Раківська Ольга

#Свідомакраса - 5 простих кроків

#Свідомакраса  - 5 простих кроків

Найкраще, що ми отримуємо в догляді - це дари природи. Згадаймо, що більшість улюблених засобів мають квітковий аромат або есенції з рослин. В той же час, для створення таких засобів використовується досить багато природніх ресурсів. Купуючи косметику - ми голосуємо гривнею за те, як природніми ресурсами будуть користуватись компанії. Тому ось мій короткий список при виборі косметики.

1. Не тестується на тваринах. І це немає бути якоюсь очевидною перевагою - це має бути просто закон для всіх компаній. АЛЕ! Косметика повинна бути протестована - на людях. Тих, які готові спробувати новий продукт. Звісно, це повинно відбуватись під контролем дерматолога. Більше того - впевнена, що час від часу зявляються нові "винаходи" в світі бьюті - і було б добре, щоб компанія могла "оновлювати" склади своїх продуктів. Про дослідження часто вказується на упаковках - головне звертати увагу.

2. Повторне використання упаковки. Цей момент часто виробники вказуютьна упаковці - наприклад як антиперспіранті Гарнієр.

3. Еко формули. Мінімум хімозності, максимум користі + я люблю травяні/фруктові есенції в складі. Так, можна самостійно робити маски з алоє чи репяховою олією - і плакати що неправильно змішав інгрідієнти і волосся швидко масніє чи олія просрочилась. А можна підібрати шампунь з натуральним складом і не морочити собі голову.

4. Велика тара. Основний пластик, що не переробюється - це кришечки - решта підпадає переробці. Тому велика тара це не лише економія, а й бережність природи.

5. Свідома громадянська позиція. Так, для мене це важливо. Наприклад, Гарнієр робила акцію з перераховуванням коштів на енергоживлення для лікарень, fabulous мають благодійну серію для ЗСУ, Ламель проводив благодійну акцію для проєкту "Маша" і т.д. Впевнена, що людина повинна бути красива не лише ззовні, а й внутрішньо - тому важливо, що косметичні комапнії не залишаються в стороні.

Тому - бережімо і дбаймо про природу - і отримаємо безцінний дар - догляд і здоровя для нашого тіла і душі!

#Свідомакраса  - 5 простих кроків
#Свідомакраса  - 5 простих кроків