Blondie_rs

Неефективні компоненти в догляді #NotMyIngredients

Неефективні компоненти в догляді #NotMyIngredients

Привіт! Правда, деколи так буває: покладаєш великі надії на засіб, на поєднання складників та вже малюєш собі гарний результат? Але шкіра реагує інакше, або взагалі не реагує. В світі доглядової косметики це не новина, адже досить важко передбачити результат, не спробувавши на собі. Я постійно про це говорю і повторю знову - все дууууже індивідуально. Навіть на прикладі моєї шкіри, яка не має високих запитів на баночки, деколи стається непередбачуваний поворот. Пощипування, висипка або ж недостатнє зволоження, стягнення обличчя. Скільки я вже різних засобів на собі перепробувала, і нарешті почала фільтрувати, що моїй шкірі потрібно, а що - марно викинені гроші. Тож, я підготувала особистий список компонентів (активів, зокрема), які на мені бездієві чи не приносять особливої користі. Звичайно, я враховую і стан своєї шкіри, і концентрацію компонентів. Тож, деякі складники не мають що заспокоювати чи над чим працювати, бо моя шкіра не проблемна і не має якихось особливих запитів.

А також доповню допис списком улюблених складників та засобів, які уособлюють це гарне поєднання 😊 Буду рада, якщо тема сподобається та ви доєднаєтесь з дописом про свої бездієві покупки, використавши хештег #NotMyIngredients 🫶🏻

1. І відкриває цей спикок Hyaluronic Acid - гіалуронова кислота. В яких тільки засобах я її не пробувала: сироватка, вмивачка, крем... Так, я знаю, що рекомендовано наносити сироватку на злегка вологе обличчя, бо даний компонент утримує, а не прямо насичує зволоженням. Тим не менше, якщо гіалуронка виступає головним складником у засобі - то вона моїй шкірі видимої користі не принесе. Якщо в поєднанні з іншими зволожуючими компонентами - тоді гаразд.
  2. Centella Asiatica - екстракт центелли азіатської. От я чесно не розумію, звідки стільки шуму і чому цю центеллу останніх пару років додають абсолютно всюди. Особисто на моїй шкірі вона не робить рівно нічого, а ампула з високим вмістом 84% (Skin1004 Centella Ampoule) й взагалі - викликала підшкірники по всій Т-зоні.
  3. Glycolic Acid - гліколева кислота. Дивно, адже AHA-кислоти підходять більшості; відлущують, оновлюють, освітлюють. Але тут дещо інакше. Якщо поєднувати з іншими кислотами групи АНА; а також РНА / ВНА (як в більшості пілінг-засобів) - тоді засіб стає дієвим. Але не в сольному вигляді гліколевої. Особисто моя шкіра її не зрозуміла.
  4. Дуже перенасичені корисними "копалинами" засоби. Нещодавно я мала нагоду тестувати дуже круту сироватку від Anua - Niacinamide 10% + TXA 4%, Arbutin 2%, Vitamin B12. І в результаті не побачила нічого. Таке склалось враження, що компоненти розгубились і не знали, як діяти разом. Ні вирівнення тону, ні освітлення, ні зволоження я не отримала. Натомість, простенька сироватка з Niacinamide 7% від Cosmetics Sane показує свій результат вже за тиждень, і чудово мені підходить. Тому, я для себе винесла тут наступне: чим простіше, тим краще.
  5. Azelaic Acid - азелаїнова кислота у низькій концентрації. У мене не чутлива шкіра, а даний складник вважається делікатним та мʼяким. Максимум - вирівнює тон за 3-4 тижні (5% від Cos De Baha), але Vitamin C i Niacinamide мені робить це значно швидше. Антимікробної дії та вгамування прищів не зауважила, але подобається її мʼяка дія, тож з часом ще спробую у вищій [аптечній] концентрації.
  6. Niacinamide, той що ніацинамід, у контексті роботи з висипкою. В такому випадку він краще працює на мені в поєднанні з цинком [Zinc] для підсушуючої дії. Як самостійний засіб, Nia гарно вирівнює тон, працює над покращенням текстури шкіри; тож якщо з цієї сторони глянути - я до нього претензій не маю. Але от приглушувати появу нових прищиків, знімати запалення він щось не дуже навчився. Я ж не хочу користуватись ретинолом на постійній основі 🥲
  1. Probiotics - пробіотики у лінійці Skin1004 Probio-cica. Будь-яка проблема, повʼязана із сухістю, порушеним захисним барʼєром, лущенням - 5 днів, і вони спасають моє обличчя.
  2. Niacinamide + Panthenol у кремі Purito Deep Sea Water. У складі також міститься 60% морської води та гіалуронка, але в комплексі крем робить мою шкіру дуже красивою на вигляд; наповнює та розгладжує її.
  3. Tocopherol (Vitamin E) у кремі та сироватці від Commonlabs. Надзвичайно гарно помʼякшував, зволожував шкіру, покращував текстуру. Однозначно хочу пошукати засоби з високим його вмістом.
  4. Tea Tree, чайне дерево - у пінці для вмивання A'pieu та сонцезахисному молочку Skin1004 Tea-Trica. Антибактеріальний, заспокіливий та антиоксидантний складник, який починає подобатись моїй шкірі. Відкрила для себе в цьому році.
  5. Vitamin C у серії Garnier [гель-крем, сироватка 3,5% у поєднанні із саліциловою та ніацинамідом]. Вирівнює тон, додає шкірі сяйва та пружності. Не викликав подразнення чи пощипування. Єдиний мінус, який я зауважила в цій лінійці засобів - довше загоюються прищі [хоч дивно, бо в сироватці й саліцилка, і ніа]. Тому, я придумала зранку давати засоби суто з Ніа, а на вечір - Vitamin C. Поки така дивна схема мені підходить [уже докінчую ці всі засоби].
  6. Squalane - ну сквалан, це взагалі легенда. Він був ще в якихось засобах у мене, але пригадати назву можу лише санскріну Biossance; де сквалан був у поєднанні з цинком. На літо засіб був мені заважким; тож я догадалась притримати його до зими та давати наніч [2020 рік] 😁 Ну, результатом я була вражена. Наповнене мʼяке обличчя, рівний тон та здорове сяйво. Зараз також займаюсь пошуком засобів, де сквалан би відігравав одну з головних ролей.
  7. Lactic Acid, молочна кислота у пілінг-сироватці The Ordinary LA10% + HA. Ну це просто було щось з чимось. Давала засіб наніч, і на ранок здавалось, що мені підтягували обличчя і я висипалась за всіх своїх одногрупників 😂 Це був мій таємний засіб, як завжди виглядати бодро та свіжо, навіть якщо до 3 ночі ти писав конспекти по психології! Дуже хочу його повторити, адже користувалась баночкою ще 3-4 роки тому.
  8. PHA + AHA + Vitamin C - таке поєднання у кислотного тоніку від Sane. Коли виникала проблема з дрібною висипкою - завжди допомагав цей засіб. Зараз даю його раз на 3-4 дні наніч для підтримки стану на підборідді та лобі [загалом, Т-зона, що схильна до жирності]. Після цього ще буду тестувати та порівнювати дію тоніку Pixi із саліциловою кислотою (ВНА); але поки даний засіб із таким поєднанням є найбільш оптимальним мені по дії.

Ось таким получився список, який актуальний на даний момент. Звичайно, наші вподобання можуть змінюватись, як і потреби шкіри в базовому догляді. Тим не менше, я вже побачила і відчула, що на мені працює, а що - ні.

Бажаю всім гарної пʼятниці! До зустрічі в нових дописах 🫶🏻