Петрова Юлия

Perles De Lalique - жорстока королева

Perles De Lalique - жорстока королева

Одразу скажу, що аромат мені не підійшов. Але він витончений, складний, колючий, з характером, тож заслуговує на увагу.

Спочатку трохи чутно розу. Але це не роза в росі, яку я обожнюю, а в'ялена гарячим подихом перцю та висушена пудровими нотами ірису роза. Потім розкривається пачулі, що робить Perles de Lalique трав’яним, гірким і трішки медичним, але потім він зникає, і годинами залишається лише пряний перець, повільно перетворюючись на теплу деревну ноту та щось солонувате. Принаймні, так на моїй шкірі.

Дизайн та колір дуже доречні. Цей аромат білий, сухий, мінімалістичний. Perles de Lalique малює в моїй уяві картину суворої краси — сяючу пустелю, залиту світлом. Я не можу визначитись, чи це крижана пустеля, висушена лютим морозом, чи вицвілі на сонці дюни. Якщо порівнювати аромати з образами та персонажами, то Perles de Lalique, безперечно, є Білою Відьмою з Нарнії. Вона, до речі, напівджин, то перець може звідти.

У вологу погоду відчувається трохи більше солоного ніж гіркого. Посеред пустелі з'являється Мертве Море і сяє білими кристалічними берегами. У поєднанні з підсушеною розою ця солоність може мати присмак крові.

Взагалі-то купувала Perles de Lalique щоб порівняти з Діорівским Midnight Poison, бо ці парфуми зазвичай радять на заміну як дуже подібні. Враховуючи, що магічний Midnight Poison вже дуже давно знятий з виробництва є моїм улюбленцем, я тестую все, що можу, бо надія живе до останнього.

Стосовно можливої заміни MP, це повне розчарування. Коли я порівнювала обидва аромати зап'ястя до зап'ястя, то взагалі не відчувала запаху троянди – зовсім нічого квіткового. Я дивувалася, чому інші покупці так тішаться з троянди та ірису. На мій нюх, квітів тут просто не було! Коли я спробувала Perles de Lalique самостійно, то трішечки рози на початку було, але дуже сухо і лише першу годину.

Midnight Poison і Lalique дійсно проходять через одну схожу ноту, коли вони розкриваються – щось темне, брудне, отруйне – але це звучить в них так по-різному! В Midnight Poison це пахне волого, як земля і мох під трояндовим кущем, а в Perles de Lalique воно дуже сухе та неживе, наче пил на скляній аптечній шафі, де зберігаються гербарії. Обидва дуже цікаві, але надто різні, як на мене, щоб їх порівнювати.

Втім, я впевнена, що Perles de Lalique знайде своїх шанувальниць (або навіть шанувальників), хоч мене і не буде в цьому списку.

Це сухий та мінімалістичний, стильний аромат. Скоріше унісекс ніж суто жіночий. Арістократичний, з піджатими губами. Пасує скоріше до денного носіння і ділового одягу. Також підійде, якщо хочеться створити образ безжальної та могутньої - королеви чи чарівниці, яка не зваблює, а наказує поглядом.

Петрова Юлия
3
Підписники
0