#crazybeautyhacksmakeupclub
"Бьюті-лайфхаки" чи "бьюті-фейли": те що можливо працює в інших, але не працює в мене
Признайтесь чесно, хто зберігав відео із лайфхаками і потім пробував їх повторити? Чи переписував бьюті-поради в блокнотик, як робили мами? Чи ділився різними дописами у соціальній мережі, щоб не забути спробувати?
Впевнена, таких людей багато.
Із розвитком інтернету багато інфомації стало доступно, але чи вся вона корисна?
Не все що пише в інтернеті чи находить вас в ТікТоці із лайфхаками дієве.
То ж мій топ перевірених бьюті-лайфхаків чи порад, які не діють і навіть можуть нашкодити.
- Зубна паста. Всіііі, всі бачу пробували це. Нанести зубну пасту на прищик, з метою підсушити і знищити цього ворога. На жаль, зубна паста може пересушити ваш прищик і порушити шкірний барʼєр. Не робіть так, но-но🙅🏻♀️ Зубна паста нехай залишиться зубкам. Якщо хочете її вже кудись використати, то можете срібло нею почистити, там вона справляється.
- Яєчний жовток. Багато тоже хто пробував, це прям топ-порада від мами і баби. Помити волосся із яєчним жовтком, щоб воно мало гарний блиск . Мммм, яка краса на голові, блиск буде, але не той що ви очікуєте. Не знаю, чи в когось діє це, але особисто в мене, голова стала ще брудніша, ніж до і появився жирний блиск. Краще так не експерементуйте, та і запах яйця таке собі задоволення🤪 Вже краще приготуйте щось з того яйця і не переводьте дарма яйця, вони і так на вагу золота 😅 Впевнена, що краще зʼїсти яйце, від нього у такому варіанті буде більше користі...
- Маска з меленої кави. Не знаю чи вам потраплявся десь такий рецептик маски для волосся, але це звичайно той ще сюр. І так маска складається з любимого жовточка, коньячку і УВАГА "меленої кави", яка залишилась від кави, то напевно правильніше гущою назвати. Так ось, сенс маски полягає в тому, що яєчний жовток придасть волоссю блиск, коньяк їх зміцнить, а кава діє як скраб для голови і трохи підкрашує шкіру. Маска в принципі не сильно погана, але є нюанс. Її надзвичайно важко змити. Відчуття ніби та кава ще тиждень з тебе сипеться, чи то вже "старческий" пісочок..Ладно жартую. Але якщо будете таке колись пробувати, памʼятайте що це треба робити коли є світло і нема відключень його💡, тому що змивати її довго, а ванну від неї вичищати ще довше🧽...
- Йод. Також супер відома порада - нанести на нігті йод. Чесно не сильно воно допомагає від ламкості, а виглядає жахливо. Краще пропити курс вітамінів для нігтів і взагалі покрити дефіцити вітамінів в організмі, ніж от таким от займатись. І на прищі йод, тоже не пробуйте, бо можна той прищик спалити ним і отримати в додачу опік.
- Маска для нігтів з меленого перцю і крему для рук. Маска спрямована на ріст нігтів. По-перше, будете довго пчихати від перцю, по-друге, роби чи не роби, нігті ростуть одинаково з масками чи без. Тут так же краще пропити вітаміни, як в попередньому пункті. А ще не дуже приємно 15 хв сидіти з тим перцем на пальцях. Це не волосяна фолікула і перець нічого тут не стимулює.
- Рицинова олія для вій. Думаю і цю пораду ви також знаєте. Нанести рицинову олію на вії на ніч. Порада в принципі дієва, так війки ростуть добре, але якщо нанести забагато олійки, будьте готові прокинутись з мішками під очима. Я таким не користуюсь більше. Тепер є безліч сироваток для росту вій більш безпечних.
- Желатинова маска від чорних цяток. Колись пробувала і воно зовсім не дієве. Не переводьте желатин. Зваріть краще холодець🍲 Мені від чорних цяток допомагає вмивання ензимною пудрою.
- Протирання шкіри льодом. Не робіть таке, навіть якщо це рекомендують зірки. Лід може нашкодити вам і якщо у вас є "Купероз" , він стане ще більш помітним. Також може зʼявитись сухість і лущення шкіри, як взимку. Можу порекомендувати він набряків масаж обличчя руками або нефритовими скребками Гуаша. Але НЕ робити їх на кокосовій олії чи кремі, тому що пори закупоряться і появляться болючі прищі. Найкраще робити на сироватці або некомедогенній олії, наприклад аргановій.
Ось такий невеличкий список в мене вийшов і те що я змогла пригадати.
Моя рекомендація така - "Не шукайте порад в інтернеті. Все, що стосується здоровʼя - суха шкіра, прищі, випадіння волосся, тьмяність волосся чи поганий ріст і тому подібне, не треба лікувати самостійно. У всіх цих ознаках є завжди причина. Зверніться до лікаря, зробіть чек-ап, здайте кров на дефіцит вітамінів і пролікуйтесь. Бо візуально то звичайно ви виправите, але причина всередині залишиться і буде виходити назовні кожен раз. Прислухайтесь до свого організму. Тому що, якщо з ним щось не так він обовʼязково вам дасть дзвіночок, навіть у вигляді того ж прищика на обличчі чи ламкості нігтів, чи випадіння волосся. Частіше прислухайтесь до себе. " І якщо вже хочете пробувати якісь лайфхаки, то пробуйте такі які не шкодять здоровʼю або читайте коментарі, завжди у кожного лайфхака знайдеться та людина, яка це спробувала... і не одна людина😜
Коментарі (0)