#crazybeautyhacksmakeupclub
Мій особистий топ антирецептів краси
Початок 00-х… Чия юність/молодість припала на ці роки, ті знають, якими непростими були ті часи. Та красивою жінка хоче бути завжди, а зважаючи на тотальний дефіцит якісної косметики, адекватних знань про правильний догляд та неможливості доступу до такої інформації, та й банального браку коштів, в хід активно йшли народні рецепти і «секрети краси», які передавалися з покоління в покоління.
Моє багатостражденне тіло чого тільки не зазнавало в ті роки заради «краси»! Та, на щастя, обійшлось без довготривалих наслідків) Тому, розповідаю про свої крінжові бюті-експерименти з далекої юності, бо після такого досвіду з ними більше ніяких інших дивних експериментів і порад з інтернету щодо краси я не випробовувала, адже всеціло і безумовно тепер довіряю тільки науці і передовим досягненням у сфері космецевтики.
🏵Обличчя
1. О, тут були маски із всіх можливих харчових продуктів – то сметани (для живлення), то желатину (для очищення – отримала хіба епіляцію), то в хід йшла полуниця з малиною (щоб зарядити шкіру вітамінками). Звичайно, що висипання і подразнення були тут як тут…
2. Алое. Розрізався листочок і ним необхідно було протирати шкіру обличчя, особливо, якщо були прищики. Як мене тоді пообкидало, я не можу передати словами.
3. Небажане волосся на обличчі змазувалося перекисом водню (ніхто про видалення «вусиків» воском чи взагалі яку-небуть епіляцію тоді й не чув). Звичайно, подразнення я отримала знатне.
4. На прищики, щоб вони швидше підсихали, наносилася зубна паста. А після цього їх взагалі було важко вивести)
5. Щоби вії і брови росли густими і довгими, на ніч на них наносилася рицинова олія. А вранці від набряків я була схожа на китаянку) Що цікаво, війки справді трішки підростали, тому такі знущання над собою я, звичайно ж, продовжувала)
6. Протирати вранці обличчя кубиком льоду – цікаві відчуття, але не впевнена в користі цієї процедури для шкіри.
7. Чистка обличчя в домашніх умовах, а перед цим – гарненько розпарити шкіру над парою. А тепер я дивуюся, звідки в мене стільки судинних зірочок на обличчі…
🏵Волосся
1. Тут також, в основному, були саморобні маски із харчових продуктів. Маска з жовтком і медом на корені – а потім волосся ще півроку смерділо тим яйцем… Ще як сухе – то нічого, але варто тільки було попасти під дощ чи просто волога погода – все, діставайте противогази)))
2. Проти випадіння наносила на шкіру голови аптечний розчин червоного перцю. На щастя, обійшлось без опіків.
3. Природні олії на корені волосся, які потім нереально було повністю вимити. Це взагалі був хіт.
4. Після миття голови ополіскувала волосся водою з оцтом, або відварами трав. Після цього воно, до речі, теж мало доволі специфічний запах.
5. Ну про використання всяких тонуючих шампунів і бальзамів і, як наслідок, зовсім неочікуваний результат у вигляді зеленого волосся я взагалі мовчу)
🏵Тіло
Скільки себе пам’ятаю, мені все здавалося, що у мене зайва вага. Тепер дивлюся свої фото тих часів і розумію, яке я було немудре… Звичайно, в хід йшли всі можливі способи «стройнішання».
1. Гарячі банки на «целюлітні» місця і масаж ними. Це був жах! Страшно боляче і синці. Ні, навіть так – СИНЦІ.
2. Намащувала живіт, стегна, ноги антицелюлітним кремом, обмотувала все це діло харчовою плівкою, одягала теплі спортивні штани і вирушала на пробіжку на стадіон. Думаю, не важко здогадатися, що після однієї такої пробіжки я повернулася додому з тепловим ударом…
3. Ну і засмага… Так, щоб бути як «шоколадка»…
Насправді, було багато всяких вдалих і не дуже експериментів, та всіх і не згадати. Не перестаю радіти, що тепер ми живемо в епоху великих технологій, доступу до інформації та… якісної косметики)))
Коментарі (0)