LunarDemetria

Як правильно робити депіляцію воском: покрокова інструкція

Як правильно робити депіляцію воском: покрокова інструкція

Привіт!

Я продовжую тему, що вже підняла кілька постів тому. Там я згадувала таку техніку, як ваксинг, або епіляція воском. А так, як віск у моєму житті присутній досить давно, я вирішила розповісти про процедуру більш детально і поділитися всім, що я про неї знаю. Я спробувала багато різних варіантів, примудрилися за весь цей час кілька разів заплутатися і розплутатися назад. Тому сьогодні я розповім, як правильно робити депіляцію воском, що для цього треба та яка механіка нанесення. Я навіть розкажу про деякі помилки, яких я допускалася. Обіцяю, буде цікаво!

Перш за все, давай поговоримо про переваги і недоліки цієї техніки. Одразу скажу, у цьому дописі я буду однаково часто згадувати термін епіляція та депіляція, адже різні майстри відносять цю процедуру до різних типів видалення волосся. Проте для мене, як і для сотень інших користувачів, це саме спосіб епіляції, адже він видаляє волоски не на один-два дні, а на тижні.

Тож які ми маємо плюси ваксингу? Перш за все, як я вже згадала, гладкість на відчутно більш тривалий час, ніж з бритвою. Та не отримуєш ефекту щетини, адже волоски висмикуються або з коренем, або так, що при відростанні залишається тоненький кінчик. Після того, як ти обереш свою улюблену техніку та навчишся, термін проведення процедури може бути набагато коротшим, ніж те саме гоління. До того ж при виконанні в домашніх умовах тобі не треба витрачати час на кошти на дорогу, думати про правильний одяг та терпіти незручності. Ще один величезний плюс полягає у тому, що ти можеш комбінувати різні види восків під різні зони. Наприклад, жорсткі волоски на ногах можна обробляти гарячим варіантом, а видаляти волоски на бровах чи над губою зі стрічками, які є холодним видом воску. Регулярне проведення процедури стоншує волоски, а якщо потрапити у правильну фазу їх росту – зовсім видаляє. Не можу не згадати я і те, що ваксинг на постійній основі може бути набагато більш дешевим, ніж постійна покупка якісних одноразових станків чи варіацій зі змінними касетами.

Але не варто забувати і про негативні моменти цього способу видалення небажаного волосся. Перш за все, це неприємно. При низькій толерантності до болю та низькому больовому порозі його краще не використовувати, або ж шукати варіанти знеболення. Ділянки спини і бікіні самостійно може бути досить складно обробити, а у випадку гарячого воску є ще й вірогідність опіку. Ну і, звісно, треба згадати про те, що для першого використання касет чи гранул необхідно купувати спеціальні воскоплави, а також стрічки і шпателі.

Тому обирати тут тільки тобі. Обов'язково зваж всі за і проти перед покупкою першої упаковки і безпосереднім проведенням процедури. Саме так ти точно отримаєш бажані результати.

Тепер пропоную поговорити безпосередньо про види воску, що одночасно досить сильно відрізняються за своїми характеристиками, і при цьому виконують одну і ту ж функцію.

Гарячий віск, який ще називають твердим, необхідно розігрівати до найвищої температури серед усіх – близько 47 градусів. У ньому часто містяться смоли. Нерідко його можна використовувати без додаткових смужок, адже він застигає і досить легко видаляється зі шкіри одним суцільним пластом. Його можна назвати одним із найменш болючих, адже він чинить легкий пом'якшувальний вплив. До того ж його можна повторно розігрівати. Найкраще такий віск працює з делікатними зонами, але для домашнього використання, особливо новачкам, він не надто підходить. Виключенням можна назвати хіба що плівкові варіанти гарячого воску, про які ми поговоримо трохи пізніше.

Наступним я згадаю саме теплий віск, який у більшості і асоціюється з процедурою ваксингу. Це той самий вид, який виглядає як мед, розподіляється за допомогою шпателя, а потім видаляється полосками. Останні можуть продаватися окремо, виконані з специфічних матеріалів нетканого характеру, а також можуть замінятися паперовими чи навіть тканинними багаторазовими варіантами. Теплий віск розігрівається до нижчої температури, здебільшого – до 37 або 38 градусів. На піку популярності зараз теплі воски в касетах, які не займають багато місця, є дуже контрольованими та досить легкими у використанні. Для першого знайомства з восковою депіляцією я б радила вибирати саме їх, адже з ними набагато менша вірогідність опіків, але результативність залишається високою.

Але найбільш гучно зараз всі говорять саме про плівковий віск. Хтось відносить його до гарячого, інші до теплого типу, проте насправді це гібрид. У середньому він гріється до 39 градусів (взагалі, це варто варто шукати на упаковці, там повинно бути вказано, яка температура є робочою). Він розподіляється за допомогою шпателів, але при цьому є надзвичайно пластичним, на відміну від свого гарячого колеги. У складі знаходяться вінілові та каучукові полімери, які відповідають за цю його особливість, а також дозволяють без проблем видаляти його одним акуратним шаром. Це ідеальний варіант для домашнього використання, що інколи дозволено розігрівати навіть у мікрохвильовці, а також можна плавити на водній бані. Він підходить для всіх типів волосся та шкіри, а величезна різноманітність його видів на ринку дає змогу вибрати навіть ароматизований варіант, або пристосований до конкретної зони.

Останнім у типології є холодний віск. Ось ці звичні нам воскові полоски, які випускаються для всього тіла та для обличчя – це саме він. Він найбільш простий у використанні, не витрачає багато часу і сил. Але його ефективність може суттєво програвати іншим видам. Найкраще він працює саме на тонких волосках, тому для корекції брів він є одним із найкращих рішень.

Перейдемо до ключових моментів того, а як робити депіляцію воском. Головним тут є нанесення. Я зустрічала різні думки, але загальновизнаним є варіант розподілення за напрямком росту волосся. Це дозволяє зачепити навіть маленькі волоски і за один раз прибрати їх. Проте от видалення відбувається проти росту і є найбільш болісним моментом.

Ця методика нанесення є актуальною для всіх типів воску. Тому варто запам'ятати, що на ногах волоски ростуть вниз (тому і напрямок нанесення саме такий), на бровах – здебільшого в напрямку сторони обличчя (умовно, права брова росте в праву сторону), а на пахвах – практично хаотично. Тому і гарячий, і плівковий, і теплий, і холодний воскими наносимо саме так, щоб вони йшли за цим напрямом. В перші рази може бути досить складно приноровитися, проте потім це буде все простіше і простіше.

Тож тепер перейдемо до методики виконання самої процедури. Для більшого розуміння Я тут буду говорити саме про плівковий віск, проте від інших варіантів він відрізняється мінімально, про що я теж згадаю.

Спочатку варто очистити шкіру. Взагалі, бажано проскрабувати її за кілька днів до видалення волосся, а також припинити засмагання. Ділянку можна промити водою з легким милом, скористатися очищувальними пінками чи навіть серветками. Після цього можна переходити до двох паралельних етапів – розігрівання воску та нанесення на шкіру спеціального тальку (або присипки). Саме він дозволить захистити епідерміс від пошкоджень,прибере зайвий себум і додасть ефективності процедурі. А далі – справа за малим. Перевір температуру воску та нанеси його за напрямом росту волосся, стараючись робити однорідний та досить тонкий шар. Для моніторингу температури ідеально використовувати спеціальний термометр, який багато хто бере для м'яса, але можна це робити І з інфрачервоним варіантом. З часом ти просто знатимеш, якою є ідеальна температура, та практично інтуїтивно робитимеш буквально все. Отже, віск на шкірі вже кілька секунд, він застиг. Тепер видих і зриваєш його проти напрямку росту волосків. Якщо ж ти використовуєш теплий віск – для цього тобі треба буде нанести на віск спеціальну полоску, а потім зробити те саме. З холодним варіантом все набагато простіше, тут можна буквально одразу нанести та зняти його. В кінці ти можеш видалити залишки, використовуючи спеціальні лосьйони і нанести засіб після депіляції. Готово, твоя шкіра гладенька та рівна.

Але важливо пам'ятати, що кілька днів бажано не приймати гарячий душ і засмагати, а також по можливості необхідно уникати занадто обтискаючого одягу.

Окремо я виношу моменти, які можуть суттєво відобразитися на результаті. Так, те як користуватися воском для депіляції ми обговорили. Але є найпоширеніші помилки та аспекти, що викликають питання. Наприклад, що робити у випадку потрапляння воску на одяг. В ідеалі варто для процедури одягатися в те, що не шкода. Але якщо казус трапився – розмісти тканину між двох паперових серветок та пропрасуй це місце.

Також не варто використовувати дезодоранти в перші дні після епіляції пахв. Вони можуть спровокувати подразнення та неприємні відчуття. Окрім цього, перші рази ти можеш робити занадто великий шар воску, що зменшуватиме ефективність. І не перегрівай його. Ваксинг – це швидка процедура, тому після розігрівання варто слідкувати за температурою та не допускати надмірного її підняття. Ну і не забувай – уникай ран і пошкоджень. Наразі це одна із причин, чому я не можу виконувати цю процедуру – я маю кілька ранок на ногах, які обійти складно. Не треба пошкоджувати шкіру ще більше, адже термічний вплив на неї може подовжити загоювання.

Я постаралася розповісти все, що знаю. Я не майстер з епіляції, я лише людина, якщо часто використовує різні варіанти воску в домашніх умовах. Саме тому запрошую спеціалістів і любителів у свої коментарі. Ну і, звісно, дякую за прочитання ❤️