#beautystudymakeupclub: мої болючі 10 уроків
Камені, які набили мені болючі шишки...
Привіт, красуні💋
У кожної з нас є свої помилки у догляді, про які ми жалкуємо, і які стали гарними уроками на все життя. Найболючіше, якщо ці помилки стають невиправні. Останніх, нащастя, в мене не було))) А от архі провальних... Аж соромно, як згадаю. І сміх, і гріх)) Ось про них я і хочу розказати.
Ну, що ж, поїхали!
1. Не потрібно восковими полосками "драти" пушок над верхньою губою перед важливим заходом
О, це, мабуть, найсмішніший урок)) Якось мені, ще так років у 20, здалося, що у мене ростуть вуса)) І купила я сомі такі тоненькі воскові смужки. Намічалось у мене один важлив ий захід, і вирішила я напередедні ввечері видрати собі ці вуса. Над губою почервоніло, ну це зрозуміло. А от зранку... Як обсипало у цьому місці дрібними прищами... Там просто живого місця не було! Довелося мені слоїв 10 тоналки туди намастити...
2. Ніколи не зрізати нігті на ногах півкругом
Цей урок я ніяк довго не могла засвоїти. Довгий час зрізала нігті на ногах півколом, а потім мучилася їх болючим вростанням. І повторювала це робити постійно. Ситуацію виправив рівний зріз під час підстригання.
3. Подумай три рази, перш ніж робити маски для волосся за "народними рецептами"
Це була моя шкільна проблема - експеременти з народними порадами по догляду. Зробула я якось собі яєчну маску для волосся. Як ви думаєте, що сталося з волоссям, коли я змивала цю маску гарячою водою? Добре, що життя дало гарний урок - продукти харчування корисніше з'їсти, ніж мазати собі на обличчя ч и волосся.
4. Чим раніше почати догляд за шкірою, тим довше не будеш старіти
Цей урок моєї мами. З підліткового віку вона привчала мене до постійного догляду за обличчям. Ще років у 14 у мене з'явилась перша косметика: пінка для вмивання, крем для обличчя і т.д. від популярної на той час марки МІА. І урок хороший, згадую його щоразу, коли забиваю на догляд, а потім починаю боротися з наслідками його відсутності.
5. Не треба фарбувати волосся з високоми відсотком окисника одразу після освітлення
Ще у студентські роки захотілось мені стати яскраво-помаранчевою. Освітлилась я до жовтого, висушила, і пофарбувалась одразу аміачною побутовою фарбою. А відсоток окисника в них найчастіше 6, а то і 9%. Я навіть і 15 хвилин не витримала. Як почало пекти, побігла змивати, коли від болю в очах біліти почало.
6. Завжди наносити на губи перед виходом на вулицю бальзам
Цей урок я інколи забуваю... У мене тонка шкіра губ, і від вітру, сонця чи морозу одразу лопається. Одне ненасення вартує мені тижня мук.
7. Краще недосконало прибрати кутикулу ремувером, аніж нарізати вавок щипчиками
Коли я запускаю нігті, що кутикула виростає велика, то краще у два-три заходи прибрати її ремувером. Бо вистрігання в мене таке закінчується кровавими пальцями. Це боляче, виглядає неестетично та загоюється майже тиждень.
8. Перечитувати багато відгуків, перш ніж купити на пробу якийсь косметичний продукт
От читаєш склад косметики, здається таким ідеальним, а на ділі він або не працює, або не підходить саме мені. Пару таких уроків засвоїла - пронехтувала негативними відгуками, спробувала, розчарувалась. Тому зараз відгуки читаю уважно та зважую всі з а та проти.
9. Краще 10 разів переконатись у дезинфекції інструментів, чим потім лікуватись
Урок не мій, але навчив мене. Якось моя подружка пішла робити манікюр до салону, а його наслідками стала якась вірусна інфекція, через яку у неї просто рознесло пальці. Лікувала вона цю заразу довго. Плюс попрацювавши у салонах, я на свої очі бачила нехтування дезинфекцією не тільки перукарями, але й майстрами манікюру та косметологами.
10. Не можна промивати контактні лінзи нічим, окрім спецального засобу
Урок, черз який я майже не залишилась зору. Випала у мене лінза. Я була не дома, а з собою був лише контейнер для зберігання. Ну я своїми курячими мізками подумала: "А чи не залити її міцеляркою, а вже дома вставити?". Після того як я поставила потім цю лінзу, пекло дико, а під час спроби через сльози її дістати, я її порвала і шматок залишився у мене в оці. Якшо коротко: зір на цьому оці впав до 10% і лікувалась я потім місяць.
Ось такі вони мої 10 уроків краси. Можливо, комусь теж стануть у нагоді, і ви не повторите мої помилки.
Коментарі (0)