Олена

#mymummakeupclub Перший порадник і найкраща подруга

#mymummakeupclub Перший порадник і найкраща подруга

Мамина косметичка - це скарб для маленької дівчинки. Мені було років 7, але я досі пам'ятаю, як завернувшись у ковдри неначе в плаття, крадешся до триляжа, щоб дістати мамину дерев'яну скриньку і "наварзопати" лице червоною помадою і іншими косметичними скарбами. В 13 років я почала більше цікавитися і підмічати б'юті ритуали мами, саме тоді ж і з'явилася моя перша косметика , звісно подарована мамою.

Зараз вже я приїжджаю до мами та привожу їй різні круті доглядові чи декоративні косметичні засоби, вітаміни. В підлітковому віці ти все брав, а подорослішавши хочеться віддавати)

Порад від мами як і повчань було багато (звісно вони і зараз продовжуються ;-) ) Але є ті які найбільше відклалися в голові і якими я слідувала:

-Фарба псує волосся

Всім зрозуміла фраза, але дівча дев'яностих хоче експериментів постійно. В підлітковому віці в інтернеті був популярний "райдужний покрас" - О як я його хотіла! Але мама чітко дала зрозуміти, що у таких експериментів є своя ціна. Я фарбувалася - тоніком або без аміачною фарбою, колір був зовсім не такий як на картинках (. Та насправді, вдячна за пораду тому, що маю дуже багато подруг, які після відбілювання волосся підрізали його під каре, тому що воно випадає комками.

- Змивати косметику перед сном і не користуватися нею кожного дня

Я думаю з цією порадою погодяться всі без зволікань і сумнівів)

- Після бриття волосся стає жорстким, колеться і чухається поки росте

Що? Це абсурдна порада?! Не така ж вона абсурдна, коли тобі 13, а твої дорослі подружки хизуються гладенькою шкірою як у рекламі Вінес. І ти теж починаєш задумуватися про такі експерименти. І зі свого не знання починаєш брити вуса, руки і т.д...( Напевно ця порада і нижче закарбувала мені одну істину: ТВОЄ ТІЛО - ТВОЄ ДІЛО.

- Люби себе

тому що, ніхто інший тебе не буде любити сильніше за себе. Егоїстична порада, яка допомогла, я думаю, мені уникнути багато неприємних стосунків і не бути жертвою та уникати токсичних і аб'юзивних відносин). Полюбивши себе, ти починаєш собі допомагати втілювати свої мрії в життя.

Одна порада у нас з мамою на двох - поставте у списку "Кого я люблю" себе на перше місце, а потім усіх інших по пріоритетності.