#beautystudymakeupclub - справжні уроки життя
Долучаюсь до цікавого та корисного челенджу 🥰 У всіх нас є помилки, на яких ми вчились. Сьогодні поділюсь і своїми уроками по догляду за собою
Не все одразу... Як сам не встанеш на ті граблі та не перепробуєш - не зрозумієш. Ох, скільки в мене було пригод (хоч учудити я й досі можу, вмію, практикую😁), допоки я не дійшла до власних висновків. У доглядовій косметиці, напевне, було найбільше промахів - щось було неефективним, або ж погіршувало ситуацію. Проте, з часом я віднайшла свою "базу", і можу наносити багато декоративки. Це ніяк не впливатє на стан моєї шкіри, адже ретельне очищення та підтримання комфортного стану - ключові моменти в моїй рутині. Тим не менше, якби можна було сьогоднішніми знаннями поділитись із собою в минулому, то, напевне, це було б так:
- Не чіпай та не пошкоджуй шкіру обличчя, особливо нігтями. Не зловживай пілінгами, скрабами, кислотами. Це все руйнує природній захисний барʼєр шкіри. Користуйся засобами свідомо та без фанатизму.
- Не користуйся засобами, які забивають пори чи викликають дискомфорт. "Раз купила - треба використати" - таке геройство шкірі буде точно не до вподоби.
- Не ведись на маркетинг, не вір у чудо-засоби. Не все, що написано на упаковці - універсально для всіх, так само як і аналіз складу. Можна приблизно передбачити дію, зрозуміти властивості, але результат та індивідуальне сприйняття баночки саме твоєю шкірою ти не взнаєш, доки не спробуєш.
- Для зняття макіяжу краще використовуй "жирні" текстури - гідрофілки, бальзами тощо. За потреби доочищуй пінкою/гелем.
- Підтримуй комфортний стан шкіри [зволоження, баланс вироблення себуму]. Шукай засоби, з якими комфортно саме тобі, а не те, що порадила подружка. Шкіра в кожного індивідуальна, як і запит на базовий догляд.
- Якщо шкіра схильна до жирності, це зовсім не означає, що її слід матувати усім підряд: сироваткою, кремом, тональним і пудрою. Надмірне виділення себуму може виникати як через погодні умови (влітку), так і через недостатнє зволоження.
- Краще вкластись в догляд, чим пробувати спасти ситуацію та штукатурити все декоративкою. На доглянутій шкірі любий макіяж виглядає значно охайніше.
- Не вбивай своє волосся окисниками, висвітленням. Ту солому ніякі чудо-шампуні, маски та олійки не спасуть. За натуральним волоссям доглядати значно простіше та приємніше. Ти маєш природній блиск, обʼєм і розкішний карамельний колір, цінуй його.
- Ціна не означає - якість. Ти часто можеш "прогоріти" з косметикою, бо надієшся отримати щось неймовірне за високий цінник [тут я знов згадаю свою нелюбиму палетку хайлайтерів Dior 🤣]. Є категорія товарів, на яких все ж можна зекономити. На кожен товар є свій покупець і гаманець. Якщо не можеш позволити собі палетку Hourglass із нової колекції - повір, це не кінець світу.
- Не слід гнатись за трендами та новинками. Це тільки спустошить твій гаманець, і не принесе жодної користі [хіба якщо є мета все перепробувати і фінанси це позволяють]. Ти не використаєш 100500 помад на одні губи. Нещодавно мене почало турбувати захламлення простору 😄 Хочеться мінімалізму, або "почати все з чистої сторінки".
Коментарі (0)