Фельд Маряна

Краса через досвід: 10 уроків, які я засвоїла

Краса через досвід: 10 уроків, які я засвоїла

Ось 10 уроків краси, які я засвоїла на власному досвіді. Можливо вони і банальні і зараз про них знають усі, проте,на жаль, у часи моєї юності я часто нехтувала багатьма правилами, та й зрештою тоді було значно менше інформації як робити правильно, а також якісної косметики і коштів на неї. Ну але краще пізно, ніж ніколи. Отже:

1. Регулярний догляд за шкірою.
Я зрозуміла, що послідовність у догляді за шкірою творить дива. Щоденне очищення, зволоження та використання сонцезахисного крему не лише допомагають зберегти шкіру здоровою, але і запобігають ранньому старінню. При тому, дуже важливо дбати як про денний, так і про нічний догляд.

2. Змивайте макіяж.
Пам'ятайте, не важливо, у якому стані і де б ви не були, макіяж наніч треба змити. У юності грішила таким, коли поверталась на світанні після гулянь, відповідно часто прокидалась вже із висипаннями, печінням в очах і так далі. Зараз вже не повторюю своїх помилок - змитий макіяж, душ, вечірній догляд - must have за будь яких обставин.

3. Харчування впливає на нашу зовнішність
Збалансоване харчування — це не просто тренд, а реальна необхідність. Продукти, багаті на вітаміни та антиоксиданти, допомагають шкірі виглядати сяючою і здоровою. Відповідно, алкоголь, надмір солодкого, жирного обов'язково відобразяться на обличчі в першу чергу не найкращим чином.

4. Сон — основа краси
Я помітила, що кількість годин та якість сну безпосередньо впливають на мій зовнішній вигляд а також самопочуття загалом. Виспана людина - людина з хорошим настроєм, частіше із усмішкою, без "мішків" під очима. Хоч у сьогоднішніх українських реаліях, на жаль, стабільний міцний сон - це велика розкіш:( , але по можливості варто,наприклад, замість гортання соцмереж чи перегляду роликів, обирати саме сон.

5. Мінімум макіяжу для природнього вигляду.
Намагання перекрити природний вигляд великою кількістю косметики може мати зворотний ефект. Для себе я вирішила, що мій макіяж - це легкий макіяж, який підкреслює достоїнства і має максимально природній вигляд. Дуже важливо робити перерви від використання декоративної косметики, щоб шкіра могла відпочивати.

6. Зволоження.

Йдеться про не тільки зовнішнє зволоження шкіри за допомогою косметичних засобів, а й регулярне вживання води, адже воно допомагає зберігати шкіру зволоженою і пружною.

7. Регулярний догляд за волоссям.
Важливо не лише мити волосся, а й забезпечувати його належний догляд: кондиціонери, маски, термозахист та обережне поводження допомагають зберегти здоров'я волосся. Також важливо періодично підрізати посічені кінчики. При фарбуванні використовувати щадні, не агресивні засоби, не експериментувати самостійно із засобами сумнівної якості і не маючи для того відповідних знань, бо це все може призвести до халепи)

8. SPF
Виявляється, SPF захист потрібний не лише на пляжі. Навіть у похмурі осінні дні чи зимою UV-промені можуть впливати на нашу шкіру, тому дуже важливо використовувати сонцезахист з різним ступенем захисту відповідно до пори року. Не менш важливо також і змивати його)

9. Власний стиль робить нас особливими
Навіть якщо сьогодні в тренді, наприклад, синя помада, червоні тіні, зачіска "під нуль" чи щось інше, якщо вони мені не личать і не підкреслюють мою красу, я собі не подобаюсь в цьому, я їх не використовуватиму. Власний стиль важливіший за будь-які модні тенденції. Коли я почала дбати про те, що дійсно підходить мені, я відчула себе впевненіше і комфортніше.

10. Піклування про себе у всіх аспектах
З віком розумієш, що так само як і зовнішність, здоров'я, важливий і внутрішній стан людини і всі ці речі взаємопов'язані. Емоційний баланс і психологічна стабільність мають величезний вплив на нашу зовнішність. Відповідно і те, що ми бачимо в дзеркалі, впливає на наш настрій. Тому піклування про своє обличчя, тіло, стан здоров'я, про ментальне здоров'я в сукупності робить нас щасливими людьми, які здатні нести світло, творити добро, ділитись ним із оточенням. Тому давайте любити себе, давати собі можливість відпочивати, займатись справами "для душі", виділяти час для себе(хоч як би це не важко було в сучасних реаліях).
Обіймаю всіх.