FancyNickname

Хороших бальзамів для губ забагато не буває)

Хороших бальзамів для губ забагато не буває)
Хороших бальзамів для губ забагато не буває)

Матові помади. Червоні. Вінілові. Блиски. Тінти. Плампери. Олівці. Олійки.
Всі види декоративних засобів для губ об'єднує одне - вони гарно лягають на доглянуті зволожені губки. І у цьому нам допомагають бальзами.
Тож сьогодні хочу поділитись моїми доглядовими улюбленцями 💋

Класичний лікувальний, з позначкою medicated. Не користуюсь ним на постійній основі, бо це рятівник, коли таки з'явилась тріщинка, губи обвітрились чи болять.
Анальгетиком виступає камфора, якої у складі 1.7%. Основою-захистом є вазелін, 45, 3%. Допоміжні інгредієнти: ланолін, цетилові ефіри, масло какао, парафінова олія, бджолиний віск, ментол, саліцилова кислота, фенол, ванілін, ароматизатор.

Для більш регулярного використання маю вишневу зволожуючу версію з SPF.
Фільтрами виступають октиноксат та оксибензон. Також у складі вазелін, ланолін, бджолиний віск, цетилові ефіри, ароматизатор, ізопропілпальмітат, масло какао, олія насіння пінника лугового, поліпропілен, ізогексадекан, поліамід 8, полігідроксистеаринова кислота, екстракт стевії.
У якості сонцезахисного засобу рекомендується поновлювати кожні 2 години.

Бальзами напівпрозорі, жовтого відтінку мають трішки воскову текстуру. Medicated з яскраво вираженим ментоловим запахом, вишневий з запахом жуйки.
Бувають ще у стіках і металевих баночках, особисто я надаю перевагу формату туби.

Мій фаворит вже кілька років, не тільки як нічна маска, але і як денний бальзам за потреби під матову помаду. Знаю, що у багатьох є питання до його складу, і він дійсно довгий, але на першій моїй мініатюрці його не було😅. А ефект чудовий.
Баночки вистачає дуже надовго і саме ця масочка закріпила для мене догляд за губами у вечірній рутині. На ранок губи гладенькі і зволожені. Користуюсь фруктовою версією з ніжним ягідним запахом, текстура густа, але при нанесенні "плавиться", напівпрозорого рожевого кольору. Потребує додаткової лопатки, щоб не лізти пальцями в баночку.

Цей бальзам відкрила для себе цьогоріч. Одразу згадалась Medela i їх засіб для сосків Purelan, 100% очищений ланолін, яким я врятувала грудне вигодовування.
Австралійський бренд, 101 Ointment вважається найкращим бальзамом для губ в світі за версією сайту Reddit. Багатофункціональний, ним можна і сухий ліктик підлікувати, чи кутикулу намастити.
У мене версія з кокосовою олією і вітаміном Е.
Склад дуже лаконічний: Lanolin, aroma (nat), helianthus annuus (sunflower) seed oil, cocos nucifera (coconut) oil, tocopherol (vit E). Всі інгредієнти органічного походження.
Перед нанесенням бальзам можна розігріти між пальцями.
Використовую впродовж дня, особливо у вітряну погоду, коли є потреба у зволоженні та захисті губ.
Жовтуватий густий бальзамчик з тонким кокосовим ароматом.

А який ваш улюблений доглядовий бальзам для губ?