Зрізала волосся на благодійність

Зрізала волосся на благодійність

Ще до повномасштабного вторгнення я дізналася про благодійну організацію Hair for Share, яка займається виготовленням перук для онкопацієнтів. Тоді в мене було волосся трохи вище плечей, і я одразу вирішила відрощувати його, щоб згодом віддати на перуки.

Після вторгнення Hair for Share призупинили збір волосся для перук, але почали продавати його для забезпечення потреб ЗСУ.

Я рідко користувалася феном або стайлерами, не фарбувала волосся і стриглася, мабуть, лише двічі за останні три роки. Окрім шампуня і бальзаму, я періодично робила масаж голови, користувалась скрабом для шкіри голови і гарячим маслом від випадіння волосся від Sue. В основному я просто чекала, поки волосся відросте до потрібної довжини. Nothing special.

Основні побоювання були такими: що доведеться обрізати волосся до ультракороткої стрижки, яку я ніколи не носила, і що волосся буде в недостатньо здоровому стані, щоб його прийняли. Обидва страхи не справдилися – моє волосся підійшло, і я змогла зрізати 45 см (зараз Hair for Share просять від 50 см). У мене залишилося коротке каре (в салоні назвали його бобом), з яким я вже ходила раніше.

Спершу я написала організації в інстаграм, розповіла про волосся і надіслала фото довжини з прикладеною сантиметровою стрічкою, а також фото волосся, заплетеного в косу. Якщо по фото волосся підійде, Hair for Share можуть порекомендувати салон чи майстра, чим я і скористалася. Зазвичай стрижка безкоштовна або салон робить хорошу знижку, проте можуть бути черги саме на стрижки по Hair for Share. Щоб швидше постригтися і не чекати в черзі, я сплатила повну вартість звичайної стрижки у салоні. Після стрижки можна було залишити волосся прямо там, а вже салон передає його до Hair for Share.

Сподіваюся, мій пост надихне когось також пожертвувати своє волосся або ви просто дізналися щось нове. Дякую, що прочитали!