Kostenko_Nastya👩‍🦰

#beautystudymakeupclub: мої болючі 10 уроків

#beautystudymakeupclub: мої болючі 10 уроків

Привіт, красуні💋

У кожної з нас є свої помилки у догляді, про які ми жалкуємо, і які стали гарними уроками на все життя. Найболючіше, якщо ці помилки стають невиправні. Останніх, нащастя, в мене не було))) А от архі провальних... Аж соромно, як згадаю. І сміх, і гріх)) Ось про них я і хочу розказати.

Ну, що ж, поїхали!

О, це, мабуть, найсмішніший урок)) Якось мені, ще так років у 20, здалося, що у мене ростуть вуса)) І купила я сомі такі тоненькі воскові смужки. Намічалось у мене один важливий захід, і вирішила я напередедні ввечері видрати собі ці вуса. Над губою почервоніло, ну це зрозуміло. А от зранку... Як обсипало у цьому місці дрібними прищами... Там просто живого місця не було! Довелося мені слоїв 10 тоналки туди намастити...

Цей урок я ніяк довго не могла засвоїти. Довгий час зрізала нігті на ногах півколом, а потім мучилася їх болючим вростанням. І повторювала це робити постійно. Ситуацію виправив рівний зріз під час підстригання.

Це була моя шкільна проблема - експеременти з народними порадами по догляду. Зробула я якось собі яєчну маску для волосся. Як ви думаєте, що сталося з волоссям, коли я змивала цю маску гарячою водою? Добре, що життя дало гарний урок - продукти харчування корисніше з'їсти, ніж мазати собі на обличчя чи волосся.

Цей урок моєї мами. З підліткового віку вона привчала мене до постійного догляду за обличчям. Ще років у 14 у мене з'явилась перша косметика: пінка для вмивання, крем для обличчя і т.д. від популярної на той час марки МІА. І урок хороший, згадую його щоразу, коли забиваю на догляд, а потім починаю боротися з наслідками його відсутності.

Ще у студентські роки захотілось мені стати яскраво-помаранчевою. Освітлилась я до жовтого, висушила, і пофарбувалась одразу аміачною побутовою фарбою. А відсоток окисника в них найчастіше 6, а то і 9%. Я навіть і 15 хвилин не витримала. Як почало пекти, побігла змивати, коли від болю в очах біліти почало.

Цей урок я інколи забуваю... У мене тонка шкіра губ, і від вітру, сонця чи морозу одразу лопається. Одне ненасення вартує мені тижня мук.

Коли я запускаю нігті, що кутикула виростає велика, то краще у два-три заходи прибрати її ремувером. Бо вистрігання в мене таке закінчується кровавими пальцями. Це боляче, виглядає неестетично та загоюється майже тиждень.

От читаєш склад косметики, здається таким ідеальним, а на ділі він або не працює, або не підходить саме мені. Пару таких уроків засвоїла - пронехтувала негативними відгуками, спробувала, розчарувалась. Тому зараз відгуки читаю уважно та зважую всі за та проти.

Урок не мій, але навчив мене. Якось моя подружка пішла робити манікюр до салону, а його наслідками стала якась вірусна інфекція, через яку у неї просто рознесло пальці. Лікувала вона цю заразу довго. Плюс попрацювавши у салонах, я на свої очі бачила нехтування дезинфекцією не тільки перукарями, але й майстрами манікюру та косметологами.

Урок, черз який я майже не залишилась зору. Випала у мене лінза. Я була не дома, а з собою був лише контейнер для зберігання. Ну я своїми курячими мізками подумала: "А чи не залити її міцеляркою, а вже дома вставити?". Після того як я поставила потім цю лінзу, пекло дико, а під час спроби через сльози її дістати, я її порвала і шматок залишився у мене в оці. Якшо коротко: зір на цьому оці впав до 10% і лікувалась я потім місяць.

Ось такі вони мої 10 уроків краси. Можливо, комусь теж стануть у нагоді, і ви не повторите мої помилки.