Винник Катерина

Мої 10 засвоєних уроків (чи правил життя) #beautystudymakeupclub

Мої 10 засвоєних уроків (чи правил життя) #beautystudymakeupclub

Я вибрала це фото, бо саме ця дивна книга в музеї мені дуже "запала". На мою думку у таких книгах зі шкіри змії (спойлер - шкіра після линьки, жодна змія не постраждала при виготовленні таких книг) записували щось чаклунське ))) як секрети вічної молодості, наприклад😂

Мої 10 засвоєних уроків (чи правил життя) #beautystudymakeupclub

Які ж секрети можна записати в відьомській книзі ? Певне, якісь довгі формули з перетвореннями речовин; дрібку магічних заклинань та рецептів з фантастичними інгредієнтами накшталт рогу єдинорогу. Але я сучасна відьма , яка вірить лише у дію у закони хімії, фізики та біології, тому в мою книгу будуть записані прості правила, на засвоєння яких пішли роки.

Мене не вчили догляду за собою. Моя низька самооцінка створювала комплекси, що відображались на стані здоров'я. Зараз, попри все, я почуваюсь сильною та щасливою. Отже, уроки засвоєні добре, а вказані правила-таки діють. Отже, мій список:

1) правильний догляд - основа краси. Так, декоративна косметика може дати вам сяяння шкіри, ефект зволоження, але це все тимчасово, поки ця косметика є на обличчі. Лише догляд надасть довготривалий ефект.

2) режим сну. Гормони , які виробляються під час сну сприяють оновленню кілин, насиченню їх киснем, стабілізують тиск та покращують настрій)))) бувайте темні кола під очима та привіт новий день!

3) режим харчування. Правильне збалансоване харчування в однакові часові проміжки "організовує" вироблення гормонів підшлункової залози та загалом роботу ШКТ.

4) здоровий організм - здоровий вигляд. Ходіть до лікарів для систематичної перевірки. Будь-що краще попередити (або лікувати на початковій стадії), ніж на критичній.

5) знання складу косметики - половина правильного догляду. "Подружіться" з основними активними доглядовими компонентами косметики, щоб визначити ті необхідні компоненти, які потребує ваша шкіра. Для мене зараз це ретинолові похідні та азелаїнова кислота.

6) не суміщати несумісні компоненти. Це виходить з попереднього пункту. Так, деякі активи несумісні та можуть викликати негативні реакції від алергії до хімічних опіків.

7) косметолог - ваш друг. А ще краще дерматокосметолог) косметологічні процедури краще робити у професіоналів. Я зараз про процедури кріоліфтинг, карбоксі, глибоке очищення тощо. Хоча, це стосується і ін'єкційних процедур (я їх не роблю, але якщо наважусь - то це буде ЛИШЕ КЛІНІКА) - їх повинні робити ЛИШЕ ПРОФЕСІОНАЛИ, а не персони з парою місяцями сумнівного навчання.

8) не бігати за вічною молодістю. Сприймайте себе та свій вік адекватно. Ми не можемо повернути час назад, але можем бути"в часі", тут і зараз. Жити, а не гнатись за трендами, за молодістю, сумувати за тим , що не зробили, помилились тощо.

9) Ендорфін виробляється безкоштовно, а ваша посмішка безцінна для оточуючих) Радійте дрібницям. Живіть життя сьогодні, не відкладаючи щастя на потім. Завтра може не настати (доведено руснею). Заряджайте своїм позитивом оточуючих. Будьте музами для своїх героїв на нові звершення. Посміхайтесь та будьте щасливі тут і зараз. Попри все. РОБІТЬ ЩАСЛИВОЮ СЕБЕ, В ПЕРШУ ЧЕРГУ. І НАВЧІТЬ ЦЬОМУ СВОЇХ ДІТЕЙ. Виділяйте час для себе та своїх хобі.

10) любіть себе. Любіть себе завжди і всюди. У будь-якому стані. З новою зачіскою чи розпатланим після безсонної ночі волоссям. З гарним макіяжу чи без. У новій сукні чи у старому пальто. Любіть себе. Ви - єдина та неповторна. Краса починається з любові до себе.