Mila__Mi

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

Кожна з нас, починаючи з того моменту як тільки почали пробувати вводити баночки в свою б'юті рутину, робила помилки у догляді. Кожна з нас хотіла пробувати щось нове, експериментувати та бути у "тренді". З часом ми набиралися досвіду і вчилися на власних помилках. Сьогодні ж я хочу поділитися своїми б'юті помилками за останні роки і дати маленькі поради по деяким з цих пунктів ⬇️

1. Наносити крем під очі, той самий, що і на обличчя 👁️
Ні і ще раз ні. Через деякі активні компоненти у складі, не всі крема для обличчя можна наносити у зоні навколо очей (і поряд зі слизовою оболонкою очей). І у більшості (якісних) кремів під очі, зовсім інші активні компоненти, які дійсно потрібні цій найтоншій зоні на нашому обличчі. Тому я ось вже як 3-3,5 роки купую окремі крема для цієї зони.

2. Витирати обличчя звичайним махровим рушником 🧻
Також були помилки у цьому пункті, а цього робити можна, адже рушник, який довго сохне - це прямий розсадник бактерій 🦠 І це те, що може викликати запалення на шкірі обличчя (і не тільки). Тому десь 2,5-3 роки тому я повністю перейшла на паперові рушники (і до речі які не обов'язково купувати за всі гроші світу 😉).

3. Використання кубиків льоду на обличчі, зі звичайною водою, або трав'яні 🧊
Пам'ятаю, якось побачила це у блогерів (деякі досі це роблять 🤦🏻‍♀️) і почала собі експериментувати. Заморожувала кубики льоду і фільтрованої води і з настроєм трав (ромашки, трав'яних чаїв і т.д.). Окрім почервонінь, болі від холоду по всьому обличчю і короткочасного зняття набряків я більше нічого не отримала. Але, хочу зауважити, що при частому і регулярному використанні можна спровокувати запалення і порушення роботи судин (а саме звуження судин та капілярів), тим самим викликати купероз, головний біль і не тільки. Тому, якщо ви це досі робите, раджу припинити. Або якщо ви хотіли почати, раджу навіть не починати 🙅🏻‍♀️

4. Сподіватися, що косметичні баночки допоможуть вирішити зовнішню проблему, при проблемах всередині 🍏
Нажаль, які б дорогі та якісні крема, сироватки і таке інше ви не використовували, якщо є внутрішні проблеми (з гормональним фоном, ШКТ і таким іншим), то отим всім основна проблема не вирішиться. Звичайно, якісний догляд потрібен, але спочатку вирішуємо внутрішні проблеми 🙏🏻

5. Змивати тональні-кушони з Spf (особливо корейські) в одно-етапне очищення 🧼
Змивала звичайною пінкою, або гелем для вмивання і у підсумку не до кінця очищені пори ➡️ забиті пори ➡️ запалення та закриті комедони. Тому ці засоби тепер змиваю тільки у дво-етапне очищення.

6. Маскувати проблему, замість її вирішення 🧏🏻‍♀️
Знову ж таки, якщо внутрішня проблема не вирішена (або хоча б не мінімізована, настільки наскільки це можливо), немає сенсу маскувати запалення та акне, роблячи шкірі ще гірше 🤷🏻‍♀️ Тож, вирішуємо внутрішні проблеми і підбираємо якісний догляд (і не обов'язково для цього мати 100500 баночок).

7. Не дивитися на складові у засобах 🧪
Раніше взагалі не звертала уваги на складові у засобах і як виявилося пізніше, це дуже давалося взнаки на організм (особливо на гормональному фоні ➡️ щитовидній залозі). Адже засоби з поганими складовими (парабенами, консервантами, штучними барвниками і таким іншим) це токсини, які з часом (при тривалому використанні) накопичуються в організмі і мають на нього негативний вплив (на внутрішні органи, особливо печінку яка це все переробляє і гормони, на яких багато чого тримається в організмі і загалом на загальне самопочуття). Я не кажу боятися всіх складових і зовсім відмовитися від якихось бюджетних засобів з середніми складовими, але дуже прошу мінімізувати їх кількість на ваших косметичних поличках, настільки, наскільки це можливо. Загалом раджу вивчати склади іх компоненти і знати їх "хороші" та "погані" сторони.

8. Не наносити зволожуючий крем після гоління 🪒
Обов'язково потрібно зволожувати шкіру після гоління, аби не було подразнень та почервонінь.

9. Не змішувати гель/пінку для вмивання з додатковим очищення - ензимною пудрою ⚗️
Раніше був грішок поєднувати ці засоби за одне очищення. І що було у підсумку? Суха шкіра та лущення. Одного якісного засобу більш ніж вистачить для вмивання. Тож вмиваємося своє пінкою, або гелем для вмивання, або тільки ензимною пудрою. І хочу зауважити, що вмиватися ензимною пудрою частіше 2-х разів на тиждень ні в якому разі не можна 🙅🏻‍♀️

10. Обирати жорсткі вмивалки, думаючи що вони краще очистять шкіру і пори 🤦🏻‍♀️
Користувалася надто очищуючими вмивалками, які пересушували мою шкіру так, наче її шліфували. Тепер обираю тільки делікатне, але якісне очищення і додатково в моєму б'юті арсеналі є ензимна пудра, якою я користуюся 1-2 рази на тиждень (замість гелю чи пінки), глиняні маски, альгінатні маски, в холодний період року можу використовувати кислоти та пілінг-скатки.

Мені здається, що цих пунктів у мене було насправді більше, але це те, що перше згадалося 😁 Чи є у нас з вами співпадіння?