OKazkova

Тонувальний сонцезахисний крем з оксидом цинку

Тонувальний сонцезахисний крем з оксидом цинку

Цього літа я обрала для знайомства два сонцезахисні засоби на фізичних фільтрах. Враженнями про один із них - Emotopic Mineral Protection Cream - нещодавно вже поділилась. Сьогодні на огляді крем 1000 Roses Color+Correct від Andalou Naturals у відтінку Sheer Beige. Бренд Andalou Naturals не представлений на Makeup, але, можливо, ви здогадуєтесь, де можна придбати цю продукцію🌿 Вартість 600-800 грн.

Туба об’ємом 58 мл з кришечкою, що відкручується. Туба зберігається у картонній коробочці з усією необхідною інформацією англійською мовою. На коробочці є улюблена позначка про те, що засіб не тестувався на тваринках.

За захист від сонечка відповідає Zinc Oxide у концентрації 20%. А ще оксид цинку має антисептичні та протизапальні властивості. Також в теорії він мав би зменшувати секрецію себуму, але про це трошки згодом😏

За колір відповідає натуральний пігмент Iron Oxide (77492, 77491, 77499).

Окрім компонентів для захисту та кольору, склад засобу багатий корисними доглядовими компонентами: каприлові тригліцериди, гліцерин, органічна соняшникова олія, органічні екстракти ягід (асаї, аронії, годжі), рослинні стовбурові клітини (яблук, винограду, альпійської троянди), гіалуронат натрію, органічні екстракти рослин (ройбушу, зеленого чаю та гібіскусу).

Є й не надто корисні компоненти: емульгатори й емоленти (Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone), консервант Phenoxyethanol, парфум, тальк і ближче до фіналу списку - спирт.

Та загалом склад продукту вже точно не гірший, аніж, наприклад, склади більшості тональних кремів. До того ж, він збагачений корисностями і містить високу концентрацію безпечного фізичного фільтру.

СС-крем має звичайну для таких засобів консистенцію. Не надто густий, та й не розтікається. Колір бежевенький. Текстура однорідна. Приємно пахне трояндою. Знаю, що не всі люблять цей аромат у косметиці, але мені дуже подобається.

Наношу засіб своїм улюбленим спонжиком від Makeup. Він легко набирається спонжиком і легко розподіляється по обличчю. Дуже комфортний у цьому плані.

СС-крем трошки вибілює шкіру, як і крем Emotopic. Така вже особливість засобів на фізичних фільтрах. Ще підозрюю, що я трошки не вгадала з тоном - взяла світліший, ніж треба. В лінійці також є крем з темнішим відтінком, цікаво було б спробувати та порівняти, але він не в наявності зараз.

Та все ж лягає СС-крем рівненько і загалом виглядає доволі натурально, особливо якщо нанести тонким шаром. Зазвичай зверху на нього я наношу рум’янця, щоб додати кольору. І результат мені подобається.

Майже одразу після нанесення цього СС-крему, обличчя вкривається жирненьким блиском. Тим товстіший шар крему, тим більше блиску. І якщо на щічках це виглядає як гарне здорове сяйво, то у Т-зоні… ну ви розумієте😏 Я наношу засіб тонким шаром перед виходом на роботу, а потім протягом дня промокую обличчя серветками. Але хоч із цим кремом, хоч без нього, я все одно використовую серветки😁 Гадаю, на сухій та нормальній шкірі блиску має бути менше.

Переваги

  • захист від сонечка забезпечує фізичний фільтр оксид цинку
  • склад збагачений цінними корисними компонентами
  • продукт не тестувався на тваринках
  • консистенція комфортна, аромат приємний (для любителів аромату троянди)
  • вирівнює тон, частково маскує прищі та сліди від них

Особливості, до яких треба бути готовим

  • трошки вибілює шкіру, як і інші креми на мінеральних фільтрах
  • може виявитися заважким для жирної й комбінованої шкіри та сприяти інтенсивнішому виділенню себуму
  • потребує повторного нанесення кожні 2 години і щоразу після купання

Власне, вищезазначені особливості збігаються з особливостями Emotopic Mineral Protection Cream, про який я нещодавно розповідала. Але в умовах міста використання СС-крему від Andalou Naturals мені здається більш доцільним. Ступінь захисту менше, зате є тонувальний ефект. Щодо крему Emotopic, дівчата у коментарях писали, що це файний варіант для пляжу. І я з ними абсолютно згодна.

Вважаю, що знайти доступний, якісний та безпечний засіб з SPF - це вже круто. А щоб він при цьому ще й не блищав жирно - ну то вже занадто😁 Тому загалом я задоволена і СС-кремом 1000 Roses від Andalou Naturals, і Emotopic Mineral Protection Cream.

Якщо пропустили, ось допис про Emotopic Mineral Protection Cream SPF 50+ від Pharmaceris: https://club.makeup.com.ua/post/46851/

Дякую за увагу🫶