Sofiia_Ts

Довгоочікуване тестування автозасмаги Dove

Нарешті мої руки дійшли до тестування продукції Dove, яку я отримала за активність. Я відкладала цей момент до останнього, бо автозасмагою ніколи не користувалась і не знала про принцип її дії, і взагалі засмага для мене - під питанням, бо я з нею не дружу.

Так, звичайно, засмагле тіло це теж красиво і вона вирівнює тон, маскує багато недоліків, але не всім вона підходить. А для себе я притримуюсь позиції прийняття блідої шкіри, бо мало хто знає про такі засоби і нещадно спалює свою шкіру на сонці, і самі розумієте, до яких наслідків це призводить.

Тому, так як зараз ми закриваємо усі частини тіла, нарешті наважилась її протестувати. І чесно, приємно вражена.

А ви знали, як вона діє? Якраз через необізнаність я уникала таких штук, бо думала що вона просто фарбує шкіру.

А як виявилось, автозасмага містить активну речовину - дігідроксиацетон (DHA). Цей компонент вступає в хімічну реакцію з амінокислотами у верхньому шарі шкіри (який складається з відмерлих клітин). У результаті цієї реакції утворюються пігменти меланоїдини (штучний меланін), які надають шкірі бронзовий або засмаглий відтінок.

Ця реакція триває довго, тому і проявляється приблизно через 6-8 годин.

І якраз огоровілий шар шкіри разом з цією засмагою тримається активно десь 3 дні, і поступово змивається. Але все одно ефект тримається десь до 10 днів.

Але не плутати з меланіном, який виконує захисну функцію через набування засмаги для захисту від UV-променів, як меланоїдини — це лише декоративний ефект.

А також цікавий факт - меланоїдини - це цукор, і поза контекстом шкіри, є продуктом хімічного процесу, який відбувається між амінокислотами та цукрами під час нагрівання. Тобто, продуктів харчування це теж стосується. Коричнева скоринка хлібу та булочок, обсмажена кава, колір пива, засмажена кірочка м'яса, карамель - це все робота меланоїдинів.

Коротше, багато я читала, перед тим, як тестувати 😄 Тому приступаємо:

Мій любимчик - мус-автозасмага для тіла. Мені подобається формат, оскільки вона міцна, це жестяна баночка під тиском, і має доволі хороший об'єм - 150 мл.

Спочатку, потрібно збовтати, і опісля нанести. Але спочатку в мене вона полилась, не утворилась пухка, а наче розбавлена пінка. Тому мені треба було так пару разів зробити, щоб нарешті вийшла пухка пінка. Не знаю, з чим це пов'язано, можливо тиск в баночці впав.

Аромат приємний, косметичний кремовий солодкуватий з квітковими нотами, але не надто активний, ніжний і на довго не затримується.

Я наносила руками, бо рукавички у мене нема, але дуже тонким шаром. І він миттєво поглинається, на відміну від кремів. І що ВАЖЛИВО, за день я поскрабувала шкіру, щоб лягло все однорідно.

І якраз через це він проявив найменший та найсвітліший відтінок, і це мені якраз сподобалось. З ним не переборщиш, і надає ледь-ледь легкий відтінок засмаги. Я намазалась зранку, і до вечора уже проявився, на наступний ранок був найяскравіший відтінок, через 24 години. Але найшвидше він і зник, через 5 днів не було і сліду.

Автозасмага Dove у вигляді мусу найкраще підійде новачкам як мені, які хочуть уникнути плям і надати ледь вловимий відтінок автозасмаги. Думаю, якщо наносити рукавичкою, ефект буде ще кращим.

Включила їх в один розділ, бо вони повністю однакові за складом та дією.

Менший формат у об'ємі 75 мл, більший має 200 мл.

Мають приємний золотистий відблискуючий вигляд, у м'якому тубусу з міцною кришечкою.

Аромат легкий кремовий квітковий, приємний та набридливий.

Текстура крему, середньої щільності, розподіляється приємно, але дууже довго поглинався, мабуть до години. Тому одразу не вдягнешся. І все таки його краще наносити рукавичкою і перед процедурою зробити скрабування, щоб уникнути плям.

Колір проявився десь через 12 год на максимум, і хоча має ж такий відтінок як у мусу, проявився набагато активніше. Надає більше жовтий підтон.

Тримався до останнього, аж до 10 днів, і гарно поступово змивався, без плям.

Такий лосьйон Dove підійде для тих, які хочуть засмагу із жовтим підтоном.

Також включила їх в один розділ, бо вони повністю однакові за складом та дією.

Менший формат у об'ємі 75 мл, більший має 200 мл.

У формі м'якого золотистого, бронзового тубусу, і має надавати темніший відтінок.

Текстура така ж, кремова, середньої щільності, але поглинувся швидше, ніж попередник. Але теж рекомендую наносити рукавичкою і перед процедурою зробити скрабування, щоб уникнути плям.

Аромат повторюється, легкий кремовий квітковий, приємний.

Проявився теж через 12 год на максимум, і насиченість кольору така ж як у попередника Light To Medium, проте має більш червоний підтон. Це можна порівняти як з кольором золота - є жовте та червоне, тут така ж асоціація.

Хоч я і бліда, цей відтінок мені сподобався. Також тримався до останнього, аж до 10 днів, і гарно поступово змивався, без плям.

Такий лосьйон Dove підійде для тих, які хочуть засмагу із червоним підтоном.

Не варто було боятись такої продукції, перечитавши всю інформацію про неї 😄

Оцінила я найбільше мус для тіла, оскільки він ідельно підійде для тих, хто ніколи таким не користувався, бо він швидко поглинається, легко проявляється і з ним важко переборщити, навіть у нанесенні рукою.

А от кремчики уже для бувалих, вони мабуть будуть економніші у використанні, але через концетрацію пігменту, потрібне рівномірне розподілення, тому обов'язково потрібне передчасне скрабування та використання рукавички.

16 грудня, 2024
Sofiia_Ts
16 грудня, 2024