A.

Ретиналь Medik8 Crystal Retinal 10

Medik8 Crystal Retinal 10 - це один із найпотужніших активів Medik8, який містить ретинальдегід, одну з форм вітаміну A, яка ефективніша за ретинол в десятки разів та є крайньою сходинкою перед третиноїном (ретиноєвою кислотою). Саме в Medik8 Crystal Retinal 10 концентрація ретиналю 0.1%, крім того, в бренду є ще 0.2% та новинка - 0.24% (як зазначає бренд - для експертів у використанні вітаміну А).

Мені пощастило придбати приблизно половину цього засобу, адже його ціна досить висока для мене. Тому це була чудова нагода спробувати легендарний ретиналь і переконатись чи він справді вартий своїх коштів.

Щоб не вдаватись до деталей про властивості вітаміну А, розпишу про свої спостереження від використання.

• Ретинальдегід в концентрації 0.1% в мене зовсім не подразнює шкіру. З ним у мене не було ніякого лущення чи сухості шкіри як буває від адапалену чи третиноїну, а використовувала я цей засіб близько до очей та наносила його на нерухому частину верхньої повіки.
  • Іноді мені не хотілось його закривати кремом, настільки він був комфортний.
  • Вплив на загальний вигляд шкіри навколо очей та постакне (в комбінації із іншими активами) я побачила, тому дуже ним задоволена.
  • Ретиналь не втримує мою ремісію акне. На мою суб'єктивну думку, для втримання моєї ремісії потрібен таки адапален (іноді навіть із кліндаміцином або третиноїн).
  • Тут є допоміжні інгредієнти, які дбають про відновлення шкіри, адже крім основного активу тут є:
  1. Силікон (Dimethicone) - надає шкірі гладкість, зменшує видимість пор і має зволожуючі властивості. Ви знаєте мою любов до силіконів.
  2. Гіалуронова кислота - забезпечує глибоке зволоження шкіри, допомагає утримувати вологу та надає їй пружність.
  3. Вітамін E (Tocopherol) - антиоксидант, який захищає шкіру від вільних радикалів та має заспокійливу дію.
  4. Panthenol, Bisabolol - антиоксиданти, які заспокоюють шкіру, зменшують запалення та допомагають відновленню.

Загалом, Medik8 Crystal Retinal 10 є відмінним вибором для тих, хто шукає ефективний продукт для покращення стану шкіри, особливо такої ніжної як навколо очей. Проте, важливо пам’ятати про поступове введення в рутину, якщо ви ніколи раніше не користуватись ретинальдегідом та про мету, для якої вам потрібен цей засіб - адже для моєї ремісії акне я все-таки надаю перевагу адапалену та третиноїну.