Алла

Правда про легенду

Правда про легенду

Днями під моїм постом про зубну пасту Лакалут з’явилося прохання написати відгук про Glister від Amway. Хто я така, щоб відмовляти людям?;)

Отже, про цю зубну пасту я дізналася ще в далеких 90-х, коли була студенткою і вчилася в Тернополі. Родичам мого чоловіка перепадали різні імпортні, як тоді казали, штуки від їхніх родичів з-за кордону. Однією із таких "штук" була ця зубна паста.

За інструкцією, отриманою від тих же родичів, наносити її треба було тільки на суху щітку у вигляді малесенької горошинки. Родичі розповідали, що паста, незважаючи на те, що дорога, дуже економна. Але користуватися нею треба тільки з щіткою цієї ж марки.

Пройшли роки, надворі вже 2024, а ця паста ще й досі періодично з’являється в моїй ванній. Чоловік вважає її кращою з усіх, я відношуся до неї нейтрально.

Ось і вирішила скористатися нагодою та вивчити її більш детально.

Що обіцяє виробник?

Багатофункціональна фториста зубна паста Amway Glister м'яко видаляє плями і потемніння з зубної емалі, не дряпаючи і не травмуючи її поверхню. Унікальна і високоефективна дія засобу здійснюється завдяки спеціальному компоненту REMINACT ™, який містить гідроокис кремнію. Цей елемент здатний «захоплювати» забруднення, наліт і бактерії, які знаходяться на поверхні зубів, водночас не подразнюючи слизові оболонки.

Паста має відбілювальний ефект на зуби, зміцнює ясна, пригнічує діяльність хвороботворних бактерій в ротовій порожнині. Засіб освіжає подих протягом тривалого часу. Прискорює загоєння ранок і запалень. В результаті регулярного використання пасти ви поступово рятуєтеся від зубного каменю, запобігаючи симптомам і причинам виникнення карієсу.

До її складу входить: фтор, сорбітол, вода, гідроксид кремнію, гліцерин, пропіленгліколь, сульфат лауріт натрію, ксилітом, целюлозний загусник, PEG-8, ароматизатор, барвники CI 77891, CI 42090, ксантановий загусник, фторид натрію, сахарин, метилпара.

Гугл мені повідомив, що сорбитол - це рідина, яка не дає пасті висихати і водночас є проносним засобом та може викликати у дітей пронос.

Лаурилсульфат натрия (Sodium Lauryl Sulfate - SLS) - вважають одним із небезпечних косметичних інгредієнтів. Фахівці наполягають на тому, що він може накопичуватися та проникати в різні органи людини, вивести його складно.

Пропиленгликоль (Propylene Glycol) може викликати отруєння та рак.

Щодо фтору, то він викликає погіршення згортання крові, може викликати стійке потемніння емалі, остеопороз та остеосаркому.

Ну, якось так.

Під час користування цією пастою особливих змін стану своїх зубів я не побачила. Чистить добре, подих освіжає.

А ось чоловік пішов на позапланову чистку зубів, з’явився наліт, стоматолог здивований, тому що раніше так швидко наліт не з’являвся.

Не можу пов’язати це саме з цією пастою, адже чоловік користується ще однією, іншого бренду, чергуючи їх.

Знаю багато людей, які користуються цією пастою вже більше 20 років і задоволені нею.

Тому можливо, варто спробувати її самим, щоб скласти власне враження?

Правда про легенду
Правда про легенду
Правда про легенду