Mila__Mi

Вони як одне ціле

Вони як одне ціле
Вони як одне ціле

Вітаміни Zest з якими я знайома вже не один рік. І перше моє знайомство почалося з мультивітамінного комплексу і вітаміну С. За декілька років я відкрила для себе їх інші вітаміни і їх різні комбінації (однією з яких сьогодні хочу з вами поділитися ⬇️). І дуже рада, що тепер ці вітаміни є на мейкап і купуючи косметичні товари я можу одночасно поповнити свої запаси вітамінів 🥗

*при дефіциті одного з цих компонентів у вас точно буде дефіцит іншого, бо по окремо ці компоненти не можуть нормально засвоюватися.

Містить в собі три види кальцію (лактат, оксид та цитрат), а також інші допоміжні речовини: магнію оксид, фосфор та вітамін Д3 400 МО.

Розмір пігулок доволі величенький, але їх при потребі можна розкусити, або розчинити у воді.

Сам по собі даний комплекс кальцію вже є гарним варіантом для підтримки оптимальної кількості кальцію в організмі, для підтримки здоров'я зубів та кісток; для профілактики остеопорозу та остеартрозу, для нормального зростання дитячого організму/ в період інтенсивного росту підлітків. А також при підвищених фізичних навантаженнях (особливо для спортсменів, для тих хто працює на важких роботах і для тих хто постійно займається спортом, навіть якщо і не професійним).

А ось вже при дефіцитах раджу обов'язково приймати кальцій з вітаміном Д3.

У мене тут 4000-не дозування, але у бренда є також 1000/2000 тис. Тож можна обрати дозування по своїй потребі і дефіциту. Для підтримки це 1000 (взагалі дитяче дозування для підтримки вітаміну Д до 14 років) та 2000 дозування. А 4000+ це вже коли є значні дефіцити. Хоча як мені казала мій ендокринолог, то 4000 тис можна приймати через день, якщо вам напочатку було призначене 2000 дозування.

Вітамін Д3 обов'язково потрібно приймати зранку, після сніданку. І обов'язково у ранковому прийому їжі повинні бути насичені, корисні жири (вершкове масло, авокадо, жирні сорти риби, сир, жовток, творог), бо вітамін Д - це жиророзчинний вітамін і засвоюється він краще тільки при вживанні корисних та насичених жирів.

Капсула тут середня і її не потрібно ковтати. Її потрібно жувати як желейну цукерку. Це порадує тих, хто не любить, або не може ковтати (навіть середнього розміру) капсули. І сама капсула тут з рідким центром апельсинового смаку. Незважаючи на те, що виробник вказує смак лимону, я відчутно відчуваю саме апельсиновий смак.

Я приймала даний вітамін Д впродовж місяця і ось що помітила після використання ⬇️

☀️ допомагає краще заспокоюватися кальцію і тримати його в організмі на необхідному рівні

Загалом вітамін Д у парі з кальцієм зміцнює кістки.

Я ж помітила ефект у зменшенні випадіння волосся. Нігті стали міцніше і стали швидке рости.

☀️позитивно впливає на правильну роботу гормонів

Мені як людині з проблемами щитовидної залози це вкрай необхідно. І загалом цей вітамін важливий для жіночого здоров'я 😉

☀️зміцнює роботу імунної системи

Якраз був період простуди і вітамін Д зміг полегшити її симптоми.

☀️покращує сон та загалом його якісь + допомагає налагодити циркадні ритми, тим самим підвищує рівень енергії впродовж дня

Цей момент я помітила вже після 1-1,5 тижня прийому вітаміну. Я вчасно почала лягати спати і сам сон був міцнішим. Впродовж дня хотілося робити більше справ.

Я чимало пробувала вітамінів Д від різних виробників, але саме цей по дії потрапив у ТОП-2 моїх улюблених, тож я однозначно можу його рекомендувати 🧡

Взагалі у бренда якісні та дієві вітамінки, тож раджу звернути на них увагу.