lyuba_belllaaa

Мої парфюмні мініатюрки (ода Amouage і не тільки)

Мої парфюмні мініатюрки (ода Amouage і не тільки)

Натхненна недавнім постом Vikulyk, розповім і про свою колекцію мініатюр парфумів.

На жаль, більша (і цікавіша!) частина зараз не зі мною. 15 років назад, коли не було досить грошей на великі флакони - мініатюри давали можливість познайомитися з ароматом і мати кілька запахів. Зараз отримую їх тільки у подарунок за покупки, ну або ще можна купити набір у аеропортових магазинах.
Саме так до мене і потрапили мої останні флакони!

Подарунок чоловіка викликав подив, але і цікавість - бо східної парфюмерії (Amouage виробляється, в основому, у Омані) я ще не слухала.

Не всі флакони я витримала, від Interlude та Lyric довелося відмовитися (реакція була аж до головної болі). Навіть зараз, користуюсь мікро намазом - дуже вже потужні запахи.
Флакони у наборі всі по 7.5 мл, з кришечкою у вигляді мінарету, просто краса!

Почну з Amouage Beloved. Складна піраміда:
Верхні ноти: Ромашка, Троянда, Шавлія, Лаванда, Гвоздика, Кардамон і Жасмин; ноти серця: Безсмертник, Пачулі, Бензоїн, Іланг-Іланг, Лабданум, Олібанум і Фіалка; ноти бази: Цивета, Кастореум, Шкіра, Сіра Амбра, Мускус, Сандал, Кедр і Ваніль
Я ж чую на старті квітковий, трішки старомодний букет: білі квіти і гвоздика. Згодом додаються фіалка, і ще якісь квіти (я нажаль не знаю, як окремо пахнуть безсмертник, цивета і інші). Сандал і амбра усаджують запах, додають йому стійкості і ґрунтовності.
У найкращому розумінні це для мене бабусині парфуми - з тих часів, коли аромати були складні багатокомпоненті. Немає затхлості, тільки теплота квітів, що з часом розкриваються на шкірі. Сами не східний для мене у цьому наборі! І відносно нестійкий (або я його перестаю чути) - через 5-6 годин сліду не лишається.

Наступний флакон єдиний з цього набору - який я можу носити на собі в люди.
Amouage Honour - це свіжість, жіночність і радість для мене. Старт - якісь невловимий соковитий фрукт, трішки згодом підтягується гарденія і тубероза. Потім ще тонко чую шкіру і трішки східного ладану. З цим ароматом у мене зявляється осанка ))) Просто любов, і єдиний який можливо колись куплю у великому об’ємі.
Тут простіша (відносно до інших ароматів лінійки) піраміда.
Верхні ноти: Ревінь, Перець і Коріандр; ноти серця: Гарденія, Тубероза, Жасмин, Конвалія і Гвоздика; ноти бази: Амбра, Ладан, Опопонакс, Ветивер і Шкіра.

Мої парфюмні мініатюрки (ода Amouage і не тільки)

Amouage Epic - зелений флакон з відьомським зіллям. З ним віриться у магію! Можу носити тільки на запястя, тільки мікро- мілі- намазом - він дуже потужний.
Поки не прочитала піраміду взагалі не могла зрозуміти, чим же він пахне?
Стартує зеленою пряністю разом з свіжістю (якщо таке буває?), потім на мені стає зовсім деревинним. Просто зносить дах своєю неординарністю - коли користуюсь, нюхаю своє запястя що 5 хв)))
Верхні ноти: Тмин, Кориця і Рожевий Олеандр; ноти серця: Дамаська Троянда, Чай, Герань і Жасмин; ноти бази: Дерево Агар (Уд), Пачулі, Олібанум, Амбра, Сандал, Дерево Гуаяк, Ваніль, Корінь Ірису і Мускус.

І останній у моїй коробочці, але не останній у думках - Amouage Memoir. Для мене це запах меси у надзвичайно красивій, похмурій церкві, на яку прийшла жінка у чорному костюмі з шкіряною сумочкою . Стартує пряною свіжістю і ладаном - але не ладаном православних церков. Ні, тут він тягучий, важкий, сконцентрований до абсолюту.
Шкіра, прянощі, мускус, гвоздика і троянда - якимось дивом я чую тут максимум нот. Запах, який цікаво вдихати знову, розкладати на компоненти. Носити у люди можу тільки у ті дні, коли я супер зібрана і впевена у собі, інакше він мене придушує. Піраміда складна, але така класна у сумі!
Верхні ноти: Абсинт, Кардамон, Рожевий Перець і Мандарин; ноти серця: Ладан, Гвоздика, Деревні Ноти, Троянда, Білі Квіти, Перець і Жасмин; ноти бази: Шкіра, Французький Лабданум, Кастореум, Стиракс, Дубовий Мох і Мускус.

Фууух, видихаю амуажі і рухаюсь далі. Наступний флакончик виглядає ніжно і невинно, але то тільки вигляд )))
Turbulences Louis Vuitton - отримала у подарунок з покупкою. Як я його нюхала, і чому з колекції луї (надзвичайно її люблю!) обрала такий складний аромат - окреме питання. У мініатюрі 10 мл, і пахне він мені весь час шкірою і туберозою. Обидва компоненти парфюмер викрутив до максимуму, вони такі потужні і неприкрашені нічим іншим, що іноді викликають огиду. Але через 5 хв після огиди, я знову нюхаю запястя))) Не можу носити ніже крім руки, яку можна відмити у разі потреби швидко. Проста піраміда і авторство Жака Кавал’є (дуууже люблю його ідеї у ароматах!) не зробили флакон моїм улюбленим.

Верхня нота: Жасмин; ноти серця: Тубероза, Магнолія і Троянда; ноти бази: Шкіра, Мускус і Сандал
Для мене це аромат сідла після галопу. З часом трішки замилюється.

Нанюхавшись того складного прекрасного і незрозумілого, хочеться завершити чимось не менш прекрасним, але легким.
Для цього дістаю флакон Rituals Ocean Infini.
Я не знаю, як ті хитромудрі голанді розробляли свій бізес план - але у результаті я ніколи, ну буквально ніколи не можу пройти мимо їх магазинів.
І от одного разу знайшла у них парфум, який мені сподобався. То була дахозриваюча (для мене особисто!) троянда ширазу. Треба було обрати другий флакон, щоб отримати знижку на обидва і симпатичну коробочку у подарунок (хитромудрі голандці і їх коробочки)))))).
Тому звернула увагу на Océan Infini. Акватично-квітковий, легкий. Піраміда проста і зрозуміла, це морська вода, білий мускус, груша і конвалія. У результаті - просто краса. Користуюсь рідко, але якщо видасться відпустка біля моря - обов'язково візьму флакон з собою.

Всі ці малята для мене про медитацію. Порозглядати баночки, принюхатися до вмісту, позависати над пірамідою і відчуттями свого носа… І хоч я не можу носити на собі більшість із них - ольфакторну едукацію теж іноді корисно проводити)

Чи любите ви мініатюри парфумів?
Чи маєте ви флакони, з якими почуття від любові до ненависті?