Beauty Jam

Як обрати найкращу пилочку для нігтів: мої рекомендації

Як обрати найкращу пилочку для нігтів: мої рекомендації

Напевно, немає у світі такої людини, яка б ніколи не тримала пилочку в руках. Навіть дівчатка, які регулярно відвідують майстрів, 100% мають хоча б одну пилочку в косметичці, щоб позбутися невеличкого сколу чи підправити недолік.

Тож, для кого ця публікація? Для всіх, хто ще не обрав для себе пилочку з правильною зернистістю і для тих, хто хоче краще розбиратися у “грітах”. А ще для тих, хто сумнівається у матеріалах і тих, хто не може знайти ідеальну форму:) Тут коротко про все! Такий собі гайд для нас, дівчат:)

Але спершу коротенький чек-лист по матеріалам. Не будемо дуже вникати саме в цей аспект. Я люблю вічну класику – пилочки для нігтів, види яких коливаються між напиленням на тканинній, металевій, паперовій або картонній основі. В народі їх називають одноразовими, але це лише тому, що на фоні скляних і керамічних вони виглядають не такими міцними. Проте вони більш гнучкі та доволі стійкі до пошкоджень.

Паперова, тканинна, картонна основа. Для домашнього викорситання ці пилочки найкращі! А от для салонів краще обирати інші матераіли, оскільки така основа не рекомендуєтся для частої стерилізації. Та й вдома її чистити доволі складно. Вона не терпить вологи.

Металеві. Це такий собі застарілий варіант, який раніше обирали за універсальність. Часто металеві пилочки мають на пластковій рукоятці тример для кутикули, який категорично не бажано використовувати. Край пилки без абразиву призначений для чистки під нігтьовою пластиною. Чим такі пилочки не вигідні? Все дуже просто: зернистість стирається надзвичайно швидко і не має ефективної дії. Але в якості “рятівника” у косметичці носити можна.

Скляні. Найбільш щадні до натуральних нігтів. Дуже делікатні, але і матеріал надзвичайно крихкий. Такі пилочки рекомендую тримати на поличці та ні в якому разі не носити з собою.

Лазерні. Такі пилки мають абразив, який оброблений лазером, що дозволяє максимально акуратно спилювати вільний край без пошкодження. Для прибирання довжини її краще не брати, а от для створення форми – ідеальний варіант. Мінус такої пилки лише у не дуже бюджетній ціні. Але для себе варто придбати.

А як щодо іншого? Давайте також розглянемо пилочки для нігтів, види яких класифікуються за формою. Тут все значно простіше і конкретних правил немає. Яка пилочка для нігтів краща за формою? Ділюсь своїми фаворитами. Вибирайте те, що зручно.

  • пилочка-купол або півмісяць: для мене зручна у формуванні вільного краю нігтів.

  • пилочка-ніж: ідеальний варіант для обпилення бокових частин.

  • бумеранг або банан: найзручніший варіант для педикюру, якщо потрібно дістатись найважкодоступніших частин нігтьових пластин.

  • пряма: класний варіант суто для створення потрібної довжини.

  • ромбоподібна: як на мене краще всього справляється з боковими частинами довгих і нарощених нігтів.

Головна класифікація, яка чомусь багатьма ігнорується. Але саме від рівня зернистості напилення залежить стан ваших нігтів. Якщо підібрати пилочку зі, скажімо, більшою кількістю гріт, ніж дозволено, ваші нігті з великою ймовірністю будуть пошкоджені. Можливо, ці пошкодження ви одразу і не помітитите, однак потім чекайте на розслоєння та утворення зацепок, адже край нігтьової пластини буде “рваним”.

Я взяла для огляду найпоширеніші абразиви. Такі пилочки найчастіше зустрічаються в продажах.

80 гріт. Дуже жорстке напилення. Не рекомендую використовувати для формування натуральних нігтів, особливо тонких і ламких. Цей абразив краще обрати для нарощених нігтів, в крайньому випадку – для педикюру (і то ж обережністю), або ж для спилення огрубілих зон. Так, пилочки теж для цього підійдуть, особливо якщо ця зона невелика і ви боїтесь пошкодити здорову шкіру.

100 гріт. Теж доволі жорстка зернистість. Не беріть для натуральних нігтів. Рекомендую використовувати для зняття довжини при нарощуванні нігтів. Якщо дуже міцні та товсті нігті на ногах – підійде для зняття довжини, але після використання 100 гріт, пройдіться по краю нігтьових пластин більшим абразивом (180-220), щоб прибрати шероховатість.

150 гріт. Майстри часто беруть цей абразив для спилювання верхнього шару гель-лаку. Для домашнього використання краще обмежитись використанням лише у педикюрі або при наявності дуже міцних нігтів, щоб прибрати довжину.

180 гріт. Ця абризивність пилок для нігтів вже більш реальна для натуральних нігтьових пластин. Якщо потрібно зняти довжину – беріть сміливо, але при формуванні доповніть манікюр обрабкою пилочкою з більшою кількістю гріт.

220 гріт. Ідеальний варіант для обробки натуральних нігтів. Якісно знімає довжину, не пошкоджує та залишає рівний спил.

240 гріт. Як завершений етап надання форми – супер! Після такого абразиву точно не буде зацепок і шероховатостей на вільних краях нігтьових пластин.

600 гріт. Перший етап шліфування. Можна сміливо використовувати для обробки нерівної поверхні штучних або натуральних нігтів.

3000 гріт і вище. Полірування до блиску без будь-якої шкоди для нігтьових пластин. Гарно готує натуральні нігтики до покриття.

Повернемось до питання “яка пилочка для нігтів краща?”. Тільки та, яка підходить вам. Матеріал, форма, абразивність – це все дуже індивідуально, але все ж таки варто слідувати гайду та не обирати надмірну зернистість, щоб не пошкодити нігті. Наша задача – зберегти здоров’я нігтьових пластин, а для цього потрібно бути обачними у питанні вибору пилочок.

Сподіваюсь, у цьому дописі ви знайшли для себе корисну інформацію. Доповнюйте її у коментарях. Буду рада. Всім гарного дня.