𝒯𝒶𝓉𝓎𝒶𝓃𝒶

Враження від лінійки Metal detox

Нещодавно мені випала змога протестувати набір для догляду за волоссям від L'Oreal, а саме професійну лінійку Metal detox у тревел форматі.

Одразу скажу, що в цілому враження від цієї серії у мене гарні, практично всі засоби мені дуже сподобалися і підійшли моєму волоссю.

Лінійка Metal detox спеціально розроблена для виведення із волосся металів, які шкідливо впливають на його стан, а також запобіганню його накопичення. Разом з цим увесь комплекс повинен зменшувати ламкість, запобігати небажаній зміні кольору, дарувати еластичність, блиск і т.д.

Одразу зазначу, що вся лінійка має однаковий парфумований аромат зі свіжих цитрусових та мускусно-деревних нот. Автором ароматичної композиції являється Фредеріко Терранова. Мені аромат дуже сподобався, він приємний, насичений, довго лишається на волоссі. Трохи є враження, що це більш чоловіче направлення, але він такий класний!

Склад набору: 

• Професійний очищуючий шампунь для зменшення ламкості та небажаної зміни кольору - L'Oreal Professionnel Serie Expert Metal Detox Anti-metal Cleansing Cream Shampoo, 100 мл

• Професійна маска для зменшення ламкості та небажаної зміни кольору - L'Oreal Professionnel Serie Expert Metal Detox Anti-deposit Protector Mask, 75 мл

• Професійний пре-шампунь-догляд для зменшення пористості та запобігання ламкості та небажаної зміни кольору - L'Oreal Professionnel Serie Expert Metal Detox, 45 мл

• Професійний крем-догляд для зменшення ламкості всіх типів волосся та небажаної зміни кольору - L'Oreal Professionnel Metal Detox Professional High Protection Cream (пробник), 10 мл., 2 шт.

• Професійна олійка для зменшення ламкості та проти небажаної зміни кольору - L'Oreal Professionnel Serie Expert Metal Detox Oil (пробник), 2 мл., 2 шт.

Усі позиції складені в красиву фірмову упаковку.

Почну з поетапного використання

Професійний пре-шампунь

Засіб знаходиться в пластиковому флаконі з дозатором. На вигляд це прозорий і в міру густий гель. Перед застосуванням волосся треба змочити і розділити на 2 частини, після чого по довжині нанести цей пре-шампунь, рівномірно його розподілити і поемульгувати на протязі 2-х хвилин. На волоссі він практично не піниться.

На моєму досвіді це вже другий пре-шампунь. До цього пробувала від Redken (той взагалі був кремової консистенції). Наскільки розумію, то пре-шампуні не мають бути у звичному сприйнятті як засіб який очищує, створюючи багато піни. Я так думаю, що вони лише посилюють ефект в комплексі.

Мені важко його оцінювати, бо вираженої різниці, що з ним, що без нього я не бачу, тим більше, після нього використовується ще багато засобів, тож відмітити який саме результат він дає, мені складно. Особливо у тревел форматі, бо об'єм всього 45 мл. Безперечно, він в свою чергу все ж таки виконує певні задачі, але якщо чесно, то повну версію собі б не взяла.

Пре-шампунь змивати не потрібно. Після нього наноситься вже звичний шампунь методом нашаровування.

Професійний очищуючий шампунь

А ось цей шампунь мабуть зірочка цього набору. Дуже мені сподобався по всім характеристикам і закохав з першого використання.

Засіб в пластиковому флаконі, в об'ємі 100 мл.

Консистенція досить густа, білого кольору.

Перше, що вражає - це дуже економне витрачання. Шампунь настільки круто піниться, що його потрібно зовсім трохи. В порівнянні з іншими, по кількості мені його необхідно втричі менше.

Піну дає шикарну! Густу, щільну і об'ємну навіть з першого разу.

Шампунь гарно промиває волосся. Я роблю це двічі. Змивається легко. Наступним приємним бонусом є нереальна м'якість волосся. Шампунь настільки м'який і делікатно очищує, що просто вау! І завжди дивуєшся як він це робить? Волосся в процесі абсолютно не плутає, воно рівнесеньке, розгладжене і абсолютно не сплутане. Процес миття голови з цим шампунем - справжнє задоволення. На дотик волосся (ще у вологому стані, після змивання шампуню) наче вже після маски чи бальзаму.

Шкіра голови після, нього в порядку. Волосся легке, свіже, приємно пахне, не обтяжене. Забруднюється у звичному режимі.

Ось цей шампунь я купила б у повному розмірі, бо він реально класний.

Професійна маска

Маска в пластиковій банці, об'єм 75 мл.

По консистенції достатньо густа, має кремову текстуру. Вона з легкістю розподіляється по волоссю. Виробник рекомендує її тримати на протязі 1 хв., але я витримувала її більше (і 1, і 5, і 10 хв.). Змивається легко, не обтяжує. Волосся легко розчісується.

Загальні враження від маски в принципі гарні, але "вау ефекту" на своєму пошкодженому волоссі не побачила. Мені б хотілося від неї трохи більше. Тут не вистачило ідеального розгладження, бо по довжині, особливо на кінчиках, проблемні ділянки з розпушенням треба обов'язково ще обробляти іншими засобами. Так, волосся після маски виглядає більш доглянуто, воно приємне на дотик, гладке і еластичне, але мабуть конкретно мені потрібен більш інтенсивний догляд. Для нормального волосся думаю вона підійде більше. Повну версію бажання брати не виникло, хоча маска сама по собі непогана, просто скоріш для освітленого і пошкодженого волосся буде слабкою.

Професійний крем-догляд

Обожнюю незмивні креми і було дуже цікаво спробувати саме цей, але враження від нього неоднозначні.

В наборі надається 2 саше по 10 мл. Цього об'єму достатньо, щоб зробити висновки.

1 пакетика мені вистачило на 4 рази.

Крем не густий, більше навіть схожий на молочко-флюїд. Колір білий.

Після миття волосся він сприяє ще більш полегшеному розчісуванню, хоча після шампуню із цієї лінійки воно і так просто бездоганно розчісується.

Крем трохи розгладжує волосся, прибираючи пухнастість, робить його шовковистим, зволожує і пом'якшує.

Пару разів, коли його використовувала, то виявився не дуже приємний нюанс. Можливо якось я трохи більше його нанесла (хоча зазвичай інші теж наношу в такій кількості), а наступний раз скоріше в комбінації з термозахистом це сталось... Так от саме в процесі сушіння феном, коли волосся вже було в напів сухому стані, то воно було дуже неприємне на дотик, наче погано промите, але в результаті, коли повністю висушила всю голову, то ніби і нічого потім.

Крем непогано доглядає, не склеює, якщо не забагато наносити, то не обтяжує. І знову ж таки на моєму пошкодженому волоссі супер ефекту від нього не побачила, тому повний формат теж не хочеться. Він наче теж непоганий, але не вразив настільки, щоб виникло бажання взяти великий флакон.

Професійна олійка

Олійка йде теж у саше. Їх в наборі 2 шт.

Одного мені вистачило на 3 використання.

По консистенції засіб більше нагадує олійний гель з маслянисто-силіконовою текстурою (не дуже жирною). Олія відносно густа в порівнянні з іншими, щільна. Наношу її вже завершальному етапі на сухе волосся після крему, бо до цього волосся обов'язково треба зволожити і тоді закріпити олією.

Наносячи її, більше уваги приділяю кінчикам, але й трохи розподіляю по довжині. Вбирається вона в принципі швидко, але не миттєво, за декілька хвилин. Волосся не обтяжує, не робить його брудним/жирним; живить, додатково дисциплінує посічені кінчики, надає шовковистості, блиску і ще більш доглянутого вигляду. Волосся приємне на дотик, ефект мені сподобався. Можливо якось на акціях і придбаю повний формат.

Отже, в загальному, враження від цієї лінійки у мене позитивні, особливо приємно вразив шампунь, він мій фаворит з цього набору. Провальних засобів для себе тут не виявила, усі в комплексі працюють гарно.

Щодо збереження кольору і покращення стану волосся, то тревел формату недостатньо. Потрібне більш тривале використання, щоб побачити саме цей ефект, тому висновки по цьому пункту робити складно. Але цього набору як раз достатньо, щоб зрозуміти наскільки тобі підходять продукти із цієї лінійки.

Дякую Makeup Club за можливість протестувати нову косметику!

09 січня, 2025
09 січня, 2025