Центелла азіатська в косметиці
Помітила у спільноті пости про компоненти косметики і хочу розказати про той, який зазвичай шукаю поглядом у складі, в надії його там побачити.
Центелла азіатська ("готу кола" та "щитолисник" — це теж центелла) — це така трав'яна рослинка. Фан факт — її ще називають тигровою травою. Бо тигри, ну такі вже котики, люблять качатися у ній, загоюючи таким чином свої ранки.
В цілому, це і є основна функція центелли — заспокоїти, загоїти та прибрати почервоніння.
Але, крім цього, вона:
- активізує вироблення гіалуронової кислоти та колагену;
- підтримує шкіру пружною та молодою;
- усуває сухість та лущення;
- вирівнює тон шкіри, усуває пігментні плями та постакне;
- підтримує гідробаланс епідермісу.
Особливо звернути увагу на цей компонент варто людям із чутливою та подразненою шкірою. Проте, підходить вона усім типам.
Я ввела засоби з центеллою у свій догляд, коли почала використовувати кислоти та інші агресивні активи. Вона допомагає шкірі стабілізуватися, щоб таке "активне" втручання мало лише позитивний вплив.
Зібрала для вас топ-5 своїх улюблених засобів з центеллою.
1. Purito Cica Clearing BB Cream
Дуже легкий та ніжний ВВ-крем з чудовим перекриттям. Центелла у складі допомагає зменшити почервоніння, до яких моя шкіра природно схильна.
2. Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun Gel SPF 50+ PA++++
Захищає шкіру дуже добре, не тільки від сонця, а й від сухості. Користувалась цим сонцезахистом, коли мала висипання і вони досить швидко затухали.
3. SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule Foam
Люблю її за відсутність відчуття стягнутої шкіри після вмивання. А ще помічаю, що вона робить тон шкіри рівним.
4. Needly Cicachid Relief Cream
Зволоження за декілька секунд, без липкості і обтяжень. Любов)
5. Beauty of Joseon Light On Serum Centella + Vita C
Використовую перед сном, якщо шкіра дуже запалена та червона, а вже зранку картина значно покращується.
Дякую що прочитали, прекрасні! Діліться у коментарях улюбленими засобами з центеллою.
Коментарі (0)