Blondie_rs

#beautystudymakeupclub - справжні уроки життя

Не все одразу... Як сам не встанеш на ті граблі та не перепробуєш - не зрозумієш. Ох, скільки в мене було пригод (хоч учудити я й досі можу, вмію, практикую😁), допоки я не дійшла до власних висновків. У доглядовій косметиці, напевне, було найбільше промахів - щось було неефективним, або ж погіршувало ситуацію. Проте, з часом я віднайшла свою "базу", і можу наносити багато декоративки. Це ніяк не впливатє на стан моєї шкіри, адже ретельне очищення та підтримання комфортного стану - ключові моменти в моїй рутині. Тим не менше, якби можна було сьогоднішніми знаннями поділитись із собою в минулому, то, напевне, це було б так:

1. Не чіпай та не пошкоджуй шкіру обличчя, особливо нігтями. Не зловживай пілінгами, скрабами, кислотами. Це все руйнує природній захисний барʼєр шкіри. Користуйся засобами свідомо та без фанатизму.
  2. Не користуйся засобами, які забивають пори чи викликають дискомфорт. "Раз купила - треба використати" - таке геройство шкірі буде точно не до вподоби.
  3. Не ведись на маркетинг, не вір у чудо-засоби. Не все, що написано на упаковці - універсально для всіх, так само як і аналіз складу. Можна приблизно передбачити дію, зрозуміти властивості, але результат та індивідуальне сприйняття баночки саме твоєю шкірою ти не взнаєш, доки не спробуєш.
  4. Для зняття макіяжу краще використовуй "жирні" текстури - гідрофілки, бальзами тощо. За потреби доочищуй пінкою/гелем.
  5. Підтримуй комфортний стан шкіри [зволоження, баланс вироблення себуму]. Шукай засоби, з якими комфортно саме тобі, а не те, що порадила подружка. Шкіра в кожного індивідуальна, як і запит на базовий догляд.
  6. Якщо шкіра схильна до жирності, це зовсім не означає, що її слід матувати усім підряд: сироваткою, кремом, тональним і пудрою. Надмірне виділення себуму може виникати як через погодні умови (влітку), так і через недостатнє зволоження.
  7. Краще вкластись в догляд, чим пробувати спасти ситуацію та штукатурити все декоративкою. На доглянутій шкірі любий макіяж виглядає значно охайніше.
  8. Не вбивай своє волосся окисниками, висвітленням. Ту солому ніякі чудо-шампуні, маски та олійки не спасуть. За натуральним волоссям доглядати значно простіше та приємніше. Ти маєш природній блиск, обʼєм і розкішний карамельний колір, цінуй його.
  9. Ціна не означає - якість. Ти часто можеш "прогоріти" з косметикою, бо надієшся отримати щось неймовірне за високий цінник [тут я знов згадаю свою нелюбиму палетку хайлайтерів Dior 🤣]. Є категорія товарів, на яких все ж можна зекономити. На кожен товар є свій покупець і гаманець. Якщо не можеш позволити собі палетку Hourglass із нової колекції - повір, це не кінець світу.
  10. Не слід гнатись за трендами та новинками. Це тільки спустошить твій гаманець, і не принесе жодної користі [хіба якщо є мета все перепробувати і фінанси це позволяють]. Ти не використаєш 100500 помад на одні губи. Нещодавно мене почало турбувати захламлення простору 😄 Хочеться мінімалізму, або "почати все з чистої сторінки".