Як правильно під ібрати олівець для брів
Тобі цікаво, як підібрати олівець для брів так, щоб він закривав усі твої потреби? Тоді читай!
Привіт!
На щастя, я уникнула долі чималої кількості дівчат та не вищипувала свої брови до стану тоненької ниточки. Проте у мене є нерівність форми та прогалини у волосках, які я прагну коригувати. І саме тут на допомогу приходять різноманітні продукти для брів, яких я встигла спробувати вже досить багато. Зараз я за настроєм та в залежності від бажаного результату користуюся помадкою або ж олівцем, інколи й зовсім їх поєднуючи. І саме про останній та те, як його вибрати, я вирішила розповісти сьогодні.
Переваги використання олівців для брів
Для початку давай зрозуміємо, а в чому ж взагалі прикол цього продукту. Перше, що спадає на думку – це зручність. Не потрібно шукати та купувати окремі пензлики, як це відбувається з тінями чи помадками. Олівець сам по собі вже є інструментом, а завдяки тому, що більшість з них обладнані ще й щіточкою – з ним можна зробити повний макіяж брів, не маючи більше нічого. Також саме такий варіант засобу є найбільш простим для новачків. Набагато легше просто заповнити ділянки, де не вистачає волосків, ніж намагатися вивести повну форму. До того ж можна не хвилюватися про складність корекції при допущенні якоїсь помилки – олівець можна легко стерти, а з тінтами, наприклад, такий фокус не вийде.А ринок пропонує зараз величезну кількість варіантів продукту – пудрові та стійкі, у основі з дерева чи такій, яку треба викручувати. Так само існують і різні товщини, олівці для ефекту мікроблейдингу та, навпаки, кремові для однорідного заповнення форми. Деякі навіть мають фіксувальні властивості.
Тому я розумію, серед усього цього різноманіття досить складно знайти щось саме своє. А коли справа стосується відтінків – все стає ще більш складним та незрозумілим. То як же підібрати олівець для брів серед цього всього? Насправді, досить легко.
Різноманітність видів й форм: як обрати те, що треба?
Ти зрозуміла, що хочеш спробувати у своїй мейкап-рутині саме олівець, відкриваєш сайт (або приходиш в магазин) і просто губишся? Це окей, адже величезна кількість брендів має різні формати випуску таких продуктів. І розібратися серед них може бути спочатку досить складно. Тому давай почнемо з вибору техніки, яку ти збираєшся використовувати.
Найчастіше олівці використовуються для волоскових технік та для суцільного підкреслення і заповнення форми брів. У першому випадку можна зустріти ще поняття мікроблейдингу, адже лінії можуть дійсно бути настільки тоненькими. Тому якщо ти хочеш саме домальовувати окремі волоски, заповнюючи таким чином об'єм, якого не вистачає – обирай механічні та автоматичні варіанти, в яких здебільшого стержень створений саме для таких цілей. А якщо ж ти розумієш, що тобі цікаво спробувати різні способи заповнення форми – олівці в дереві є саме твоїм вибором. Якщо їх постійно підточувати – можна досягти ідеального ефекту волосків, а коли не хочеться витрачати багато часу на це – просто заповни всю брову одним кольором чи підкресли якісь конкретні ділянки.
Наступним кроком вибору є фініш. Основні – це кремовий, пудровий та стійкий. І хоч останній умовно можна віднести до властивостей, але я виношу його саме в якості фінішу, адже його стійкість – це саме результат, те, як він виглядає на шкірі та протягом якого часу. Окремо можна винести також воскові та гелеві варіанти, яких не так багато. Але згадати їх також варто. А яка ж між ними різниця? Досить таки відчутна, тому пройдемося по всіх видах окремо.
Пудрові варіанти є найбільш сухими, але при цьому контрольованими. Використовуючи їх, можна погратися з яскравістю відтінку, яка міняється від сили натиску на них. Здебільшого вони не призначені для розтушовування, тому є хорошим варіантом для волоскових технік чи для заповнення брів у напрямку росту волосся. Їх лінія не виглядає однорідною, вона більш штрихована та натуральна. Такі варіанти здебільшого досить стійкі, можуть підходити навіть жирній шкірі. Часто випускаються у дереві, хоча зустрічаються і механічні. Якщо ти прагнеш до найбільш природного варіанту – це вибір для тебе.
Кремові олівці є найбільш простими у використанні новачкам. Вони досить жирні, добре тушуються. Зустрічаються у механічних і дерев'яних форматах приблизно з однаковою частотою. Це гарний вибір для повноцінного заповнення брови. Але ними майже неможливо зробити окремі волоски, вони просто не тримають заточування більше однієї-двох ліній. До того ж великим недоліком є їх відносно мала стійкість, такі олівці підходять далеко не кожній. Для жирної шкіри буде абсолютно нелогічним вибір саме такого продукту, адже він може просто поплисти, створюючи неохайний вигляд. Але у випадку сухої шкіри та досить густих брів, які просто хочеться більше підкреслити кольором – це непоганий варіант.
Стійкі олівці нерідко можуть витримувати навіть вплив води. Дуже часто це саме механічні формати з тонким грифелем, яким можна промалювати окремі штрихи. Вони є ідеальним рішенням для спекотних літніх днів, а також підходять для жирної шкіри, адже добре фіксуються. Одним із їх недоліків є складність корекції, тому для новачків – це не найкраще рішення.
Стосовно гелевих форматів – це здебільшого просто інша назва для стійких кремових олівців. Найчастіше вони створені для загального заповнення форми та не підходять для волосків.
Щодо воскових олівців. Зараз таку назву мають прозорі олівчики, що використовуються для фіксації. Проте не дивуйся, якщо і на кольоровому варіанті ти побачиш згадку воску. Чимала частина олівців має його у своєму складі, тому може згадувати у своїй назві чи властивостях. За фінішем це все-таки у більшості випадків буде саме кремовий варіант, що не фіксується та також підходить для заповнення всієї брови.
Олівці, що не зовсім олівці
Інколи, особливо на сайтах з пошуку косметики можна зустріти серед олівців для брів і досить специфічні варіанти. Найбільш цікавими серед них є маркери та лайнери із різноманітними стержнями. Маркери найчастіше виглядають як звичайні підводки для очей і можуть навіть використовуватися як такі. Їх стійкість складно вгадати наперед, але стабільно добре вони працюють саме з сухою та нормальною шкірою. Те саме стосується і лайнерів, кінчик яких виглядає як незрозуміле щось із зубчиками. Вони можуть для когось бути досить зручними та спрощувати процес створення ідеальних брів. Проте їх досить складно контролювати, та і про стійкість говорити можна тільки теоретично. І звісно, поекспериментувати й спробувати щось подібне варто, але рано чи пізно від них повертаються назад до класичних олівців. Тому і ми повернемося до обговорення саме їх, а точніше одного із головних аспектів їх вибору – відтінку.
Як правильно підібрати олівець для брів за кольором волосся
Насправді в цьому блоці я могла б знов згадати свою улюблену тему – колірну теорію. Але все не так просто, як би того хотілося. Загальним правилом є використання відтінків на два тони темніших за корінь волосся для блондинок та русявих, та на два тони світліших для шатенок і брюнеток. Що в цьому випадку робити рудим? Обирати щось наближене до кольору волосся. До того ж таки працює температура зовнішності, адже холодним дівчатам варто обирати попелясті відтінки в сторону таупа, а теплим – щось більш шоколадне. Проте на ділі – це не так часто можливо, адже кожен бренд має свою лінійку кольорів, серед якої доводиться обирати. Тому я пройдуся більш по загальним описам відтінків, на які варто звертати увагу в залежності від тону локонів, а також вкажу деякі з них.
Так, власницям світлого волосся в залежності від його температури варто звертати увагу на сіро-коричневі відтінки, світло-графітові та темно-сірі. На перший погляд може здатися, що це досить дивна комбінація, проте важливо звертати увагу саме на корінь волосся, з яким такі варіанти можуть виглядати досить гармонійно. Відтінки для такого волосся часто можуть мати назви типу Caramel чи Ash brown (NYX), Blond (Dior) або ж Taupe (Eveline).
Рудоволосим можна придивитися до шоколадних відтінків, золотисто-коричневих та безпосередньо рудих. До речі, цікавим способом пошуку може бути прочитання відгуків на різні олівці з акцентом на скарги інших користувачів на занадто червоний пігмент. Саме такий продукт може стати ідеальним рішенням для комбінації з вогняним волоссям. Стосовно назв відтінків – можна шукати щось по типу Chestnut (Lancome) чи Warm Brown (Catrice).
Що ж робити власницям темного волосся? Насправді, їм ледь не найпростіше, адже більшість брендів пропонує досить велику кількість відносно темних кольорів. Можна спробувати обрати щось близьке до натурального відтінку (це буде актуально для темно-русявих), або ж світліше на тон чи два. Універсальним буде нейтральний коричневий, від якого далі можна “танцювати” в сторону теплоти чи холоду, а також темноти. Адже шатенками з золотаво-червонуватими відливами локонів краще пасуватимуть відтінки типу Chocolate (Catrice), а холодним темно-русявим – Medium Brown (Maybelline)
Якщо ж говорити про брюнеток – не варто допускати помилки, яка додає віку – робити брови вугільно чорними. Це може бути доречно у стилізованих образах, але у звичайному житті це не буде виглядати натурально. Краще віддавати перевагу темним та глибоким коричневим та мокрому графіту. Тому звертай увагу на відтінки типу Deep Brown і Black Brown (Maybelline) чи Espresso (Catrice).
Трошки фішок і хитрощів
Завершити свій допис я хочу вже традиційною для мене частинкою з невеликими лайфхаками, які для когось будуть чимось абсолютно зрозумілим, але новачкам можуть досить сильно допомогти.
Тож перше, що я хочу згадати – це використання двох відтінків. Якщо ти хочеш досягти максимальної натуральності – можна спробувати саме такий варіант, особливо коли ти обираєш для себе заповнення усієї брови продуктом. У цьому випадку світліший відтінок йде на початок брови, а темнішим виділяється кінчик, що дозволяє краще збалансувати загальну картину.
Ще одним хорошим варіантом є спроба погратися з натиском одного олівця. Найкраще для цього, як я вже згадувала, підходить саме пудровий формат, але можна поекспериментувати і з іншими. Найбільш повітряні і легкі рухи у будь-якій техніці необхідно робити саме в зоні початку брови, а щіточкою можна допомогти ще більше вивести колір найбільш світлий його варіант. Хвостик же варто доводити з натиском, адже найчастіше саме він і потребує корекції.
Ще однією цікавинкою є підбір відтінків до екстремальних кольорів волосся. Якщо з червоним можна послуговуватися правилами для рудого, то для різноманітних синіх, зелених, фіолетових та інших це може не спрацювати. Тут найбільш логічним буде вибір олівця відповідно до натурального кольору брів чи того відтінку волосся, що був до фарбування. Універсальним буде щось в сторону таупа чи нейтрального коричневого. Але можна і увімкнути в собі експериментатора, використовуючи для брів кольорові олівці для очей чи створюючи градієнти. Це може досить оригінально виглядати та гармоніювати з образом.
І, звісно, не можу не згадати про хитрість стосовно заточування олівців. Якщо ти обрала дерев'яний варіант і хочеш створити ним ефект волосків – спробуй зберігати олівець в холодильнику, а перед макіяжем покласти його на кілька хвилин в морозильник. Грифель стане більш твердим та його буде простіше зробити тоненьким, до того ж він не так швидко ставатиме знов широким. Цей лайфхак працює з будь-якими олівцями для макіяжу, але особливо актуальним є саме для брів.
Я спробувала повідати все, що я знаю про те, як підібрати олівець для брів. Можна ще довго роздумувати над цю тему, шукати інші аспекти вибору, проте, скоріш за все, вони будуть більш актуальними для візажистів. Я ж послуговуюся у виборі саме цими основами, а також допомагаю таким чином своїм подругам. А як ти обираєщ олівці для брів? А, можливо, частіше користуєшся іншими продуктами? Запрошую ділитися в коментарях! І, звісно, дякую за прочитання ❤️
Коментарі (0)