Vik_Sem

Girlwood | Патчі від прищів

Прищі у мене не особливо часті гості на обличчі, але якщо вони вирішать з'явитися, то переважно на підборідді (це їхнє улюблене місце). З'являються найчастіше підшкірники, які дуже болять перші дні і проходять дуже довго.

Я перепробувала багато мазей, сироваток та інших різних засобів від прищів. У результаті вирішила спробувати і патчі, було цікаво який вони дають ефект, оскільки особливо не вірила в чудодійні здібності і думала, що це лише маркетинговий хід. І для себе я обрала пачті від прищів бренду Girlwood.

У наборі є 3 аркуші з патчами. Кожен листочок запакований в окремий пакетик. Є 2 розміри кружечків, тому легко можна підібрати під будь-який прищик.

ЯКУ ДІЮ ОСОБИСТО Я ОЧІКУЮ:

• Підсушують прищ
  • Прискорюють регенерацію шкіри
  • Ліквідують плями постакне
  • Захист від рознесення інфекції по обличчю

СКЛАД:

Sodium Carboxymethyl Cellulose, Medical Hot Melt Adhesive, Polyisobutene, Dioctyl Adipate, Polyurethane Film, Polyethylene Terephthalate.

Розберемо детальніше:

• Polyisobutene - має пом'якшувальну та зволожуючу дію, відновлює еластичність шкіри, запобігає втраті вологи.
  • Polyurethane Film - поліуретанова прозора плівочка, яка поводиться як друга шкіра. Діє як антибактеріальний бар'єр і дозволяє шкірі дихати.

Застосування:

Патчі від прищів я використовую у кількох випадках.

• Коли прищик тільки-но з'явився, і хочеться швидше його ліквідувати.
  • Коли прищик такий, що краще не тиснути, але дуже хочеться приховати його від самої себе)
  • Коли прищик вже ніби проходить, але є ризик, що все може повторитися на тому ж місці.

Приклеюю патчі я на очищену шкіру. Зволожену, але не після якогось крему, щоб зменшити ризик відклеювання.

Розмір підбираю відповідно до того, якого розміру прищик. Те, наскільки така наклейка буде помітною, залежить від розташування. Десь вони виходять зовсім невидимки, і навіть трохи приховують під собою прищик, роблячи його менш помітним. А десь дуже чітко виходять видні межі, і ось відразу помітно, що на обличчі патч.

Такі патчі можна ліпити до нанесення макіяжу, але мені не дуже сподобалося робити так. Так, на них більш-менш нормально лягає тон, але протягом дня і сам патч каламутніє, і починає потихеньку відклеюватися в деяких випадках... Зняти його не проблема, але тоді залишиться ненафарбований кружечок на обличчі. Таке собі.

До речі, за відчуттями взагалі ніякого дискомфорту. Я навіть забуваю, що у мене ці патчі наліплені.

Що можуть патчі від прищів:

• не дав мені розколупати скоринку (руки сверблять, можу розколупати і не помітити)
  • зменшив почервоніння (часто плями постакне проходять довго, так що цей момент тішить)
  • прискорив загоєння (теж просто величезний плюс)
  • запобіг повторному розвитку запалення на цьому місці (можливо не для всіх це актуально, але у мене часто прищик начебто проходив-проходить, і бац - знову все заново).

Якщо узагальнити: іноді ці патчі витягують "бяку", а іноді їм не вдається, але вони допомагають не загострити ситуацію. Хоча б тим, що ними можна "ізолювати" запалення.

Висновок:

Мені сподобалися ці патчі, і те, що я хочу купити їх вдруге - можна вважати показником. Тому що я з тієї категорії людей, котрі рідко щось повторюють, навіть хороше (просто люблю пробувати нове). Але цими патчами я була така задоволена, що інші варіанти брати не захотілося.