Lytvynenko

Чорна паста для білих зубок від Dentissimo

Чорна паста для білих зубок від Dentissimo
Чорна паста для білих зубок від Dentissimo

Я до вас із черговою цікавою зубною пастою! 🫦 Спойлер - вона дуже крута і працює на відмінно!

Dentissimo - швейцарський бренд, що класифікується як натуральний. Спеціалізується на засобах по догляду за ротовою порожниною та девайсами для цього.

Знайомилась із брендом вперше і залишилася приємно вражена!

Чорна паста для білих зубок від Dentissimo
Чорна паста для білих зубок від Dentissimo

Обʼєм: 75мл.

Пакування: неширока матова пластикова туба у чорному кольорі з красивущим та стильним дизайном, зі зручною кришкою фліп-топ. Тюбик на дотик дуже приємний! Паста додатково запакована у презентабельну чорну коробочку, яку я не встигла за своїми домашніми сфотаграфувати, все було швидко відкрито та знищено)

Консистенція: чорна (навіть скоріше кольору нафти) гелева субстанція, що є трохи вʼязкою. Піниться добре. Під час чистки перетворюється спочатку у графітову піну, потім у сіру та світл-сіру. Розхід не економний, до речі. Не дивлячись на те, що добре піниться.

Аромат та смак: трохи рослинна, трохи свіжа, не крижана, мʼята, не пекуча, а досить мінімально освіжаюча. Не очікуйте від неї надто свіжого відчуття, вона хороша в іншому)

Відчуття на зубах: паста однорідна, без абразиву, тому не дряпає емаль та не хрустить на зубах. Ковзає та розподіляється гладенько через консистенцію. Наліт та забруднення прибирає до скрипу.

Відбілюючі властивості на високому рівні! Після перших 2-3 використань зубки помітно біліші. При цьому, дискомфорт, чутливість чи подразнння не виникають! Любителі фарбубчих напоїв та їжі оцінять ефект цієї пасти. Я часто пʼю каву і ця паста прям повернула природній біленький відтінок моїм зубам!

З корисних складників можу виділити:

  • Sodium Fluoride (натрію фторид) – важливий компонент для профілактики карієсу.
  • Tocopheryl Acetate (вітамін E ацетат) – антиоксидант, який підтримує здоров'я ясен.
  • Xylitol (ксиліт) – підсолоджувач, що запобігає карієсу.
  • Geranium Maculatum Extract (екстракт герані) – натуральний інгредієнт з протизапальними властивостями.

Схильним до чутливості увагу звернути необхідно на такі компоненти:

  • Натуральний компонент, такий як лимонен, може бути алергеном для деяких людей.
  • Sodium Lauryl Sarcosinate є м'яким піноутворювачем і менш агресивним, ніж інші поверхнево-активні речовини, однак у когось все одно може бути до нього чутливість.
  • Sodium Benzoate та O-Cymen-5-ol, як консерванти та антисептики, зазвичай вважаються безпечними в низьких концентраціях (і вони тут дійсно в кінці списку), але будьте пильні.

Що з переліку нам дає відбілювання 🦷?

  • Гідратована кремнезема (Hydrated Silica) виконує функцію механічного абразиву, який може допомогти видаляти поверхневі плями з зубів.
  • Лимонна кислота (Citric Acid) може мати незначні відбілюючі властивості, але в цій пасті вона більше використовується як регулятор кислотності.

І колір вона такий має за рахунок:

  • Carbon Black (вуглець чорний) - використовується як пігмент, який надає пасті чорний колір.
  • CI 77499 (чорний оксид заліза) - також додає чорного кольору пасті.

В цілому, паста виглядає ефективною і безпечною для більшості. Мені подобається цей склад!

Dentissimo Extra Whitening Black - просто пре-кра-сна відбілююча паста, що подарує білішу посмішку без шкоди для емалі та ясен!

З нею комфортно відбилити до природнього відтінку зубки, не відвідуючи кабінет стоматолога та не купуючи спеціальні смужки.

Вона не супер свіжа, але вона супер працююча із нальотом та забрудненнями! Має щадащий склад та цілком комфортну текстуру. Її колір не заважає, а, особисто мені, додає думки, що вона прям ну дууууже добре через це відбілює 😅

Я вам раджу її спробувати, якщо хоч колись задумувалися зробити зубки білішими. Вона вартує ціни!