Lisa

Заспокійливий і зволожувальний гель з алое від Holika Holika

Пакування:

Доволі оригінальне і примітне, у вигляді листя алое. завдяки пакуванню цей гель складно з чимось сплутати (ну окрім його копій)

Текстура + запах:

Гель прозорий легкий, дуже легко наноситься. Після нанесення залишає блиск, вбирається не швидко, але коли повністю вбереться, то не залишає ніякого блиску, він не жирний взагалі. Не скочується, тому його можна під базу під макіяж використовувати. Запах дуже дуже легкий, ненавʼязливий, майже непомітний.

По складу:

З плюсів:

Має ряд заживляючих, знімаючих запалення та зволожуючих екстрактів

На першому місці звичайно, сік алое вера - несе зволожуючу, заспокійливу та антиоксидантну дію. Допомагає зняти подразнення, покращує регенерацію шкіри. Але, сік алое може бути алергеном, важливо протестувати його.

Далі йде екстракт квітки лотоса - прм’якшує шкіру, має антиоксидантні властивості, покращує тонус шкіри.

Екстракт центели азійської - заживляє, стимулює вироблення колагену, покращує бар’єрні функції шкіри.

Екстракт листя капусти має заспокійливий ефект, багатий вітамінами, допомагає боротися з подразнення.

Екстракт бамбука, екстракт огірка, екстракт листя кукурудзи, екстракт кавуна - вони зволожують та помʼякшують шкіру, мають антиоксидантний ефект, освіжають шкіру.

З мінусів:

PEG-60 Hydrogenated Castor Oil - може бути комедогенним у високих концентраціях. Хоча він і в кінці складу, тобто його кількості не багато, тому ризики не дуже високі.

Sodium Polyacrylate, Carbomer, Triethanolamine можуть викликати сухість або подразнення.

Немає позначки, що не тестувався на тваринах ☹️

Тож,

Цей гель доволі універсальний, підійде для всіх типів шкіри, жирній та комбінованій в тому числі. Єдине, я думаю, що сухій шкірі його не варто використовувати часто.

Моя шкіра комбінована, але я помітила, що при частому використання цей гель можу сушити, не дивлячись на таку кількість зволожуючих екстрактів.

Для шкіри схильної до комедонів цей гель доволі непоганий, він легкий, його екстракти не комедогенні, плюс мають заспокійливу дію. Але все ж є потенційні ризики. У будь якому випадку, його треба спочатку затестити. Плюс поєднувати з кислотами та активами, які борються з акне, і не використовувати дуже часто або взагалі замість активів.

Я його використовую при подразненнях, почервонінні, подряпинах, особливо якщо ковиряла обличчя (моя дуже погана звичка ☹️), він дійсно добре усуває набряк навколо ранки, знімає почервоніння, сприяє швидкому загоєнню.

Також його можна використовувати на опіки - він зволожує та заспокоює. Тому на морські відпочинки точно мастхев. До того ж є менша версія баночки, її зручно брати в подорожі.

Як варіант ще, його можна наносити на шкіру після гоління, щоб заспокоїти та легко зволожити шкіру.

Є ще опція використовувати цей гель як базу під макіяж. Особисто я його не дуже активно юзаю як макіяж, надаю перевагу матуючим засобам, хоча може слід дати і цьому гелю шанс.

Підсумовуючи все це, хочу сказати, що цей гель - дуже крута та універсальна штука, підійде для всього тіла 👍 дуже рекомендую

01 грудня, 2024
Lisa
4
Підписники
0
01 грудня, 2024