ШОК! Не все золото, що сяє: мій досвід із Jan Marini Daily Face Protectant.
Як улюблений бренд зміг здивувати — не завжди приємно.
Я обожнюю косметику американського бренду Jan Marini, вона суттєво покращила стан моєї шкіри з початком використання. Для мене вона на рівні з усім відомим Zo Skin Health!
Про їх SPF 45 з тінтом на фізичних фільтрах розповідала у літньому конкурсі#summerwithmakeupclub
https://club.makeup.com.ua/post/40543/
З приходом зими вирішила зменшити рівень захисту і додати більше зволоження для шкіри, тому за порадою косметолога обрала Jan Marini Антиоксидантний сонцезахисний крем Daily Face Protectant SPF 33.
Про крем від виробника:
Щоденний антиоксидантний засіб для захисту обличчя поєднує ультрасучасну систему капсулювання мікроскопічних губок, сучасний захист від сонця, потужний антиоксидантний компонент і чудовий зволожуючий комплекс. А нова технологія рослинного екстракту Фітомеланін забезпечує чудовий додатковий захист від ультрафіолету та антиоксидантів. Antioxidant Daily Face Protectant SPF 33 дає безперервне захисне покриття, але при цьому не забиває пори, оскільки його текстура – легка, нежирна.
Основні складові засобу:
Зверніть увагу, у складі хімічні фільтри! Ці фільтри часто є причиною алергічних реакцій або фоточутливості у людей з чутливою шкірою, проте виробник вказує що засіб підійде для чутливої шкіри.
🔴 Ethylhexyl Methoxycinnamate (оксибензон)
🔴 Benzophenone-3
🔴 Butyl Methoxydibenzoylmethane
🔴 Ethylhexyl Salicylate
Враження:
Одного разу я мала алергію на SPF на хімічних фільтрах від Rejuran, тому дуже відповідально віднеслась до початку використання засобу: зробила патч-тест, хоча призначаюсь чесно дуже рідко його роблю. Патч-тест на декольте був негативним, то ж я сміливо розпочала використання засобу.
Перші враження були вкрай позитивними: текстура засобу кремоподібна, розхід економічний, адже крем гарно розподіляється на шкірі після контакту з нею, аромат у засобу виражений сильно, проте він мені сподобався, такий собі парфум на обличчя. У перші два дні шкіра була гарно зволоженою і сяючою. Проте такий ефект був лише перші 2 дні, на 3-й день зранку я помітила подразнення шкіри навколо очей, продумала що мабуть це на бензоїл пероксид така реакція, бо точково його наносила у місці неподалік очей. Тому продовжила далі використовувати SPF. На 3-й день вечері почервоніло повністю все обличчя, зʼявилась дрібна висипка і свербіж. Тоді вже я зрозуміла що тут щось не те, тому відмінила засіб і почала прийом антигістамінних. За тиждень все минулося, проте я не хотіла вірити, що саме на цей засіб маю алергічну реакцію, адже ще раз наголошу: я цілком довіряю і поважаю бренд Jan Marinі! Тому я вирішила спробувати застосування знову, думала що на той час забагато засобу наносила. Цього разу вирішила наносити зовсім трішки! І що ви думаєте? На 3-й день знову ж таки зʼявився алергічний дерматит!
Висновок:
Мій досвід з Jan Marini Antioxidant Daily Face Protectant SPF 33 виявився суперечливим. З одного боку, я дійсно ціную бренд і була в захваті від перших вражень: текстура, аромат, зволоження — усе здавалося ідеальним. Але алергічна реакція на хімічні фільтри не дозволила мені насолоджуватися цим продуктом повністю.
Мораль така: навіть продукти найулюбленішого бренду можуть не підійти вашій шкірі, особливо якщо у вас є схильність до алергії. Довіряйте своїм відчуттям, не нехтуйте тестуванням новинок і завжди будьте готові до сюрпризів — навіть від фаворитів.
Коментарі (0)