Знахідки для тонкого волосся
Перукар похвалила моє волосся і я вирішила поділитися своїми знахідками, які гарно працюють на тонкому волоссі
Певний час я думала, що чим більше догляду, тим краще, а якщо купити той дорожчий засіб, то все буде як треба. Були Shauma, професійні і безсульфатні шампуні. Але я зрозуміла, що моєму волоссю подобаються якісні сульфатні шампуні і дуже скромний бальзам. Так волосся м'яке, але не втрачає об'єм
Маю нефарбоване, тонке, але густе волосся (волосся таке тонке, що густоту не видно). Є трохи сивини на потилиці, але після 2022 року я вже її не соромлюся, це частина мого досвіду
Шкіра голови схильна до жирності, але я не використовую засоби для жирного волосся тому що вони сушать шкіру і ще більше волосся жирніє. На даний момент достатньо налагоджений догляд і волосся мию кожні 3-4 дні. Цього достатньо навіть коли спекотно або коли займаюся інтенсивно спортом
Шампунь
Можна багато читати про pH шампуня, але виробники рідко його вказують, тому я орієнтуюся тільки на 2 показники
1. Сульфатний - безсульфатний. Я обираю сульфатний. В студенстві був період, коли хотіла покращити якість волосся, але від безсульфатних шампунів воно ставало лише тьмяним і ламким. Я прийшла до сульфатних експериментально, а вже пізніше у англомовних рекомендаціях бачила поради тонке волосся мити сульфатним шампунем
2. Обираю шампуні з професійної лінійки або дерматокосметичні. Професійні шампуні радила перукар, дерматокосметичний - від лупи
*Усі шампуні з списку нижче можна використовувати з чоловіком :) хоча чоловікам часто все одно чим митися, але запах має бути не настирливий
Palco Professional Hyntegra Frequent-Use Micellar Hair Wash
Чудовий шампунь з легким, ненав'язливим ароматом, піниться середнє, не викликає подразнень
Ціна стала кусюча, тому я експериментую з іншими шампунями. В лютому 2021 1 літр коштував 459 грн, зараз вже більше тисячі. Якби не ціна)
Vichy Dercos Energy+ Stimulating Shampoo
Приємний запах, достатньо піниться, але трохи м'якший ніж Hyntegra, не сушить
Я не вірю, що шампунь може запобігати випадінню волосся, для цього можна вжити дієвіших заходів. Зокрема, випадіння волосся може бути ознакою залізодефіциту, дефіциту чи дисбалансу гормонів щитовидної залози чи проблем з кишківником, коли не засвоюється білок і достатньо вітамінів. Було, проходила, перестало сипатися коли порішала
Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Anti-Dandruff Shampooing
Життя без стресів неможливе, тому стреси і різні негаразди можуть призвести до лупи навіть абсолютно здорову людину. Dercos від лупи порадила дерматолог. Він пагано піниться, жовтого кольору, тож в ванній треба буде прибирання (але не так як після Сульсени), але він працює. Я не використовую його довго - 1.5 міс в середньому. Після нього вже на огляді родимок у дерматолога я стою гордо :)
Pharmaceris H H-Sebopurin Shampoo for Seborrheic Scalp
Брала в стресовий період коли шкіра голови жирнішала сильно, мені допоміг від тьмяності. Досить густий, має приємний трав'яний аромат і гарно піниться
Бальзами і інший догляд
Обов'язково використовую бальзам. Тільки з професійних лінійок. На Мейкап є багато професійних лінійок виробництва Італії та Іспанії за доступну ціну
Двічі на рік, на початку весни і в кінці літа я відчуваю зміну сезону і хочеться зробити щось таке особливе для себе, побалувати шкіру, волосся і взагалі. В цей період я зазвичай купую косметику, якщо це косметика для волосся не з основного списку, то я як правило її не довикористовую і викидаю по закінченню строка придатності:(
Моя структура волосся вимагає після використання шампуня тільки бальзам, маски (ті, що пробувала) сильно обтяжують. І якщо шампунь лусочки підіймає, то бальзам їх згладжує і запобігає пошкодженню волосся. Щось там про аніони-катіони, але я не хімік
Бальзам це БАЗА. Для тонкого волосся бальзам не має обтяжувати
При виборі бальзаму я звертаю увагу щоб не було незмиваючих силіконів (not water-soluble silicones). На мою думку хоч силікони і покращують волосся в моменті, в довгостроковій перспективі для тонкого волосся вони накопичуються і призводять до тьмяності
Тому в бальзамах без силіконів мій вибір...
Kleral System Conditioner Bamboo
Трохи солодкуватий запах, а так він ідеальний. Це вже моя 3 банка - і це при тому, що він розходується економно
Tangle Teezer Compact Styler
Довгий час я користувалася звичайними гребінцями з Єви "навіщо платити більше". Але різниця таки є, з Tangle Teezer Compact Styler набагато менше січеться і пошкоджується волосся. Дуже раджу обрати собі сучасний, дорогий гребінець - такі речі слугують довго і окупитися встигнуть багато разів - ви зекономите на догляді
І улюблений блог про волосся :)
Коли настрій не на висоті, я іноді його підіймаю переглядом косметичних блогів. І хоча я не хімік за освітою, критичне мислення і аналітичний склад розуму багатьох відмітають - мені не так просто впарити щось косметичне :) Але я таки знайшла :) Останнім часом я підсіла на відео Blowout Professor на Youtube. Мені дуже імпонує думка, що поради має давати професіонал, а ще він дає дуже практичні на мою думку поради. Наприклад, він розказує про типові помилки, а ще як зрозуміти скільки вам використати шампуня за 1 раз. Дуже практичний перукар. Він радить дорогі шампуні, але з його слів витративши кошти на гарний професійний шампунь і бальзам, ви зекономите на інших засобах, перукарях і тощо
А у вас є свої лайфхаки-поради для тонкого волосся?
Коментарі (0)