Задорожная Анна

Я та #Свідомакраса

Я та #Свідомакраса

Ми, дівчата, полюбляємо купувати нову косметику - це приносить радїсть і задоволення. Однак чи замислювались ви, скільки косметики виробляється? А чи уявляли, як це забруднює нашу планету?

Особисто я за свідоме споживання та мінімалізм, адже намагаюся робити все залежне від мене, щоб планета була більш чистою. Сьогодні я поділюся своїми правилами свідомої краси, які не тільки корисні для Землі, але й приводять до ладу вашу косметичку.

Здавалось би, як це впливає на раціональне споживання. Однак часто буває таке, що через неуважність ти купуєш продукт, у якого за декілька місяців закінчиться термін придатності, і він просто опиниться у смітнику. По-перше, це марна трата грошей, а по-друге, ще й забруднює планету. Тому не забувайте звернути увагу на термін придатності покупки: це не займе більше хвилини, але користь від цього значна.

Сьогодні існує чимало косметичних брендів, які продають свої товари з паперу та інших матеріалів, які підлягають вторинній переробці. Це жодним чином не впливає на якість продукту, однак виробляється набагато менше пластику, що корисно для планети.

Звучить банально, однак чи замислювалися ви скільки непотрібних продуктів купується через знижки, або ж тому що улюблений блогер порекомендував? У мене є правило: я купую новий продукт лише у випадку, якщо старий вже закінчився. Це стримує мене від імпульсивних покупок, а також не дає можливості хорошим косметичним продуктам псуватись у косметичці. До речі, це також корисно через те, що менше продуктів опиняється у смітнику через невикористання та закінчений термін придатності.

Це правило для мене нове, адже лише нещодавно зрозуміла, наскільки натуральні інгридієнти корисні для шкіри, а до того ж набагато менш шкідливі для навколишнього середовища. Для прикладу хочу поділитись брендом-знахідкою: Mayur - бренд натуральної косметики, що виробляється в України. Не так давно придбала олію для вій від цієї компанії і просто у захваті від її дії та складу! Тому раджу усім звернути увагу на косметику з натуральних компонентів.

Знаю чимало людей, які використовують надмірну кількість косметики. Наприклад, є відома Tik-Tok блогерка Meredith Duxbury, яка використовує 10 порцій тонального крему для одного макіяжу! Можливо це виглядає непогано, однак з браком догляду за шкірою може призвести до погіршення стану шкіри. Макіяж - це інструмент для підкреслення вашої природньої краси, тому косметика може лише прибрати якісь недоліки чи висипання, проте непрравильно використовувати зайву косметику щоб приховати справжню себе. До того ж, чим більше продукту використовується - тим швидше його доведеться купувати. Тому пам'ятайте, що ви прекрасні з косметикою чи без❤️ А також бережіть нашу плануюету, адже вона потребує нашої турботи🌎