нас все ж можна розділити на підтони. Власниці теплого мають більш жовтуватий відтінок шкіри, у них вени виглядають зеленуватими (якраз через пігмент, який накладається на колір судин), а золото є найбільш доречним серед усіх аксесуарів. У випадку холодного – все майже з точністю до навпаки: рожевий відтінок у шкірі, сині, інколи навіть фіолетові вени (знов-таки, вплив пігменту), а прикраси не срібного кольору виглядають трохи чужорідно. Якщо ж говорити про тих, хто не підпадає під ці описи, або ж поєднує у собі різні аспекти – ймовірніше за все, це представниці нейтрального підтону. Деякі косметологи ще виділяють четвертий – оливковий, тут часто проявляються сіруваті нюанси. Проте багато брендів забуває про них, рахуючи за нейтральних.

Так як же правильно підібрати тональний крем, якщо ти таки знаєш, куди серед цього всього розмаїття ти відносишся? Варіантів є два. Перший – це бренд потрудився та вказав у своїй лінійці підтон, зашифрувавши його в букві. В такому разі С (calm) – це холодний, W (warm) – теплий, а N (neutral) – нейтральний. Може бути ще інше кодування – P/Y/N, у цьому випадку P = pink (рожевий, холодний), Y = yellow (жовтий, теплий), а N = neutral (нейтральний, тут значення не міняється). Варіант другий – колір тону вказано лише буквами. В цьому випадку залишається лише тестувати, що й підводить нас до наступного лайфхаку.

Потрапляючи в магазин косметики, здебільшого, першою справою ми тестуємо те, що думаємо придбати. І якщо олівці для очей, наприклад, спробу їх кольору та стійкості на руці ще «пробачають», то з тоном так не вийде. Звісно, можна підібрати ділянку шкіри, що найбільше схожа за відтінком на обличчя, проте важливо пам’ятати й про те, що засіб повинен поєднуватися з кольором шиї. І тут все ускладнюється.

Моєю порадою є такий простий, проте дієвий крок, як приходити вибирати тональний крем без макіяжу, тестуючи його безпосередньо на шкірі обличчя. Найкраща зона для цього – лінія щелепи, якраз там, де починається перехід в шию. Саме таким чином я вже кілька разів підбирала собі засоби, а той єдиний раз, що не зробила цього – помилилася на один тон вгору. Звісно, я розумію переживання за висипання на шкірі. Проте найкраще обирати для перевірки ті засоби, що мають помповий дозатор, перед його використанням скористатися санітайзером, а краплю зробити на зап'ястя, вже з нього переносячи на шкіру. До того ж деякі магазини пропонують послуги візажистів, які можуть теж допомогти з цим.

Інколи на тональних засобах є пряма вказівка, що це – зволожувальний флюїд, або ж продукт «oil control». І на це треба звертати увагу, адже різниця дійсно є. Суха шкіра не буде комфортно себе почувати з тими компонентами, що використовуються для жирної. Так само діє і навпаки, легка флюїдність може спрацювати на жирній, але приблизно на півгодини, після яких з’явиться зайвий блиск і необхідність використання пудри. Тому перед тим, як підбирати тональний крем, варто все ж дізнатися, які варіанти підходять саме твоєму типу. Це дозволить досить сильно скоротити час перебування в магазині, адже ти точно знатимеш, що пробувати навіть не варто.

Ти знаєш свій кольоротип, як тестувати продукти та наперед прогуглила всі тональні, що для твого типу шкіри, але все ще не впевнена у виборі? Тоді згадай ще один аспект свого мейкапу – те, а як взагалі ти фарбуєшся. Ти послуговуєшся спонжем, або ж навіть пальцями, любиш природне натуральне покриття? Тоді можна обирати більш легкі варіанти. Флюїди, рідкі тональні засоби, сироватки з пігментом та СС-засоби – це саме твій вибір. Вони дозволять досягти тонкого шару, вирівняти колір шкіри та при цьому залишать її більш натуральною. Якщо ж ти полюбляєш більш щільний варіант покриття, прагнеш за допомогою тонального засобу максимально перекрити недосконалості шкіри, або ж часто знаходишся на сцені чи серед людей, а отже потребуєш стійкого покриття – засоби camouflage та full coverage підійдуть тобі найкраще. Причому в такому варіанті можна досягти більш легкого шару засобу, використовуючи для нанесення саме спонжик, або ж поєднавши тон з сироваткою для полегшення текстури.

Що ж робити, коли мої поради про те, як підібрати тональний крем потрапили до тебе занадто пізно? Що ж, я недаремно є експериментаторкою.

По-перше, якщо ти обрала занадто світлий для себе тональний – це набагато краще, ніж затемний. Його можна підкорегувати за допомогою бронзерів та скульпторів. Темний варіант теж можна трохи виправити, у цьому випадку в хід піде консилер, яким необхідно висвітлити зони, що натурально виступають та не затемняються (лоб, підборіддя, під очима та під лінією вилиць).

По-друге, занадто легкі текстури завжди можна доповнити максимально покривним консилером, а занадто пігментовані – розбавляти перед використанням на палітрі чи руці сироваткою чи зволожувальним кремом.

По-третє, навіть неправильний підтон можна виправити за допомогою аджастеру. Цей спеціальний засіб являє собою концентрований пігмент, який надає певних колірних нюансів до продукту, в який додається. Жовтий робить колір теплим, рожевий, а у деяких виробників навіть блакитний – перетворює відтінок на холодний, за допомогою білого можна висвітлити продукт, коричневого або оливкового – затемнити. Таким чином можна навіть не купувати різні тональні на різні пори року – перед кожним нанесенням треба лише додати коригувальний засіб, досягаючи необхідного кольору.

Зробити класний якісний макіяж без тонального засобу неможливо. Та й знайти його – це інколи справжній квест. Але, сподіваюся, навіть якщо ти була не впевнена, як підібрати тональний крем – мої поради тобі допоможуть. А, можливо, ти сама можеш поділитися лайфхаками? Розповідай про свої хитрощі та улюблені засоби в коментарях❤️