getejra

Моє нове відкриття у світі ароматів - Avenue des Parfums

Моє нове відкриття у світі ароматів - Avenue des Parfums

Моє відкриття серед українських парфумерних брендів. Сучасний, свідомий, стильний, відповідальний та екологічний бренд!

Аромат – це перше що ми відчуваємо, ще не зайшовши у приміщення. Це перше враження, що на рівні інстинктів буде формувати думку про ваш дім чи заклад і, навіть, про їх власників.
Світ ароматів неймовірно багатий, і кожен може відчути щось інше, віднайти свою історію - асоціацію до кожного аромату.

Аvenue des Parfums - це аромати, що перевершили мої сподівання! Також я оцінила естетичне й лаконічне паковання дифузора - неймовірний варіант на презент!

Моє нове відкриття у світі ароматів - Avenue des Parfums

В базу для аромадифузору можуть додаватись ароматичні або ефірні олії, хоча останні це рідкість. Яка ж між ними різниця? Ефірні є абсолютно натуральною речовиною і відповідно вартують дуже дорого, також мають дуже складну формулу, за рахунок чого вони можуть мігрувати в своєму ароматі та поводитись непередбачувано. До всього ж вони є сильними алергенами, враховуючи їх аромавіддачу, тому їх не бажано використовувати в приміщеннях де є діти до 4-х років та тварини.

Аромаолія ж -це штучна речовина, яка виготовляється на основі ефірних олій, але вже має стабілізовану формулу, неалергенна, має чітку структуру. Вона має базові, середні та верхні ноти і ми чітко знаємо чого очікувати та який запах буде у кінцевого продукту. Зазвичай верхні ноти є цитрусовими. Також великим плюсом є й те, що вона не руйнується від температури і відповідно аромат не деформується. І ми отримуємо стабільний, інтенсивний на насичений аромат в найменшій концентрації.

Саме аромаолія є найдорожчим компонентом в аромадифузорі. В мас-маркеті її кількість зазвичай складає від 3 до 5%, найбільша ж кількість, яку можна ввести - це 30 %, оскільки сама по собі олія не є летючою речовиною, вона важка та не буде розповсюджуватись, оскільки повітря не зможе її підхопити та рознести по приміщенню.

Саме вони є провідниками аромату у простір. Від їхньої кількості та якості напряму залежить на скільки сильно буде ароматизуватись весь простір біля дифузору. Є 3 види найпоширеніших паличок:

-бамбукові

-ротангові( це ліана)

-фетрові

Оскільки бамбук та ротанг це натуральні речовини, вони мають багато мінусів для аромапровідності, крім єдиного плюса -екологічності. Вони мають пористу структуру і по цих порах підіймається ароматична речовина, але цю пористість не можливо визначити і саме із-за неї вони часто забиваються, тому їх потрібно доволі швидко замінювати на нові, що дорожче та збільшує розхід дифузора, так як йому знову потрібно повністю заповнити всю паличку.

Єдиним мінусом фетрових паличок є синтетичність, вони повністю пористі та не забиваються -відповідно мають гарну провідність для аромаолій. Якщо фетрова паличка все ж таки заб"ється її можна легко відновити: ополоснути гарячою водою, дати висохнути та знову використовувати.

Рекомендується починати з 3-х паличок на 25 м2, що вважається золотою серединою. Аромат оцінюємо через добу по інтенсивоності. В комплекті до дифузора йде 6 паличок, хоча зазвичай їх стільки ніхто не використовує, у мене це зазвичай 2 або 3 палички.

Палички, просякнуті ароматом, пахнуть ще дуже довго тож я кладу їх до шухляд з постільною білизною.

Дуже важливим нюансом є діаметр горличка у тари: чим він вужчий - тим краще для аромавіддачі та тривалості використання, і відповідно чим ширший - тим швидше випарується, в Avenue des Parfums з цим все якраз ідеально. Флакон прозорий і в ньому чудово вигдає ультрамариновий колір ароматичної бази.

Основні бази для дифузорів це гліцеринова та спиртова. Також в мас-маркеті для здешевлення використовуються бази з нафто-переробних продуктів, крім того що це не екологічно, так вони ще й перестають пахнути через 2 тижні.

Гліцеринова база виготовляється з соєвих бобів, вона найекологічніша, її можна наносити на шкіру та навіть ковтнути, з усіх баз вона випаровується найдовше. Оскільки гліцерин не летюча речовина - в ньому дуже гарно розчиняються аромаолії, та коли розчин підіймається по паличках і починає розприділятись аромахмаринка по приміщенню, їй потрібні потоки повітря, щоб рознестись по кімнаті та важлива вологість, що є мінусом, так як дифузор буде пахнути лише локально, хоча це чудовий варіант якщо ви хочете поставити його на своєму робочому столі, щоб аромат не турбував колегу.

Друга база -це спиртова і саме вона використовується в дифузорах від Avenue des Parfums. Вона також є екологічною та сертифікованою, але її вже не можна наносити на шкіру а тим більше ковтати. Спирти дуже летючі, аромаолія також гарно в ньому розчиняється, але аромат стає значно яскравіший та інтенсивніший, він покриває весь простір аромахмаринкою незалежно чи є потоки повітря та яка вологість. Мінусом спиртових баз є швидше випаровування в порівнянні з гліцериновими. Хоча як на мене там некритична різниця: 100 мл гліцеринової бази випаровується протягом 14-16 тижнів а спиртової-12-14 тижнів. особисто для мене гучність покриття важливіша ніж 2 тижні додаткового випаровування.

Парфум із такими ароматами створює враження освіжаючої та водночас теплої гармонії. Початкові ноти лайма та апельсину відкривають аромат яскравим, цитрусовим вибухом, що одразу додає енергії та свіжості. Алое вера додає легкості та водянистості, ніби прохолодний бриз у спекотний день.

У серці аромату розкривається ніжна квіткова композиція з лілії, конвалії та троянди. Вони додають витонченості, романтики та елегантності. Лілія і конвалія створюють чистий і трохи солодкуватий аромат, а троянда додає глибини та класичної жіночності.

База аромату на основі мускусу та амбри дарує ароматутеплоту, глибину та загадковість. Мускус надає аромату чуттєвості, а амбра додає нотки затишку і м’якості, ніби обгортає вас теплим пледом.

Загалом, цей аромат можна описати як гармонійне поєднання свіжих і квіткових нот із глибокою, затишною базою, що робить його універсальним вибором на будь-який випадок.

Серце кожного флакона - його запах. Його необхідно підбирати суто на ваш смак.

🛀 Розслаблену атмосферу створюють композиції з ароматами лаванди, кедра, льону або сандалу. Вони здатні зняти стрес і сприяють кращому сну;

🧘 Максимальну концентрацію дають запахи розмарину, кави, перцю і всі відтінки цитрусових. Саме їх краще використовувати в офісі або робочому кабінеті;

🥱 Знижує втому запах свіжоскошеної трави, сіна, жасмину, півонії, фіалки або бузку. Їм під силу впоратися навіть з лінню та апатією;

🔥 Теплоту і затишок створюють за допомогою ванілі. Відчувши її, вас просто тягне зняти взуття і розташуватися в м'якому кріслі;

🥳 Святковий настрій створюють хвойні запахи й не важливо, що на вулиці спекотне літо. Адже для 99% людей запах ялинки асоціюється з новим роком, а це найбільш шанований день практично у всіх культур і народностей;

🎉 Настрій повеселитися з'являється разом з ароматом м'яти, ментолу, кориці, тютюну, шкіри, дерева і бергамота;

❤️ Романтичну атмосферу краще «довірити» мускусу, шоколаду, імбиру, персику, груші або інжиру.