Beauty поради з інтернету
не зовсім працюючі та не зовсім корисні
Нещодавно в клубі обговорювалась тема невдалих б'юті лайфхаків та експериментів #crazybeautyhacksmakeupclub, а ще раніше про невдалі експерименти для краси розповідали за #donotdothat.
Всі дівчата описували свій досвід використання різних лайфхаків та порад з інтернету. Звісно, ми всі проходили багато цікавих експериментів. Ну хто не втирав в корені волосся реп'яхову олію з перцем для росту волосся, робив маски з майонезу та кефіру чи протирав обличчя спиртом, в надії зменшити жирність та підсушити прищики?
Мені останнім часом стало дуже цікаво навчитись робити яскраві та незвичні макіяжі.
Коли я тільки прийшла в Makeup Club я була в захваті від образів та краси виконання макіяжу wowmom. Я так ще не вміла. До речі, Альона була перша, хто привітав мене в клубі та додала впевненості, що з практикою в мене також будуть виходити гарні мейки.
А сьогодні мені захотілося розповісти вам про "корисні поради" та лайфхаки з інтернету, що свого часу, коли я тільки починала свій шлях в опановуванні макіяжу, завадили мені впевнено та швидко освоїти світ декоративної косметики та навчитись робити гарні та пасуючі образи особисто мені.
Тут мені також згадався #showhowitwastomakeupclub в якому дівчата ділились як з роками змінювався їх образ та макіяж.
Тільки нещодавно, методом власних проб і помилок, порад подруг або детальних відео в ютубі в мене почали виходити дійсно носибельні та цікаві образи.
Макіяж "по правилам"
Я думаю, ви точно бачили купу статей або відео на тему "Помилки в макіяжі", "як робити макіяж правильно", "правильна і неправильна сторона" і т.д.
Врешті-решт ми робимо собі макіяж для задоволення, коли є настрій або потреба.
І так боялась, що не знаю всіх правил, можу наробити цих "помилок".
Але ми ж не на конкурсі Академічного макіяжу. Це мистецтво.
Тут є тільки деякі нюанси вашого обличчя та його особливості. Наприклад, нависле повіко або якісь індивідуальні нюанси, які ви хотіли б приховати або підкреслити.
Неодноразово чула, що чорний колір на слизовій нижнього повіка візуально зменшує очі і не треба його туди наносити. Ну, я думаю, тут не треба довго пояснювати, що це не зовсім так. Ні, якщо зробити тоненьку лінію і все, зменшує, так. Проте його треба трохи відтушувати та і без нього яскравий вечірній макіяж в темних відтінках буде виглядати не завершено.
Звичайно, є базова теорія, в якій має сенс розібратись. Наприклад, як робити контуринг.
А ще важливо, якщо ви алергік, пам'ятати на які компоненти у складі викликають у вас алергію та обирати продукти, де нема цих компонентів, що вам не підходять. Знаю, що є навіть алергія на гіалурон у складі доглядовою косметики.
Та і все-таки просто необхідно хоч трохи розібратись у косметиці, у кольоротипах, типах шкіри. Бо зараз безліч косметики і, як не крути, тут просто не вийде без мінімальних знань.
Як обирати тональний засіб
Я чула років 7 тому, що треба обирати по кольору на зап'ястку. Бо саме так я спочатку і робила і ходила зовсім з іншим відтінком, аніж маю.
Взагалі, ні. Таким чином ви можете тільки звузити коло, обрати підтон, серед яких кольорів обирати. Визначитись з підтоном: теплий/холодний/нейтральний/оливковий/з розовинкою. Потім вже нанести декілька варіантів на лінію нижньої щелепи. Колір повинен підходити до відтінку шиї. Можна навіть і на саму шию нанести та зачекати декілька хвилин, аби оцінити як поводить себе тональний: окислюється чи ні, чи підходить особисто вам.
Також чула ще такий метод - нанести крапельку тонального на лоб і трохи розтушувати. Цілком має право на життя, бо це найбільша зона на обличчі.
Освіжити та поновити макіяж, якому декілька годин можна за допомогою пудри.
Воно то так, проте вони кажуть просто нанести пудру зверху. А як же жирний блиск, шкірне сало, що виділялось весь цей час? Там же мікроби, які ви набрали на пензлик і перенесли у баночку. Та і на шкірі отримуємо пиріг.
Тож, спочатку промакуємо обличчя або матуючими серветками, або просто звичайною серветкою, а вже тоді припудрюємо.
Сюди ж, мабуть, додам нанесення пудри спонжиком, що йде в комплекті.
Таким я користувалась ще в студентські роки і тоді моє обличчя було більше схоже на маску. Таким спонжиком пудра наноситься не тонким шаром, як за допомогою пензлика, а дуже щільно.
Або, наприклад, що стосується спонжу для нанесення тону.
Коли я починала фарбуватись, то дивилась різні відео по макіяжу, де блогери наносили тональний засіб за допомогою спонжу та в них виходив красивий тонкий шар покриття, рівномірний, без недоліків. І я почала так робити. Та в мене виходило щось абсолютно інше - ніякого рівного однорідного покриття. Місцями тон або скатувався, або наслаювався або були не зафарбовані ділянки... Ви вже мабуть зрозуміли, так? Звісно, я ж користувалась СУХИМ спонжем. Бо я не знала і не чула, що його перед використанням треба мочити. Це зараз смішно, ну як це можна не знати? А я тоді не знала. Плюсом більший розхід засобу і я не могла зрозуміти, чому я не можу знайти нормальний тон. І з тих пір не взлюбила ці спонжі і навчилась наносити тональний засіб пензликом.
Обирати в якості бронзеру лише матові текстури, бо так виглядає натурально.
Не пам'ятаю вже де саме я почула цю пораду, але тоді я взагалі вирішила не користуватись таким видом декоративної косметики. І тільки нещодавно я почала користуватись бронзерами. В мене є і матовий і з сяючими часточками. І я хочу вам сказати, що якраз-таки, навпаки - сяючий виглядає більш живим, натуральним і надає шкірі гарного блиску.
А як вам порада, що в холодну погоду не можна наносити перед виходом на вулицю на обличчя зволожуючий крем? Бо крапельки води у складі перетворяться на коисталики льоду і пошкодять шкіру.
Під колір очей - певні кольори.
Деякі потрібно, а деякі не можна. І я відтоді оминала тих кольорів, які мені так подобались, особливо яскраві.
А зараз я розумію, що будь-який колір має безліч відтінків та варіацій, які можна інтегрувати та вдало вписати саме у ваш образ. При грамотному макіяжі все буде виглядати гарно і гармонійно, не зважаючи на колір очей та волосся.
Наносити рум'яна на яблучки щічок, коли ви посміхаєтесь.
Ну, в теорії звучить добре, проте коли ви повернете міміку до звичного стану, то вся ця "краса" сповзе донизу і буде мати вже не такий свіжий вигляд, на який ми розраховували.
Поки на цьому все. Проте наступним хочу написати допис про дійсно дієві та корисні поради, які я перевірила на власному досвіді.
Коментарі (0)