Огірок

Я поборола карієс?

Я поборола карієс?

Показую й розповідаю, як я доглядаю за своїми зубами💅🏻

Мабуть, варто почати з того, що в дитинстві я боялась стоматологів, їла багато солодкого, забивала на гігієну зубів і, як висновок, отримала міжзубний карієс на передніх зубах вже в 10 років. На цьому можна було б завершити, але це лише піщинка серед лютого трешу, який поступово переслідував мене та дихав прямо в потилицю, викликаючи огидні сирітки по всьому тілу.

Те, що мені доводилось пережити за більшу частину мого життя з зубами - краще не пригадувати.

Тому, перейдемо до того, що маємо в наявності у мої 24 роки:

1. 7 зубів без нервів.

2. 4 коронки на передніх зубах.

3. весь рот у реставраціях.

Якщо раніше, я приходила на консультації кожні 6 місяців і в мене знаходили карієс хоча б в одному зубі, то тепер я ходжу на консультації та дивуюсь відсутності нового карієсу.😁

А все це завдяки класним лікарям, корисним рекомендаціям та моїй власній впертості, яка тримається на гіркому досвіді та бажанні більше не наступати на ті ж граблі.

Я поборола карієс?

Води налила, а тепер до суті:

1. Кожні 6 місяців я ходжу на планові консультації до свого лікаря та роблю КТ.

2. Кожні 6-12 місяців я ходжу на професійну гігієну ротової порожнини та раз на рік роблю пародонтальний скринінг-тест перед професійною гігієною.

3. Я підібрала якісний догляд зі своїм пародонтологом та, як би це смішно не звучало, але навчилась якісно очищати зуби!

Що по догляду?

1. Щітка Curaprox CS 5460 щетинок, Ultra Soft (очищую зуби методикою Басса)

Дуже мʼяка.

Не травмує ясна, не роздирає їх до крові.

Не пошкоджує емаль.

Якісно очищає поверхню зубів.

2. Паста Elmex захист від карієсу з амінфторидом.

Гарно очищає, не лишає після очищення мʼякий зубний наліт.

Приємний, не занадто насичений мʼятний смак.

Не викликає чутливості у зубах.

3. Міжзубні йоржики TePe, у мене найменші 0.4mm (на фото 0,5mm, бо рожевенькі закінчились)

4. Монопучкова щітка Curaprox Single CS 1006

За допомогою цієї щітки можна ідеально вичистити жувальні зуби та заполірувати поверхню зубів так, що буде відчуття, ніби ви щойно вийшли з кабінету стомамолога після професійної гігієни.

5. Нитка для міжзубних проміжків Oral-B Satin Floss, 25m.

Дуже тоненька, тому пролізе навіть у найщільніші міжзубні проміжки.

6. Скребок для язика Curaprox

Допомагає якісно очистити язик та позбутися неприємного запаху з ротової порожнини.

7. Гель для очищення міжзубних проміжків Interprox (наноситься на йоржика)

Якщо я шурую в інше місто, то що, це все тягнути з собою? Ні :)

Для таких приколів у мене є дорожній набір від Curaprox, у нього входить:

1. Щітка.

2. Паста.

3. Міжзубний йоржик і додаткова насадка до нього.

Все це добро складене в маленький контейнер і займає мінімум місця, що дуже зручно, а будь-які складники, при потребі, можна купити окремо💅🏻

Це все звичайно чудово, але тут є великий мінус - ціни. Так, вони можуть кусатись...

Але, маючи дуже прикрий досвід та дороговартісне лікування, тепер розумію, що краще витрачати гроші на якісний догляд, аніж лікувати карієс.

Огірок
4
Підписники
0