Lytvynenko

Не знаю, що я від нього ще очікувала…

Не знаю, що я від нього ще очікувала…
Не знаю, що я від нього ще очікувала…

Нашвидкуруч, не розбираючися із складом та всіма нюансами, придбала рідке мило для інтимної гігієни від GREEN PHARMACY, що є бюджетним варіантом, який можна знайти у майже будь-якому магазині.

Я не знаю, що хорошого можна було очікувати за таку вартість, і я не знаю, чим думала, купуючи його... але розкажу і вам про нього, аби знали також.

Не знаю, що я від нього ще очікувала…
Не знаю, що я від нього ще очікувала…
Не знаю, що я від нього ще очікувала…

Пакування: округла затемнена пластикова пляшка, обʼємом 370 мл. Дозатор цілком стандартний, працює непогано, дозувати кількість продукту ним зручно.

Аромат: приємний, рослинно-квітковий, ніжний.

Консистенція та текстура: прозорий гель, злегка слизький. Розподіляється добре, піниться непогано. Змивається теж нормально.

Відчуття на шкірі: гель шкіру не сушить, відчуття плівки не залишає. Дискомфорту та зуду не викликав, та я і не алергик і в мене майже ніколи від подібних засобів реакцій немає.

Ну тут найбільш болючий момент, що і обумовлює низьку ціну...

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, PEG-4 Rapeseedamide, Salvia Officinalis Leaf Extract, Allantoin, Panthenol, Disodium EDTA, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-7, PEG-7 Clyceryl Cocoate, Parfum, Citric Acid, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylisothiazolinone, СІ 14720, СІ 42090, СІ 19140.

Корисні компоненти можу виділити наступні:

  1. Salvia Officinalis Leaf Extract (екстракт шавлії) – має протизапальні, антибактеріальні та заспокійливі властивості.
  2. Allantoin – зволожує та заспокоює шкіру, сприяє загоєнню.
  3. Panthenol (провітамін B5) – зволожує шкіру, має заспокійливі та відновлюючі властивості.

Компоненти, які викликали у мене занепокоєння:

  1. Sodium Laureth Sulfate (SLES) – це поверхнево-активна речовина, яка може бути подразником для шкіри та слизових оболонок.
  2. Cocamidopropyl Betaine – може викликати алергічні реакції у чутливих людей.
  3. PEG-4 Rapeseedamide, PEG-7 Glyceryl Cocoate – поліетиленгліколі, які можуть містити сліди забруднень, таких як 1,4-діоксан.
  4. Disodium EDTA – може бути подразником та має можливість накопичуватися в навколишньому середовищі.
  5. Propylene Glycol – теж може викликати подразнення та алергічні реакції.
  6. Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben – консерванти, які можуть викликати алергічні реакції і є предметом обговорень щодо безпеки, зокрема парабени пов'язують із гормональними порушеннями.
  7. Methylisothiazolinone – сильний консервант, який може викликати алергічні реакції.
  8. СІ 14720, СІ 42090, СІ 19140 – синтетичні барвники, які можуть викликати алергії та подразнення.

Для такого делікатного засобу, як гель для інтимної гігієни, цей склад надто агресивний та навіть небезпечний ⚠️ Будьте обережні! Та, мабуть, я б не ризикнула на постійній основі ним користуватися...

Це мило для інтимної гігієни містить кілька корисних компонентів, таких як екстракт шавлії, алантоїн та пантенол, які мають заспокійливі та зволожуючі властивості.

Однак, воно включає ряд компонентів, які можуть бути подразниками або викликати алергічні реакції, такі як SLES, парабени та синтетичні барвники.

І склад цього засобу є основною проблемою, адже він у використанні сам по собі комфортний, приємно пахне та має низьку ціну.

Але я б не радила ризикувати з таким продуктом для чутливої зони слизової оболонки.