𝒯𝒶𝓉𝓎𝒶𝓃𝒶

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

Приєднуюсь до цього цікавого челенджу і ділюсь про 10 уроків краси, які засвоїла на власному досвіді.

1. Надмірне і неправильне вищіпування брів.
Від природи у мене були широкі і густі чорні брови, але в моїй юності мода, нажаль, була сувора, тоді усі прагли мати тоненькі брови. Нерідко я чула від своїх подружок певні насмішки стосовно моїх брів і теж почала вищіпувати, і, звісно цим зіпсувала їх. Тепер приходиться кожний ранок їх оформлювати і домальовувати пробіли.

2. Неправильне гоління. Цей урок я також винесла з юності. Деякий час я мала певні проблеми зі шкірою на ногах після гоління. Буквально через пару днів постійно з'являлись червоні крапки, а надалі і запалення з подразненням і врослі волоски, від чого ходити з відкритими ногами просто було не можливо. А літом нерідко приходилося вдягати брюки. Виявилося, що я неправильно голила ноги, а саме проти росту. Як тільки почала правильно проводити цю маніпуляцію, то така проблема більше мене не турбувала.

3. Ні жорстким скарбам з грубим абразивом, які травмують шкіру. Багато років тому я полюбляла використовувати скраби типу з абрикосовими кісточками, але іноді помічала після них пошкодження у вигляді мілких подряпин. Тепер надаю перевагу різним пілінгам, які м'яко виконують ексфоліацію, але при цьому ефективно відлущують ороговілий шар клітин.

4. Нічого не давити на обличчі. Я відбила у себе цю звичку, не видавлюю прищики, сальні ниті, та і взагалі поменше торкаюся руками обличчя. Будь яке механічне пошкодження негативно впливає на епідерміс і може привести до серйозних проблем і погіршити ситуацію, особливо якщо це стосується певних зон, які апріорі заборонено чіпати.

5. Використання SPF. Раніше я нехтувала такими засобами, але влітку сонцезахист особливо важливий. Без санблоку нерідко спостерігала на своєму обличчі пігментні плями доволі великих розмірів, які потім важко було вивести, тож тепер обов'язково наношу SPF, щоб захистити шкіру від негативного впливу сонячного випромінювання. При цьому використовую і на тіло.

6. НІ розчісуванню вологого волосся.
Раніше я завжди це робила відразу після миття, злегка підсушивши голову рушником, хоча волосся ще залишалося мокрим. В свою чергу я мала Tangle teezer, яка чудово з цим справлялася і швидко розплутувала пасма. Та мій майстер відговорив мене від цієї поганої звички, бо це шкодить волоссю і розтягує його. Тепер чекаю поки воно підсохне саме, або просушую феном, перед тим, як його розчісувати.

7. Обов'язкова перевірка засобів на чутливість шкіри. У своєму житті я нерідко стикалась з негативною реакцією/алергією на певні продукти, тож тепер взяла за звичку перед використанням попередньо їх тестувати на окремих ділянках, щоб уникнути у подальшому проблем.

8. Використання тоніків. Якісне очищення шкіри - запорука її здоров'я. Раніше я нехтувала тоніками і вважала, що достатньо лише простого вмивання з гелем, чи пінкою, але застосування тоніків - це важливий етап, на якому засіб більш глибоко очищує пори і підготовлює шкіру до наступного догляду.

9. Обов'язкове нанесення термозахисту при використанні нагрівальних приладів.
Високі температури шкодять волоссю і погіршують його стан. Я завжди сушу волосся феном, тому термозахист - це незамінна річ, хоча так було не завжди, ще кілька років назад у моєму догляді його не було. Але цю помилку виправлено.

10. Проблема швидкого висихання туші. А ви знали, щоб туш якомога довше вам прослужила і не висохла раніше, ніж треба, нею треба правильно користуватися, а саме не робити деяких помилок. Якщо дістаєш щіточку, то залишки не треба витирати об краї горловини. Перш ніж занурювати кісточку назад, потрібно максимально перенести туш на вії, а лише потім повертатися за новою порцією. При цьому не потрібно робити такі рухи, щоб щіточку занурювати по декілька разів і діставати назовні, проштовхуючи туди ще більше повітря, що сприяє швидкому висиханню туші. Як тільки я стала дотримуватися цих правил, то туш служить мені значно довше.

Ось такі уроки я засвоїла. Що ж, треба вчитися на своїх помилках, а головне робити правильні висновки, щоб більше їх не повторювати.