PolLya

Elmex blancheur ravivée, відбілююча зубна паста для чутливих зубів.

Elmex blancheur ravivée, відбілююча зубна паста для чутливих зубів.

Якщо моє обличчя провело це літо в обнімку зі санскринами, то мої зуби "дружили" ввесь літній період із зубними пастами фірми Elmex.
Після класичної зеленої пасти для чутливих зубів, я вирішила піти далі стежкою пошуків кращого. Таким чином придбала Елмех відбілюючу зубну пасту.

Про покупку не пожалкувала, адже продукт гарно чистив , і навіть робив потуги відбілити зубки їхньої господарки кавоманки😆. Після чищення подих був свіжий, ясна не попечені і все ,здавалось би, добре. І ,здавалось би, купуй і купуй цей чудо засіб для голлівудської посмішки...аж ні.

Пару слів про ложку дьогтю: зубна паста має злегка специфічний аромат
якихось ліків, запах яких наводить на думку про " асептику і антисептику", "чистоту і дезинфекцію" і т.д. Ну, я розумію, що рот людини - то найбрудніша частина тіла, тому погоджуюся з ароматом і сміливо розношу зубну пасту по зубах. Щось несподіване, але терпиме. Та в процесі чищення паста в вигляді піни попадає на язик на смакові рецептори і це вже, як в мультфільмі "Рататуй": симфооонія смаку! Я не знаю, як описати цей смаковий коктейль. Чомусь на думку приходить мазь за Вишневським, камфорний спирт, ІвРошевський гель для душу Моної і все в такому напрямку. Остаточно я визначилась, коли почала чистити язик. Все! Це аромат ( і ,мабуть, смак) " бабусиних розтирок": чудодійних саморобних ліків, які вміщають в собі половину аптечних настоїв, мазей і ефірних олій. І якими бабусі лікують хворі коліна, тягнучі попереки, простріл під лопаткою і покусані у вуличних боях вуха своїх хвостатих улюбленців.

Чесно кажучи, я доросла людина і можу з розумінням сприймати специфічні присмаки, наприклад , ліків. Але коли доходило діло до полоскання рота, то я просто вже "ахала" і " ха-хала", бо трішки перехоплювало подих від насиченості незвичного присмаку. В принципі, можна б і не доводити себе до такого. Наприклад , язик чистити без домішок зубної пасти. І тоді просто відчуватиметься смак, але не так "яскраво". Але я готова потерпіти заради чистоти язика , свіжості подиху і світлішого кольору зубок.

А от мої діти настроєні не так рішучо. Донька користувалась пастою часто, а син проявив чудеса самоорганізованості і купив собі не таку "забористу" зубну пасту. Я ж , побачивши такий "розброд" в смаках , поновила на посаді "головного зубочиста" зелений Елмекс.

Але до відбілюючої я ще повернусь, ближче до холодів. Мені здається, що та гремуча суміш, з якої складається дане чудо обов'язково допоможе не лише зуби оздоровити, а і пригнітити (убити!) сотні тисяч мікробів, які в холодну слякітну пору почнуть атакувати наші горла. Буду перевіряти свою гіпотезу. Приєднуйтесь до експерименту👋.