O’Ostah

Парфуми з ароматом свіжості

Парфуми з ароматом свіжості

До цього літа я не знала, що парфумерні смаки можуть кардинально змінитись. Я, яка без сорому користувалась Guerlain Insolence у найбільшу спеку, в один день поділила всі свої пляшки на зимові та літні.

А на вас вплинули ці пекельні +40?😅

Хотіла сказати, що він нагадує аромат прального порошку, але Zhukovka обіцяла вкусити за носа😘 Тож перефразую: це ноти кришталевої чистоти, найсвіжіші парфуми-”хрустка постільна білизна”. У всіх різне сприйняття сезонності, але мішка для мене - це 💯 літо, коли хочеш і пахнути, і не пахнути нічим водночас.

У TOY2 зібрані усі ноти, які притаманні свіжій пафумерії: мандарин, зелене яблуко, смородина, жасмин, магнолія, піон та деревині акорди. І зовсім трошки мускусу, який, на мій смак, не обтяжує піраміду.

Дівчата пишуть, що він зовсім не літній і підійде лише для дівчаток. Агов, скажіть це мені, 36-річній молодій квітучій дівчині😉 І краще вже Михась у спекотний літній день, аніж важкий схід, чи не так?

Бюджетні свіжі парфуми, які вирізняються стійкістю. Я би назвала Schlesser Femme запахом чистого тіла після душу, ароматом хамаму і люксової доглядової косметики з готелю. Незважаючи на поважний рік випуску, флешбеків у 2000 не виникає: піраміда інтелігентна, лаконічна та унісексова:

• Початкова нота: Апельсиновий цвіт, Бергамот, Мандарин, Ялівець
  • Нота серця: Деревинні ноти, Конвалія, Червоний перець
  • Кінцева нота: Кардамон, Мускат, Шавлія

Його вайб схожий із TOY2, але Schlesser більш холодний завдяки ялівцю, бергамоту і кардамону. Якби мені довелося порівняти його з коктейлем, я би назвала Джин Тонік: колючий і свіжо-цитрусовий. До речі, такі асоціації Femme викликає у багатьох.

Підійде і під кашеміровий светрик, і під базову футболку, і під білу сорочку. А у моєму випадку - і під нічну сорочку)

Уявіть ранок хорошої дівчинки: вона прокинулась, вибігла у садок, щоб помилуватися трояндами після дощу… потім закурила сигару і зажувала запах тютюну стиглим персиком, щоб про «погану дівчинку» ніхто не дізнався.

Якщо спуститися на землю, аромат нагадує ті самі студентські Kiss Energy. Хороші дівчатка згадають цей персиково-молочний димок😎

Good Girl Gone Bad - свіжі парфуми, у яких дивним чином фруктово-квіткова свіжість набуває бунтарського духу. Рекомендую придбати хоча би семпл - і написати мені, чи зійшлися наші враження про Хорошу Дівчинку.

На парфумерних формурах його охрестили ароматом наречених - настільки він білий, квітковий і радісний. Для мене піраміда стартує оберемком білих квітів, у який дуже гармонійно вплітається улюблена тубероза. У базі - фірмовий амуажівський ладан, від якого голова йде обертом (у хорошому сенсі). Цим літом він став прохолодним ковтком і розкрився у повній кришталево-квітковій красі.

Деякі гурмани знайшли у Amouageн Honour for Woman нотки ретро-мила. Ну що ж, це комплімент, бо який аромат може бути більш свіжим і легким, аніж брусочок крафтового французького мила?

І, наостанок, аромат-синонім легкості. Цей свіжий аромат люблять тисячі, знають - мільйони. Якщо ви ненавидите всю парфумерію світу - візьміть собі пляшечку Green Tea. Якщо і він для вас заважкий - придбайте лосьон з однойменним запахом. Він не буде дратувати навіть тоді, коли на вулиці +50, що вже казати про осінь.

Цікавий факт: автором культового свіжака двотисячних є Francis Kurkdjian. Так-так, це той самий геній, який створив Baccarat Rouge 540

А які свіжі та легкі парфуми прийшли вам на згадку? Давайте порахуємо, скільки у нас співпадінь🫶