lea_gvan

Крем SNP Prep Peptaronic – про зволоження, якого не сталось

Крем SNP Prep Peptaronic – про зволоження, якого не сталось

Маю суху шкіру, чутливу шкіру, є пігментація, інколи є одиночні висипи. Зволоження для шкіри маст хев, адже, зволожена шкіра виглядає молодше апріорі. Тому, крім сироватки, для максимального ефекту було придбано крем із зволожувальної серії.

Сподівалась на якісну роботу тандему, але цього не трапилось, про це далі в дописі.

Склад продукту на сайті та на пакуванні не співпадає, тому додаю фото.

Крем SNP Prep Peptaronic – про зволоження, якого не сталось

Технологічні компоненти

Основа засобу класика – Water; Caprilic / Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate – емоленти, допомагають утримувати шкірі вологу; Palmitic Acid, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol – емоленти та ко-емульгатори (утворюють плівочку та допомагають емульгатору тримати компоненти вкупі); Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-10 Laurate – емульгатори; Carbomer, Polysorbate 60 – загусники для стабільності продукту; Hydroxeacetophenone – антиоксидант, не дає окислюватись засобу, таким чином, забезпечуючи стабільність продукту; Ethylhexylglycerin, Chlorphenesine, Caprylyl Glycol – консерванти; Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Pentylene Glycol – розчинники+хумектанти; Disodium EDTA – хелатор для стабілізації рН; Fragrance – віддушка.

Активні компоненти

На другому місці в списку Glycerin – потужний зволожувач, хоч і недорогий (був й несправедливо ображений), але ефективний (його не цураються і в сегменті люкс), має маленьку молекулу за розміром, тому проникає глибоко в шкіру та працює ефективно; Trehalose – полісахарид, зволожувач шкіри; Panthenol – провітамін В5, здатний притягувати та утримувати вологу в шкірі; Sodium Hyaluronate, Sodium hyaluronate Crosspolymer, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate - різні форми гіалуроновї кислоти (високомолекулярна, середньомолекулярна та низькомолекулярна).

Пептиди: Hexapeptide-9, Palmitoyl Pentapeptide-4, Palmitoyl Tripeptide-1, Tripeptide-1, Hexapeptide-11, Copper Tripeptide-1 – не розбираю, містяться в кінці списку, тому їхня дія та ефект під питанням.

Доглядові компоненти

Niacinamide, Arginine, Beta-Glucan, Adenosine, Macadamia Integrifolia Seed Oil – формування бар’єру шкіри, відновлення, запобігання втрати вологи, заспокоєння, пом’якшення.

Висновок: В складі присутні зволожувачі в достатній кількості, компоненти, які утримують вологу на поверхні шкіри та в глибинних її шарах. Формулу достатньо стабілізовано для роботи активних компонентів, крім того, використано інші компоненти, які перегукуються із складниками сироватки, проте, не повністю їх дублюють, а доповнюють.

Виробник. Південна Корея.

Упаковка. Стандартна пластикова баночка із захисною кришечкою та нестандартним об’ємом 55 мл.

Структура та аромат. Крем має легеньку, невагому консистенцію, більше схожу на емульсію. Аромат квітковий, характерний для цієї серії.

Сенсорика.Розподіляється крем легко завдяки своїй легенькій структурі, його потрібно зовсім небагато, тобто він достатньо економний.

Ефект на шкірі/результат. Сподівання від крему – потужний зволожувальний ефект. Проте, на моїй шкірі він залишається плівкою, під якою я отримую парниковий ефект. Йде дуже потужне бажання змити його. Все ж, декілька разів мені вдалось його залишити на обличчі, та бажаного здорового зволоження я не отримала. Навпаки, моя шкіра ставала тьмяною та рясніла забитими порами. Припускаю, що велика кількість очищених жирних олій та спиртів в комбінацією із розчинниками зіграли з моєю шкірою злий жарт. Проте, моїй шкірі не звикати до масляної складової в догляді, навпаки, силікони можуть негативно впливати на стан моєї шкіри, якщо я замінюю ними свій догляд на додачу до декоративки, і їх стає забагато.

Відомо, що є компоненти косметичних засобів, які здатні забивати пори при використанні. Проте, дослідження були проведені доволі давно на вушках кроликів (так, це ще до етичного напрямку при виготовленні косметичних засобів), використовували монокомпонент, а не готову композицію чи крем. На основі цих досліджень були складені списки комедогенних компонентів, на які зараз можна натрапити на різних інтернет-ресурсах.

Крім того, є дослідження з нанесенням масла какао на шкіру спини піддослідних, адже там було зафіксовано пори з відповідними розмірами і аналіз їх стану опісля. Так, але я не використовую олію/баттер моно на шкіру, адже, як відомо важливий баланс насичені/ненасичені кислоти. Так само, не ок буде використовувати просто олію, багату ненасиченими кислотами (наприклад, оливкову) на шкіру в моно варіанті.

Можна припустити, що жирні насичені кислоти та спирти (Palmitic Acid, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol), присутні в кремі, мають більшу температуру плавлення, ніж 36,6 за Цельсієм, тому утворюють плівку, їх забагато, відбувається перенавантаження ними шкіри, баланс порушено. Замість зволоженої сяючої шкіри ефект зворотній.

Крім того, можна стверджувати, що комедогенність косметичних засобів дуже індивідуальна річ, і використовуючи, наприклад, іншу концентрацію даних компонентів (частково прибрати або ж замінивши їх в даному крем) для моєї шкіри було б ок.

Кому підійде. Теоретично – усім типам шкіри, проте, комедогенність та реакція на складові – це індивідуальні реакції, тому тут лише метод спроб та досвід (наприклад, як у мене, тому надалі звертатиму увагу на дані складники, особливо у корейських виробників)!

Оскільки крему залишилась повна баночка, в мене з’явився новий чудовий зволожувальний крем рук, який дарує неймовірне зволоження та м’якість.)