KsuLv

Чи справді невидимий сонцезахист Uriage Bariesun?

Чи справді невидимий сонцезахист Uriage Bariesun?
Чи справді невидимий сонцезахист Uriage Bariesun?

Привіт, дівчатка! Випала з життя клубу, оскільки перебуваю у відпустці ☀️

Перед поїздкою на море дуже ретельно віднеслась до підбору сонцезахисного крему для тіла. На даний момент яскрава засмага вже не так актуальна, як колись, а бути здоровим куди актуальніше. З віком ми можемо спостерігати  довгострокові наслідки неконтрольованого перебування на сонці  – передчасне старіння шкіри, втрата тонусу, еластичності, гіперпігментацію та найважливіше - є ризик розвитку злоякісних утворень.

Сьогодні розповім про свій антифаворит серед засобів з SPF, який взяла з собою - це Uriage Bariesun Protective Spray SPF 30. Довіряю бренду Uriage, оскільки мала їх доглядову косметику для обличчя, яка гарно себе зарекомендувала, тому замовила цей засіб без вагань.

Є два види сонцезахисних фільтрів: фізичні та хімічні.

Мінеральні (фізичні) фільтри – це діоксид титану та оксид цинку, вони відбивають або розсіюють сонячні промені від поверхні шкіри. Фізичні фільтри зазвичай густі за текстурою і можуть залишати білий відтінок на шкірі.

Органічні (хімічні) фільтри діють шляхом поглинання УФ-променів та перетворення їх на тепло, яке потім розсіюється шкірою. Загальні приклади хімічних УФ-фільтрів: авобензон, октиноксат і оксибензон.

Хімічні фільтри легкі, легко розподіляються і можуть бути непомітними на шкірі.

Спрей, що містить у собі хімічні фільтри. Його можна використовувати як для обличчя, так і для тіла. Виробник обіцяє заспокоєння шкіри, захист від сонця (UVA та UVB променів) та зволоження. Цей засіб не містить спирту та пройшов дерматологічне тестування.

Склад відносно гарний.

AQUA (WATER, EAU) - DICAPRYLYL CARBONATE - METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL[NANO] - BUTYL METHOXY DIBENZOYLMETHANE - ETHYLHEXYL TRIAZONE - DIISOPROPYL SEBACATE - PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE - C12-15 ALKYL BENZOATE - DIISOPROPYL ADIPATE - HEPTYL UNDECYLENATE - TRIACONTANYL PVP - GLYCERIN - C20-22 ALKYL PHOSPHATE - C20-22 ALCOHOLS - DECYL GLUCOSIDE - BUTYLENE GLYCOL - GLUCOSE - PARFUM (FRAGRANCE) - BENZOIC ACID - TETRASODIUM EDTA - XANTHAN GUM - HYDROGENATED POLYDECENE - TOCOPHERYL ACETATE - O-CYMEN-5-OL - TREHALOSE - PROPYLENE GLYCOL - SODIUM HYDROXIDE - CITRIC ACID - ASCORBYL TETRAISOPALMITATE - TOCOPHEROL - SPIRULINA PLATENSIS EXTRACT - POLYQUATERNIUM-51

Наявна алергія на сонце, яка проявляється переважно на 5-6 день перебування на морі.

Після попереднього струшування засобу (всередині міститься ролик, який приємно калатає) я розпилювала його на відстані близько 10 см.

Через 5 хвилин після розпилювання засобу я помітила появу червоних висипань (спочатку на грудній клітці з поширенням на спину)!!!

Висипання почали набувати яскравішого відтінку і я побігла змивати засіб.

Далі були роздуми: можливо це алергія не на засіб, а на сонце? На годиннику була 17 година, а отже активність променів була невеликою. Алергія проявилась у день приїзду на відпочинок і через 5 хв після використання засобу. Після використання антигістамінних засобів на наступний день висипання повністю зникли. Тому висновок робіть самі.

Засіб не рекомендую для влясниць чутливої шкіри і шкіри, схильної до алергії.

Наступний буде допис про моїх фаворитів серед spf-засобів.

Дякую за увагу ❤️

Всіх обіймаю!