Сорока Каріна

#Свідомакраса у повсякденному житті

#Свідомакраса у повсякденному житті

Я не ідеальна і не веду повністю екологічний спосіб життя, хоча дуже прагну цього, постійно вивчаючи нову інформацію і переглядаючи фото танучих льодовиків, задушених пакетами черепах та цілих островів зі сміттям. Розповідати страшилки можна довго, але чи варто. Достатньо того факту, що зараз температура влітку досягає рекордних позначок, а SPF максимального захисту став обовʼязковим атрибутом збереження здоровʼя шкіри через збільшення небезпеки променів сонця внаслідок утровення озонових дірок.

Все це проблеми довкілля, які ми самі утворили тим, що намагались максимально спростити та здешевити наше життя. Але зараз нам варто задуматись що ми наробили і почати свідомо підходити до нашого повсякдення. Пропоную почати зі сфери краси, бо це легше та дешевше ніж здається.

  • Торбинка

Вже дуже багато було сказано про переваги торбинок над пластиковими пакетами, тим паче, що зараз магазини спеціально піднімають ціни на пакети стимулюючи людей відмовлятись від них. Є, звичайно, альтернативна думка, що під час виробництва екосумок витрачається більше ресурсів, ніж для виготовлення пакетів, але це ніщо, враховуючи переваги цього екологічного, практичного та довговічного атрибуту повсякдення, який зараз став не просто заміною пакету, а й стильним аксессуаром на заміну сумкам.

Отже, збираючи в магазин, не забудь про торбинку.

  • Екологічне пакування

Виробники прагнуть не відставати від трендів, тому зараз легко можна знайти ті самі гелі для душу, мило чи шампунь в екологічному пакування. Зазвичай це перероблений пластик або пластик, придатний для переробки. Перероблений пластик не поступається в якості новому, не виглядає як туалетний папір "Обухів" та не розсипається в руках. Знайти такі покування дуже легко навіть в бюджетному сигменті товарів, а відрізнити його можна за відповідними значками. (Зараз це дуже модна течія, тому найчастіше на упаковці у видному місці є гордий напис, що упаковка зроблена з ереробленого пластику)

Якщо ви хочете перейти на продвинутий рівень свідомого користувача , можна промити пусте пакування, зняти етикетку та викинути у спеціальний контейнер для пластику. Після чого його відправлять на переробку.

  • Прокладки та ватні диски

Я вирішила обʼєднати ці речі, щоб позначити, що майже все, що ми звикли вважати одноразовим, люди давно навчились робити багаторазовим. Поки що, у звичайних магазинах біля будинку, ми не знайдемо багаторазові ватні диски чи менструальні чаші, але якщо один раз заморочитись, можна на довгий час забути про поповнення запасів цих речей.

З приводу ватних дисків, у них уснують тканинні аналоги, що продються по кілька штук в упаковці, а це дозволяє використовувати кілька за один раз або не чекати поки попередній висохне. Вони не дорогі, враховуючи вартість звичайних ватних, але служать по кілька років за умови правильного використання.

Про аналоги прокладок та тампонів важко казати так однозначно, адже ця тема викликає багато сперечань. Якщо ви не готові впустити в своє життя менструальні чаші чи трусики для місячних, зверніть увагу на біорозкладні прокладки. Так, вони дорожчі за звичайні і їх складніше знайти, але це звична нам річ, яка не потребує особливого догляду за нею чи прання.

  • Тканинні маски, патчі, глітер

Ці речі ми теж звикли вважати одноразовими, але їх теж можна використовувати свідомо.

Окрім поради відмовитись від тканинних масок і віддати перевагу повноцінним баночкам чи тюбікам з маскою, можна звернути увагу на маски з біорозкладної тканини, які теж не складно знайти в усіх цінових сигментах і по якості вони не будуть відрізнятись від звичайних.

Патчі також мають свої аналоги з матеріалу, що повністю розчиняється у воді і після використання їх можна просто змити, не забиваючи сток.

На останок хочу сказати про найпідступнішу річ у наших косметичках та ванних. Це глітер. Мікропластик з гострими кутами, що дряпає горло морських жителів та частинки якого потрапляють до нашого організмі після переробки води, бо саме його ми змиваємо разом з макіяжем або у складі якоїсь красивої масочки.

Я не пропоную відмовитись від цієї ефектної прикраси образу, а просто замінити його на біорозчинний. (Так, таке теж є)

Не обовʼязково відмовлятись від повсякденних речей щоб перейти на свідомий рівень життя та краси. Варто лише перевірити а чи є у цієї речі екологічний аналог. Бо як виявилось, майже все має такий замінник, що дозволяє використовувати менше складнорозкладих інгріндієнтів, таким чином не тільки приносити користь планеті, а ще й економити.