LunarDemetria

Дієві патчі під очі: мій досвід

Дієві патчі під очі: мій досвід

Привіт!

Я перманентно в пошуку “магічних” штучок, які швидко змінять зовнішній вигляд в позитивну сторону. А однією із моїх помітних проблем є синці під очима, які доводиться інколи навіть виправляти кольорокорекцією (прикол з червоною помадою під очі для мене працює на ура, так само, як і використання занадто жовтих для мене продуктів саме там). І хоч ще нещодавно я не розуміла приколу патчів – мої ручки таки добралися і до них. Я спробувала декілька різних, але з одними у мене стався справжній perfect match! Вони примудрилися нарешті зробити так, щоб мої зимові блакитні макіяжі не виглядали як підкреслення моїх же синців. Саме тому я вирішила поділитися своїм досвідом з цим продуктом, а разом з цим, вже традиційно, трошки розповісти про про патчі як такі. Поїхали!

Взагалі, патчі було придумано в Південній Кореї, звідки у нашу доглядову рутину перекочувала велика кількість продуктів. Хтось здивований? Я, наприклад, ні, адже саме ця країна дала нам кушони, різноманітні варіанти трендів у нанесенні тінтів і багатоскладові рутини. А от назва, дуже ймовірно, відсилає нас взагалі у ІТ-сферу, адже там це слово означає код для швидкого усунення проблеми. Так працює і цей засіб, адже за 15 хвилин (а саме такою найчастіше є тривалість їх використання) вони можуть зробити погляд більш відкритим, усунути набряки та небажану пігментацію.

Можна виділити досить велику кількість варіантів патчів. Особисто я сама зустрічала класичні гідрогелеві, паперові (це ті самі, які використовуються при нарощенні вій, або їх ламінуванні), тканинні (по суті – та ж тканинна маска для обличчя, але маленька), а також патчі з мікроголками (але такого досвіду я поки не хочу 😅). Окрім цього, можна знайти колагенові, гіалуронові та навіть рідкі патчі – обирай досхочу. Діляться вони і за спрямуванням, адже є зволожувальні, розгладжувальні, омолоджувальні та навіть освітлювальні види. Тут варто обирати за ефектом, який хочеться отримати, а також, бажано, ще й за типом шкіри.

А дія цього засобу дуже проста. По суті, всю роботу робить сироватка, якою вони просякнуті, хоча нерідко і сама основа теж має позитивний вплив. Вони допомагають активним речовинам краще проникати всередину епідермісу, адже не дають їм випаровуватися і розмазуватися протягом перебування на ділянці впливу. До того ж, гідрогелеві варіанти, якщо зберігати їх у холодильнику, дають неймовірно приємне відчуття холодку, яке часто просто необхідне для швидкого пробудження. Проте важливо пам'ятати, що есенція, в якій зазвичай плавають патчі, є досить концентрованою, а відтак варто уникати її потрапляння на слизові, а також в ідеалі перед використанням проводити тест на алергію (особливо це стосується великих упаковок на 30/60 штук).

Будемо чесними, патчі – це не той продукт, який потрібен всім і кожному. Є випадки, коли це просто безсенсово (тонка шкіра, якій буквально нічого не допомагає), інколи це навіть небезпечно (у випадку алергій). До того ж, для підліткової юної шкіри, скажімо, років до 25, вони не надто мають сенс, тут спрацюють хіба щось зволожувальні види, або варіанти для усунення синців. І не варто очікувати від них магії стосовно повного розгладження зморшок. Вони часто можуть злегка підтягувати, працювати як антивіковий продукт, але їх ефект є дуже тимчасовим. Для вікової шкіри після 50 років вони, скоріше, можуть бути SOS-засобом або способом додаткового догляду за ділянкою навколо очей.

Але тоді для кого ж вони? А для всіх тих, хто прагне швидко й легко усунути набряки, наповнити шкіру корисними речовинами і кого при цьому влаштовує те, що ефект триває не так довго, як у випадку використання системних продуктів (тих же кремів чи сироваток). Окрім цього, це класний варіант для пробудження навіть тоді, коли продерти очі – місія неможлива. Ну і особисто від мене – це реально незамінна штука перед яскравим макіяжем очей, фотосесіями, зйомками відео чи особливими подіями.

Коли я тільки зацікавилася цією темою – я перечитала дуже багато інфи (велику частину я якраз розповіла тут). Я шукала різні гідрогелеві патчі під очі та відгуки на них, зважувала відношення ціни та компонентів. Але здебільшого я брала саме одинарні варіанти, тобто ті, де в упаковці лише одна пара. А потім мені трапились саме ці. І я буквально закохалася в їх нарешті помітну на мені дію! Тож більше не тримаю таємницю, мої найкращі патчі під очі – це Lanbena Gold Black Pearl Hydra-Gel Eye Patch.

Почнемо з того, що вони дуже красивенькі😅 Ну серйозно, вони гарно виглядають! До того ж вони мають не занадто велику товщину, завдяки чому не сповзають зі шкіри. Кількість есенції є якраз оптимальною, її не замало, але вона й не тече по всьому обличчю. Головним компонентом, що і творить всю їх магію, є екстракт чорних перлів, який допомагає зволожувати епідерміс, тонізує, зменшує прояви запалень і набряків. До того ж тут присутні пептиди і золото, які повертають сяйво, додають еластичності і освітлюють. Є тут і улюблена багатьма гіалуронова кислота, колаген, токоферол (по суті – вітамін Е, який працює як антиоксидант) і кофеїн. І це поєднання на моїй шкірі дає по-справжньому шикарні результати.

Я спеціально знайшла фото, де видно мої синці в повній мірі (ну і не тільки їх, висипи теж). А на колажі можна буквально побачити, де вони були, а де – ні. Для мене це дійсно справжня магія, адже, щоб досягти такого ефекту, зазвичай мені треба робити під очима великий шар консилера, який потім починає скочуватися, якщо не зробити там бейкінг. Натомість, ці патчі помітно прибирають небажану синюшність, роблять шкіру більш пружною і наповненою. Величезним їх плюсом, до речі, є те, що на відміну від одинарних, їх упаковка має спеціальну лопаточку, якою можна одразу і нанести патч на шкіру. І, до речі, вони добре працюють на носогубці і лобі.

Стосовно умов зберігання – їх сміливо можна ставити в холодильник (у мене вони на верхній полиці дверцят), так вони працюють найкраще. Проте якщо у тебе чутлива шкіра – хвилин за 5 до нанесення постав їх просто у кімнаті, щоб вони трошки нагрілися, так не буде шокового ефекту. В упаковці 60 патчів, тобто 30 пар, чого досить як для досить тривалого епізодичного використання, як це відбувається в моєму випадку, так і для справжнього курсу. Тому так, я сміливо можу рекомендувати ці патчі, вони дійсно змусили мене змінити своє ставлення до цього типу продукту і порадували своєю класною дією.

А ти любиш патчі? Чи, може, це зовсім не твоє? Запрошую ділитися в коментарях!

Ну і, звісно ж, вітаю всіх з прийдешніми святами! Хай мрії збуваються, все буде спокійно, мирно та безпечно. До зустрічі у 2025 році!✨

30 грудня, 2024
LunarDemetria
30 грудня, 2024