Blondie_rs

Avenue Des Parfums: чоловічі аромати

Avenue Des Parfums: чоловічі аромати

Привіт! Стрічку нашого клубу заполонив Avenue Des Parfums, і мене теж потягнуло спробувати різнопланові аромати, щоб зрозуміти - правду пишуть, чи щось воно не те. Чудово, що у бренду є не лише повнорозмірні флакони, але й тревел-формати (10мл) та пробники по 2 мл, яких цілком вистачить для знайомства з тим чи іншим ароматом.

Сьогодні хочу поділитись з вами враженням після затесту саме чоловічих ароматів. Знудилась я від жіночих настроїв 🤣 Тож, захотілось перейти на унісекс/чоловічі флакони, адже й серед них можна знайти щось смачненьке не тільки для свого чоловіка, але й для себе😋 Сьогодні ми разом з вами послухаємо три аромати: Fancy London, Legend New York i Lucky Vegas. Я спеціально обрала різні за настроєм, щоб як слід розсмакувати якість бренду.

І перше, на що я звертаю увагу - це якість флакона-фіолки. Кожен пробник знаходиться в картонному холдері з детальним описом аромату. Фіолки скляні, з наліпкою на корпусі, де зазначається бренд [ще й з логотипом] та назва аромату. Навіть не у всіх люксових брендів є така "розкіш", бо я дедалі частіше зустрічаю пластмасу.

Щодо пульверизатора - він теж мене дуже потішив. Чудово розпилює, робить таку ароматну хмаринку. Відмінно! Обʼєм - 2 мл. Я робила вже не один затест, і завдяки якісному пульверизатору розхід дуже економний.

Ну і тепер давайте перейдем до самих ароматів😊

Класифікація: деревні

- Верхні ноти: мандарин, грейпфрут, мʼята

- Ноти серця: кориця, троянда, спеції

- Базові ноти: амбервуд, шкіра, дерево, пачулі

Близькі за настроєм: Paco Rabanne 1 Million; Jean Paul Gaultier Scandal

Мої враження | Відразу після розпилення аромат задає свіжого настрою, з терпкою шкіркою грейпфруту та листочком мʼяти. Він не надто схожий на мандарин, для мене це апельсинова цитрусовість. Цей відтінок плавно перетікає в звучання троянди, трохи мильної, але без дивакуватостей. Мені останнім часом подобаються такого плану аромати; деколи зʼявляється ось цей настрій - побути милом та бульбашкою. Наступні 10 хвилин аромат звучить чистотою, спокоєм та ніжними пелюстками.

Через 20-30 хвилин ця свіжа композиція починає плавно перетікати в амбервуд. Відтінок амбри, прекрасно оздоблений деревом. Спецій та шкіряних ноток особисто я тут не відчуваю.

В кінці переливів він звучить мені теплою амброю з кремовим відтінком кориці та чогось фруктово-квіткового. Дуже приємний та затишний аромат, який також чудово підійде на осінь та не надто холодну зиму. Хоч, він настроєвий, тому може носитись в любу пору року залежно від ваших вподобань.

Класифікація: шипрові фруктові

- Верхні ноти: ананас, бергамот, чорна смородина, яблуко

- Ноти серця: береза, пачулі та троянда

- Базові ноти: мускус, дубовий мох, сіра амбра, ваніль

Близький за настроєм: Creed Aventus

Мої враження | Одразу після розпилення мені відчувається бергамот з його терпкою шкірочкою, яблуко та потерті листочки дерев.

Не зовсім моя композиція, проте послухати, як він розкривається - дуже цікаво. Домінуюча троянда починає глушити композицію, і це мені на початку й не сподобалось. Проте, через хвилин 10 аромат перетікає в мохову ауру і задається чисто чоловічий терпкий аромат. Він такий інтригуючий, дощовий та прохолодний. Через півгодини можна вже сповна зрозуміти його домінуючу травʼяну та шипрову грань. Під кінець звучання я віддалено відчуваю амбру та мускус. Хоча, мені навіть приємно та тихо звучить відтінком якогось сухого дерева.

Цей аромат чистий та терпкий водночас, класично шипровий та вишуканий. Він точно знайде своїх прихильників не лише серед чоловіків, але й серед жінок.

Класифікація: східні деревні

- Верхні ноти: маракуйя, лайм, перець, імбир

- Ноти серця: горілка, джин, мʼята, спеції

- Базові ноти: амбра, шкіра, деревні ноти

Схожі за настроєм: Carolina Herrera 212 Vip, Zara Tobacco Intense

Мої враження | Одразу після розпилення відчуваю фруктовий коктейль. Для мене тут звучать смачні, тропічні та соковиті маракуйї, стиглі персики та малинки, які вже до хвилини часу огортаються перцем та ніжними спеціями. Така легка цитрусовість теж відчувається; із незначною терпкістю. Але вона досить швидко зникає та поступає місце наступним ноткам. Це, напевне, мій стиль ароматів - з міцним алкоголем, деревом та амброво-шкіряним відтінком. Тут я чітко відчуваю алкогольний присмак, дерево та вишукану теплу амбру. Він настільки гармонійний та красивий, що я просто не можу ним надихатись. Бренду чудово вийшло відтворити настрій табачної серії Zara, тому що я добре з нею знайома. Мене вразила краса відтінків та гарне розкриття аромату. Далі доєднується терпка мʼята та посилюється амброво-шкіряна база, яка окутана деревним настроєм. Під кінець звучання аромат набуває більш алкогольно-амбрового відтінку з деревною базою. А коли стихає - проявляється більше горілчано-джинова прохолода. На блоттері майже через добу залишився ще приємний шкіряний відтінок.

Як на мене - це спокійний унісекс, адже мені такий тип ароматів дуже подобається і я залюбки буду носити його!

По розкриттю бренд мене справді шокував [приємно, звичайно ж]. Я досить скептично ставлюсь до аналогової парфумерії чи більш дешевого сегменту, бо зазвичай це - плоскість, нецікавість та примітивність. Нотки часто замилюються, або не "прочитуються" зовсім. Але Avenue Des Parfums перевершив мої сподівання. Спиртозність зникає майже одразу, тут не пахне дешевизною. Щодо стійкості - вона може бути різною. Знову ж таки, від індивідуальних особливостей вашої шкіри, погоди, тиску та навіть - настрою. Коли я тестувала аромати, то найменше на мені протримався Fancy London - неповних 7 годин. Lucky Vegas на блоттері звучить більше доби, як і на одязі, а на тілі я його відчуваю близько 12-13 годин.

Щодо настроєвості цих трьох ароматів, від себе додам [точніше, підфантазую] наступне: я в уяві поміняла назву New York з London, бо по настрою аромат Legend New York мені більше нагадує туманний, дощовий та холодний Лондон. А Fancy London навпаки - теплу та сонячну осінь в Нью Йорку ☺️Пожовклі дерева в Брукліні, чашечка гарячої кави з корицею... в четвер! Ти йдеш у помаранчевому вʼязаному светрику, спідничці, колготах, вдихаєш осінь та милуєшся містом. Ммм... Уявили?)