Чому та як слід використовувати лосьйон для тіла
Ти подумуєш про покупку лосьйону для тіла, але не знаєш, навіщо він та як ним користуватися? Я розкажу!
Привіт!
Зізнаюся чесно, ще не так давно я абсолютно не розуміла приколу мазатись чимось після душу. Я маю жирний тип шкіри і, навпаки, намагалася максимально прибирати все з неї, через що моїм вірним другом були і лишаються скраби. Але ще взимку чи то від нервів, чи то ще від чогось я почала відчувати дуже неприємні стягнутість і лущення, у мене стали швидше з'являтися синці, та й загалом епідерміс був не в надто хорошому стані. Через це я в першому ж найближчому магазині вирішила взяти хоч щось для покращення ситуації. І зрозуміла, що лосьйон для тіла – це те, чого мені, як виявилось, не вистачало. Я спробувала вже кілька варіантів та вирішила розповісти не лише про свій досвід, а й про те, а чому взагалі варто користуватися цим продуктом. Обіцяю, буде цікаво!
Що це за звір такий?
Для початку давай з’ясуємо, що таке лосьйон для тіла взагалі. Можна часто зустріти переконання, що це продукт виключно для зволоження. Але насправді все не зовсім так.
Лосьйон для тіла – це здебільшого емульсія зворотного типу, вода в олії. Він може бути досить густим, або ж зовсім рідким, все залежить від співвідношення цих компонентів між собою, а також емульгаторів, які було додано для перетворення їх в однорідну масу. Головним та найбільш популярним завданням для цього продукту є зволоження, саме тому в англомовному сегменті часто можна зустріти саме moisturizer на його флаконі чи в описі. Проте він може виконувати не лише цю функцію. Можна зустріти засоби для живлення, які насичують епідерміс корисними компонентами, а також для зміцнення та ліфтингу, які помітно підтягують при регулярному використанні. Існують відновлювальні, пом'якшувальні та заспокійливі лосьйони, які часто пропонуються після процедури епіляції чи депіляції. Для більшої еластичності та пружності існують тонізувальні засоби. Можна навіть знайти продукти для ароматизації шкіри (часто вони зустрічаються у брендів, що вже відомі своїми парфумами чи спреями для тіла), покращення та посилення засмаги, або ж конкретно антицелюлітні. Існують і зовсім вузькоспеціалізовані варіанти, типу антибактеріальних, противарикозних, від розтяжок чи для охолодження. Обрати серед всього цього може бути досить складно, перевірено на собі. Проте для початку варто все ж зупинитися на більш класичних варіантах, які перевірені досвідом та відгуками інших людей. Про одразу кілька таких я розповім трошки пізніше, а зараз давай поговоримо про те, а для чого ж їх взагалі використовувати.
Чому варто ввести лосьйон в свою рутину
Наша шкіра постійно втрачає вологу. Різні зовнішні фактори можуть по-справжньому зневоднювати її. Але якщо про обличчя та навіть руки більшість із нас згадує, то про повернення втраченого усім іншим ділянкам епідермісу ми просто не задумуємося. А тим часом лосьон для тіла – це чудовий, а головне швидкий спосіб зменшити дегідратацію та наситити шкіру не лише водою, а й корисними компонентами.
Цей засіб здатний повернути пружність та ніжність, прибрати свербіж та сухість, зменшити лущення. При цьому за рахунок того, що він не настільки жирний, як крем чи батер, він краще проникає в глибокі шари епідермісу. До речі, не варто плутати лосьйон для молочко для тіла, між ними є досить велика різниця. Перший найчастіше має водну основу, а навіть якщо вона спиртова чи масляна – вміст води там все одно є досить високим. У випадку ж молочка спостерігається підвищений вміст саме олійної компоненти, що, наприклад, може бути не надто підходящим для жирного типу шкіри. Лосьон є більш легким, він не потребує великої витрати часу на вбирання, тому є хорошим варіантом для швидкого зволоження. Тож тепер, з'ясувавши все це, можна перейти до моменту, що свого часу навіть мене заплутував – того, як же користуватися цим засобом.
Як використовувати лосьйон для тіла
Здавалося б, особливих складнощів тут нема. Обрала, розподілила і все. Але насправді це трошки не так.
Перш за все, найкраще користуватися лосьйонами саме після прийому душу. У цей час шкіра не лише найактивніше втрачає вологу, але й найбільш сприйнятлива до впливу різних доглядових засобів. Тому одразу, як тільки ти виходиш з ванної – час лосьйону. Причому не варто висушувати шкіру повністю, можна залишити її ледь-ледь вологою. Це ще більше посилить проникність діючих речовин.
Далі варто згадати те, як же його розподіляти. У нас є масажні лінії, саме за ними найкраще наносити будь-які засоби для тіла. Але не хвилюйся, якщо ти не знаєш їх розташування – в такому випадку підійдуть просто кругові рухи. Особливо зверни увагу на ділянки, де ти відчуваєш сухість, лущення чи загрубілість. Зазвичай це лікті, коліна, часто можуть бути литки. Там варто помасажувати трошки більше, а можливо навіть додати продукту.
Після цього залишилося дочекатися вбирання. Особисто моєю порадою є не вдягатися як мінімум хвилин п'ять, за цей час продукт точно не залишатиметься на шкірі та не забруднить одяг. Але інколи можуть ставатися випадки, коли навіть і через 10 хвилин все ще є ділянки, що блищать. Це означає, що ти просто нанесла занадто багато засобу, або ж він не підходить твоїй шкірі. Прибери надлишки серветкою, а в наступний раз спробуй скористатися трошки меншою порцією.
До речі, не бійся додавати до лосьйону різні інші компоненти. Ефірні олії, сироватки та есенції можна поєднувати прямо перед нанесенням на руці, або ж додавати їх одразу у флакон, якщо ти точно впевнена у їх необхідності та дієвості.
Мій досвід використання лосьйонів
І ось, нарешті, ми дійшли до цієї частини. Одразу скажу, я алергік. І для мене головним було те, щоб мене не висипало. Так, я хотіла прибрати лущення та сухість, але я боялася появи подразнень. Але, на щастя, одразу два засоби мені підійшли. Про них я трошки й розповім.
Mixa Intensive Firming Body Lotion
Лосьйон для тіла від Міха – це мій фаворит. Він має дуже приємну консистенцію, швидко вбирається та не залишає відчуття жирності. Легкий аромат, чимось схожий на квітковий, ледь помітно залишається на шкірі, не подразнюючи. У ньому присутні рослинний гліцерин та вітамін Е, які в комбінації добре зволожують, живлять та надають антиоксидантний вплив.
Одразу після перших використань я стала помічати те, що недарма на флаконі вказано зміцнювальний ефект. Цей лосьйон додає пружності та еластичності, зменшує появу синців. До того ж свого часу через сильний активний ріст і теперішні коливання ваги у мене є розтяжки, помітність яких він зменшує при регулярному використанні. А особлива любов – це дозатор, він неймовірно зручний, не западає та не заїдає. І головне – він не викликав алергії! Тому якщо у тебе чутлива шкіра – його сміливо можна пробувати.
Ziaja Goat's Milk Body Lotion
А це, насправді, той самий засіб, що я першим вхопила, коли зрозуміла, що треба щось робити з сухістю епідермісу. Я досить часто зустрічала його у різних магазинах, тому рука, фактично, сама до нього потягнулася.
В його формулі міститься козяче молоко, яке багате різними корисними компонентами. Тут також міститься гліцерин рослинного походження, який забезпечує клітини шкіри вологою, а лактобактерії нормалізують ліпідний обмін та борються з висипаннями.
Він теж мені чудово підійшов, не викликав подразнень, запалень чи активізації акне. Запаху він майже не має (або це я просто не розчула), але при цьому має дійсно помітний зволожувальний ефект. Його консистенція спочатку досить щільна, але це не заважає легко його розподіляти. Вбирається він теж досить швидко. Тут також є дозатор, але він видає трошки меншу порцію лосьйону, що є оптимальним варіантом для новачків. Він вже тривалий час займає своє місце у мене на поличках, адже є по-справжньому комфортним та дієвим.
А ти пробувала щось із цього? Чи можеш порадити щось інше? Запрошую ділитися в коментарях! І звісно, дякую за те, що прочитала❤️
Коментарі (0)