Знайомство з українськи м брендом Sane
Чи підійшов пілінг Sane на основі гліколевої та молочної кислот для сухої та чутливої шкіри?
Восени я вперше купила собі засоби від українського бренду Sane. Ними стали пілінг та нічний крем. Цей допис буде про пілінг, а про крем я розповім окремо, бо спільного між ними немає нічого, окрім виробника.
Домашні пілінги я взагалі люблю, перевагу надаю молочній кислоті - мені подобається її м'яка дія і "побічний ефект" у вигляді зволоження. Шкіра у мене суха, чутлива, схильна до подразнень та почервоніння, та ще й тонка, тому агресивні засоби я не використовую. Я б залюбки взагалі відмовилася від пілінгів, але в мене є трохи комедонів, лущіння та постакне (сама здивована, що акне може бути на такій шкірі), тому все ж таки вони присутні в догляді.
До речі, мій найулюбленіший пілінг - це Lactolan від Holy Land, але, на жаль, засіб не бюджетний і поки що я не можу собі його дозволити, а тому шукаю більш бюджетні альтернативи. Герой сьогоднішнього відгуку коштує 144 гривні - на порядок дешевше.
Конкретно у цьому пілінгу мене привабила моя улюблена молочна кислота, але також те, що це український бренд, і його доступна ціна.
Ось його повний склад: Aqua, Glycerin, Glycolic Acid, Tartaric Acid, Lactic Acid, Malic Acid, Citric Acid, Panthenol, WitchHazel Extract, Сucumber Еxtract, Xanthan Gum, Сhestnut Рroteins, Аllantoin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerol, Polysorbate 20, Parfum.
Як бачимо, тут декілька різних кислот, а також інші активи:
- гліколева кислота відновлює та зволожує шкіру, повертає їй пружність, стимулює вироблення колагену, нормалізує себорегуляцію, очищує пори;
- винна, молочна кислоти роблять все те ж саме + зволожують;
- яблучна кислота бореться з гіперпігментацією, допомагає відновити ліпідний шар, має протизапальний ефект;
- лимонна кислота гарно очищує шкіру, знімає запалення, а також є натуральним консервантом;
- пантенол має протизапальну дію, заспокоює шкіру;
- гліцерин зволожує;
- алантоїн загоює, відновлює бар'єрні властивості епідермісу, захищає (має антиоксидантну дію), а також допомагає при лущенні.
Ви бачите, скільки всього корисного? Пілінг не тільки допомагає проти лущення і пігментації, а і заспокіює, зволожує, відновлює бар'єрні властивості шкіри - саме те, що мені потрібно!
Як ви могли вже здогадатися, він мені сподобався. Ефект я бачу гарний: лущення зменшується, постакне стають блідішими, шкіра ніби оживає - коли пілінгів довго немає, особливо взимку, вона стає трохи тьмяна, а після гарного догляду рожева та світла, сповнена ніжного внутрішнього сяйва. Щодо гіперпігментації, то в мене її немає, але веснянки, які взимку світліють, стають після постійного використання пілінгів ще блідіше. Але навесні з'являються знов. Вони мене не турбують, вадою їх не вважаю, тому за цим критерієм пілінг не оцінюю.
В нього дуже цікава структура - мені вперше трапляється пілінг у вигляді гелю. На відміну від пілінгів, схожих на глину, чи інших густих текстур (окрім рідких кремоподібних), він при засиханні не дає відчуття стягнутості і не спричиняє дискомфорту, а також дуже легко змивається. На плівку не перетворюється, трохи підсихає, але зберігає гелеподібну структуру, яку можна легко та швидко змити. В галереї є фото (спочатку фото шкіри з нанесеним пілінгом, а потім - після використання)
Упаковка зручна, з дозатором-помпою. При натисканні видає невеличку кількість, забагато не видасть точно. Я беру 2-3 порції на обличчя та шию, якщо наношу на декольте, то ще одну. Дозатор не плюється. Гель сам не рідкий, він не тече, навіть якщо наносити товстим шаром. Розмір упаковки досить маленький, але й витрачається він економічно, тож якщо флакон був би більшим, то засіб міг би прострочитись. Я купила його у жовтні, роблю раз на 7-10 днів, витратила лише чверть.
Якщо у нього і є якісь мінуси, то це те, що ефект у вигляді зменшення постакне треба буде чекати довго; я бачила пілінги, де вже після 4-5 використання ефект більш помітний. Але для чутливої алергічної шкіри саме те, що треба, тому скаржитися не можу. Із задоволенням повторю його.
Коментарі (0)