Mila__Mi

Вітаміни, що мають неабиякий вплив на увесь організм

Декілька років поспіль я пропивала вітаміни групи В, які мені назначала мій ендокринолог для покращення самопочуття при гіпотиреозі. Одним з останніх комплексів вітамінів групи В був даний комплекс від Zest. Вітаміни дуже позитивно впливали на моє самопочуття і це дійсно була гарна знахідка.

Також я неодноразово купувала цей комплекс своїй мамі (у неї також є гіпотиреоз) і ще одній близькій людині, яка має гіпотонію (низький тиск/або схильність до низького тиску).

Загалом вітаміни групи В мають важливе значення у багатьох процесах в нашому організмі. Це водорозчинний вітамін який дійсно швидко виводиться і його періодично потрібно пропивати курсами (звичайно по рекомендації і під контролем вашого лікаря).

І в цьому дописи я хочу розповісти власні спостереження щодо цих вітамінів, їх дію на організм і загальне самопочуття.

Напочатку вітаміни знаходилися в коробочці, де детально все розписано про сам комплекс, склад пігулок, рекомендації щодо застосування та інше.

Всередині ще була інструкція і пластикова баночка з самими вітамінами. До речі вона досить компактна і її зручно брати в дорогу/ на роботу і т.п.

Всередині знаходиться 30 пігулок, тобто тут місячний курс.

В комплекс входять:
(швидкий шар, 1 фаза - вивільнення 5 хв)
вітамін В1 - 5 мг,
В2 - 1,40 мг,
В6 - 5 мг,
В9 - 200 мкг,
В12 - 50 мкг,
ніацин - 16 мг,
біотин - 25 мкг
(середній шар, 2 фаза - вивільнення 45 хв)
кальцій - 6 мг,
інозитол - 25 мг,
хром - 25 мкг
(третій шар - повне вивільнення 8 годин)
залізо - 20 мг

💊Таблетки візуально і за розміром мені нагадують мульвітамінний комплекс від Zest, таблетки не маленький, але якщо у вас є проблеми з ковтання їх можна розкусити.

💊Аромат у них вітамінній, трохи кисленький.

💊Їх потрібно вживати після основного прийому їжі, зранку (максимум до обіду).

Щодо дії на організм:
- покращує загальне самопочуття, зменшує втому, додає більше енергії впродовж дня (тут ще є залізо в щоденній добовій нормі)
- позитивно впливає на розумову діяльність: концентрацію уваги та фіксування важливої інформації в голові
- підтримує імунітет
- покращує роботу метаболізму
- є одними з кофакторів для засвоєння заліза (а це важливо тим у кого є анемія, або схильність до неї)
- підтримує тиск гіпотоніків у нормі (роблю висновок не тільки на своєму досвіді, але й на досвіді близької людини)

Також вітаміни групи В необхідні для нормального функціонування центральної та периферичної нервової системи.

Зовнішній зміни:
- зменшення випадіння волосся / або попередження випадіння волосся (як підтримуючий комплекс)
- міцніша нігтьова пластина

Комплекс дійсно чудовий і він працює. Однозначно можу його рекомендувати, особливо якщо ви страждаєте гіпотонією (знижкам тиском) у вас є гіпотиреоз (з підвищеним ТТГ), анемія та схильність до неї.

Та й загалом цей комплекс прекрасний для поповнення вітамінів групи В в організмі і для гарного самопочуття. Але не займайтеся самолікуванням 🙌🏻

Дякую що заглянули 🧡