SANDRA

#Свідомакраса 🌎 мої топ-10 лайфхаків та секретів свідомого споживання

#Свідомакраса   🌎 мої топ-10 лайфхаків та секретів свідомого споживання

Попрацювавши свого часу маркетологом я усвідомила який це величезний негативний вплив має на всі сфери життя... Екологія один з них - все, що змивають наші майстри з покрасок у бьюті-салонах, автомийки миючі наші засоби пересування, ми самі - миючи вдома посуд, купа пластикової тари та одноразових пакетів...

Свідомо чи несвідомо ми є рушіями сили споживання та винаходів. Корисних та іноді не дуже: все, що повязане з екологію сміло можна позначити тегами які у кожної з нас " на слуху", дякую 🌏 #мікропластик #силікони #сортування #економія

Зібрала у довгезний список свої лайфхаки та секрети ( та ще чесно мамині поради зкопіпастила, з її дозволу)

ПОБУТ ТА ОСЕЛЯ

  1. я закриваю воду під час чищення зубів) хоча питання відновлення балансу води на планеті треба дослідити більш глибоко (музей води) також економно ставити одноричажні змішувачі або ж сенсорні.
  2. вже 4 роки сортую сміття ( дякую жеку за додаткову мотивацію в забезпеченні двору контейнерами) 🌏 харчові відходи - в біорозкладний пакет, 🌏 скло, пластик - щодня на двір виношу, 🌏 папір - накопичую спочатку у "джинсову" коробку .
  3. не купую аерозольні освіжувачі повітря з розприскувачами ( туба під тиском, як дезік): роблю їх сама: з лише сертифікованих аромамасел, що пригодні для вдихання! та пищевого гліцерину з натуральними аптечними аромаслами ( купую літрами).
  4. посуд мию виключно Frosch або содою
  5. при пранні застосовую еко-засоби, а також залюбки господарське мило ( носочки), уксус ( вбиває запахи), соду ( чищення), порошкову лимонну кислоту (відбілювання)
  6. дойпаки замість накопичення пластику ( Фрош рулить)
  7. за покупками: рюкзак або шопер
  8. баночки з дозаторами мама юзає під прискалки добрива для квітів.
  9. раціональне викоритсання одягу та взуття: базовий гардероб, капсульна формула, не викидати речі, а здавати у хелп-бокси.
  10. не викидаю коробочки від мейкап) я в них відправляю свої зайві речі, бо активно позбавляюсь від "речизму".

КОСМЕТИКА

я взагалі відмовилась від використання:

⛔ засоби для стайлінгу волосся ( не треба щодня мити голову, збільшуючи використання шампуню, бальзаму, маски та води)

⛔ прокладки, вологі серветки, ватні диски та ватні палички.

⛔ артилерія мейкапу: база, кушон, тоналки, рум'яна, пудра - по святах, олівці для брів - хна для окрашування. блиски для губ - кокосова олія, або какао у стіку.

#Свідомакраса   🌎 мої топ-10 лайфхаків та секретів свідомого споживання

  1. ⛔ вмивання водою ✅ лише гідролати ( любов) = маю пінки для вмивання але перевагу віддаю меленій овсянці чи рису - це шикарні і не трамвуючі 3 в 1 :пілінг+скрабування+массаж для обличчя.
  2. ⛔ ватні диски для тоніку ✅ тонік/гідролат переливаю в пляшечку з розприскувачем, а тонер взагалі наношу руками )
  3. ⛔ ватні диски для вмивання ✅ спонж конняку = для зняття туші ватні пафи економніші та тонші за ватні диски, вони не забивать каналізацію, і взагалі їх не можна туди кидати.
  4. ⛔ бальзам для губ, крем для рук, ніг, баттер, лосьйон для тіла, олія для тіла маски для волосся/обличчя ✅ ЛИШЕ ОДНА кокосова олія всіх замінила 🥥💗
  5. ⛔ леза + гель для гоління ✅саморобна паста для шугарингу
  6. ⛔ тампони та прокладки ✅ менструальна чаша
  7. ⛔ тканинні маски ✅ глиняні маски чи кокосова олія
  8. ⛔ вологі серветки ✅ саморобний санітайзер для рук = вивчаю аналоги - багатораза пляшка з помпою, а вній саморобний санітайзер зі спирту, гліцерину та аромамасел - все натуральне.
  9. ⛔ вушні палички ✅ сірник +ватка = як і купую раз на рік, то лише у пакетику, а потім перекладаю у пластикову круглу тубу від таких же коллись куплених паличок, ій багато років вже)) а взагалі найекологічніше використання сірник + ватка, так, це старомодно і займає час скрутити, але ж ЕКО....
  10. не використовую гель-лаки...🙌💚

P.S. Щойно прочла допис про ресайклінг, та гадаю що є ВЕЛИЧЕЗНИЙ сенс зібрати ВСІ свідомі звички дівчат у великий допис-лонгрід)))